Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ ملیحه مهدی آبادی مدیر پایگاه تاریخی طاقبستان رطوبت و نم زدگی ناشی از نفوذ آب‌های سطحی را از چالش‌های پیش روی حفاظت از میراث تاریخی تاق بستان دانست و گفت : یکی از مشکلاتی که در سنگ نگاره‌ها و نقش برجسته‌های تاریخی از جمله تاق بستان وجود دارد، پیوستگی آن‌ها به کوه است و این مسئله باعث شده تا آب ناشی از بارندگی‌ها از طریق درز‌ها و شکاف‌های کوه به سطح اثر تاریخی نفوذ کرده و رطوبت و نم زدگی آن را بدنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : نفوذ آب تنها از یک درز و شکاف نیست که بخواهیم با بستن همان درز و شکاف مشکل را رفع کنیم، بلکه این موضوع پیچیدگی‌های علمی خاصی دارد که در همه آثار صخره‌ای موجود در کشور آن را می‌بینیم.

مهدی آبادی با اشاره به اقداماتی که تاکنون برای رفع نم زدگی و رطوبت زدگی در تاق بستان انجام گرفته، افزود: از پارسال فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شد و امسال هم با همراهی یک شرکت بخش خصوصی برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده ایم.

او افزود: در این برنامه در تلاشیم تا با انجام پایش‌هایی شکاف‌هایی که اولین نشت آب را به سطح نقش برجسته می‌رسانند شناسایی کنیم تا ابتدا برای آن‌ها چاره اندیشی داشته باشیم.

مدیرپایگاه ملی تاق بستان ادامه داد: البته در سال‌های گذشته مطالعات زمین شناسی در تاق بستان به این منظور انجام شده، اما این مطالعات کلی و عمومی بوده و به راه حلی برای دفع این آب‌ها منجر نشده است.

او افزود: بعلاوه، طی سال‌های گذشته هم پیشنهاداتی در این رابطه داده شده که هر کدام در جای خود علمی بوده اند، اما از دیدگاه مرمتی و حفاظتی قابل اجرا نیستند.

مهدی آبادی با بیان اینکه حتی در دوره‌های گذشته از برخی کارشناسان مرمت خارج از کشور برای حل این مشکل کمک گرفتند، اما به نتیجه‌ای نرسید، گفت: اولین باری که برای دفع نفوذ آب به بنای تاریخی تاق بستان اقداماتی صورت گرفت مربوط به سال ۱۳۱۳ است که درز‌ها و شکاف‌ها را با شفته آهک پر کردند. در سال ۱۳۴۹ هم داخل آن‌ها سیمان ریختند و در نهایت در سال ۱۳۷۹ هم اقدامات دیگری انجام شد، اما هیچکدام از این کار‌ها راه به جایی نبردند، چراکه هنوز آب به سطح نقش برجسته‌های این میراث باستانی نفوذ می‌کند.

او ادامه داد: پیشنهاداتی هم در این سال‌ها شده از جمله اینکه سیمان‌های لای درز‌ها و شکاف‌ها را بیرون بیاوریم و "رزین" را جایگزین آن‌ها کنیم، اما واقعیت این است که باید بدانیم که رزین چه تفاوتی با سیمان خواهد داشت و آیا می‌تواند جلوی نفوذ آب را بگیرد یا نه.

مدیر پایگاه تاریخی تاق بستان افزود: از سوی دیگر ما در صخره‌ها با پدیده‌ای به عنوان کارست مواجه هستیم که در آن اگر یک شکاف را پر کنیم، آب راه دیگری را برای نفوذ پیدا می‌کند و از شکاف دیگری نفوذ خواهد کرد.

او گفت: با توجه به اقداماتی که تاکنون در این زمینه صورت گرفته، بنظر می‌رسد تا زمانی که مطالعاتمان را کامل نکنیم، نمی‌توان با یک اطمینان خاطر درباره جلوگیری از نفوذ آب به سطح نقش برجسته‌های تاق بستان بحث کنیم.

مهدی آبادی با تاکید براینکه تاق بستان به همه مردم ایران و جهان تعلق دارد، گفت: اگر متخصصینی هستند که در رفع این مشکلات طرحی داشته باشند یا بخواهند با ما همکاری کنند یا آسیب شناسی کنند، از همکاری شان استقبال می‌کنیم .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی مناظر زیبا آثار تاریخی آثار باستانی نقش برجسته مهدی آبادی تاق بستان شکاف ها نفوذ آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۲۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است

مدیرعامل شرکت گاز استان قم گفت: ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد و در استان قم ۹۹.۳ درصد است.

مرتضی خوش‌لهجه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره ضریب نفوذ بالای گاز طبیعی در شهر و استان قم اظهار کرد: گاز طبیعی از ارکان توسعه و رفاه در یک جامعه است.

وی طول خط انتقال گاز طبیعی در استان قم را بیش از ۴۵۰۰ کیلومتر دانست و افزود: این حجم لوله‌گذاری به‌صورت مستمر و روزانه در حال رصد و پایش است.

مدیرعامل شرکت گاز استان قم ادامه داد: گازرسانی به واحدهای صنعتی یکی از سیاست‌های اصلی شرکت گاز استان قم محسوب می‌شود و تاکنون گازرسانی به ۱۳۰ واحد صنعتی و کشاورزی انجام‌ شده است.

خوش‌لهجه با اشاره به وجود ۴۵۰۸ مشترک صنعتی و کشاورزی در استان قم با استفاده از گاز طبیعی تأکید کرد: استفاده از گاز طبیعی توجیه اقتصادی و زیست‌محیطی فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی را ارتقا می‌دهد.

وی با اشاره به اجرای عملیات گازرسانی به ۶۰ واحد صنعتی مستقر در محور قم _ سلفچگان گفت: این طرح تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.

کد خبر 749266

دیگر خبرها

  • ضریب نفوذ گاز طبیعی در شهر قم ۹۹.۵ درصد است
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • عاقبت مهدی نصیری؛ مشاوره به شاهزاده! | شکاف بین شاهزاده و تاجزاده را بردارید...
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • انفجار گاز در بستان‌آباد ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰