Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:49:17 GMT

خط بطلان مجلس بر قوانین مبهم حوزه سلامت

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۵۷۵۰

خط بطلان مجلس بر قوانین مبهم حوزه سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، طاهر موهبتی گفت: حدود ۱۹ درصد قوانین مربوط به حوزه سلامت است و ۵۱ درصد احکام فاقد اعتبار بود و در مراجع قضائی و کمیته‌های حقوقی و سایر وزارتخانه‌ها به این قانون‌ها استناد می‌شد و این احکام جای مناقشه داشت.

وی ادامه داد: ۳۷۰۰ قانون را مجلس فاقد اعتبار دانست و بیش از ۴ هزار قانون به قانون جامع تبدیل می‌شود و ما اولین وزارتخانه‌ای بودیم که قوانین را تجمیع و در یک مجموعه ۱۸ جلدی چاپ کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موهبتی گفت: ۱۲۶۰۰ قانون داریم که ۵۱ درصد آن‌ها معتبر نبود و اغلب تخمین زده می‌شود که ۳ برابر این قوانین آئین نامه داریم و از سال ۱۲۸۵ تاکنون در هر سه روز یک قانون مصوب شده است.

وی افزود: در برخی ادارات بخشنامه صادر شد در حالی که وزیر فقط می‌تواند بخشنامه بدهد و به دنبال آموزش دوستان هستیم و ظرف ۶ ماه بخشنامه‌ها را بررسی می‌کنیم و از این پس دستورالعمل‌هایی که روی سامانه برخط باشد لازم الاجرا خواهد بود.

وی افزود: در برخی از کشورها که زمان قانونگذاری در آنها دو برابر ما است تعداد قوانین یک سوم کشور ایران است از همین رو تعدد قوانین منجر به فساد و تبعیض ناروا به صورت عامدانه یا غیر عامدانه می‌شود. تعداد احکام قانونی که در کشور صادر شده است حدود ۴۳ هزار حکم قانونی است و ۸۷۰۰ حکم مربوط به حوزه سلامت است، همکاران ما در این مقطع توانستند همه این قوانین را بررسی کنند که از مجموع ۸۷۰۰ قانون حدود ۴۲۳۹ قانون معتبر بود و ۴۴۶۱ حکم موجود غیر معتبر بوده است که حقوق دانان به همین قوانین استناد می‌کردند که این موضوع منجر می‌شد در دادگاه احکام متفاوتی صادر شود و با مردم رفتار نابرابر صورت گیرد.

وی تصریح کرد: ۴۹ درصد این احکام اعتبار داشت و مجلس بر تمام برداشت‌هایی که از قوانین مبهم وجود داشت خط بطلان کشید.

موهبتی گفت: یکی از مشکلات ما تغییر قوانین بوده و در حالی است که در حقوق شهروندی ضعف داریم این در حالی است که ما ۸۰۰ هزار بار مراجعه داریم و باید بیمار در اولویت باشد.

وی افزود: ما تجربه خوبی در همکاری با مجلس داریم و من سه دوره معاون پارلمانی بودم و باید بگویم تعامل درست با مجلس حسنات بسیاری دارد و یک درصد ارزش افزوده که بخشی از بودجه سلامت است، پیشنهاد نمایندگان مجلس بود و سالیانه ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان وارد بخش سلامت می‌شود و وقتی از درآمد عمومی بودجه به حوزه سلامت می‌دهیم بودجه پایدار نیست و حوزه سلامت در دولت، مجلس و شورای سلامت همیشه مورد توجه بوده است و باید توجه داشت که نمایندگان مجلس مشکلات مردم را به ما منعکس می‌کنند و تعامل مشکل دستگاه‌های اجرایی را حل می‌کند.

موهبتی گفت: در حوزه سلامت نباید سیاسی رفتار کرد و باید توجه داشت که در حوزه سلامت حساسیت‌ها بیشتر است و ادعاهای مبتنی بر شواهد قابل بررسی است.

وی افزود: ما نمی‌توانیم در برابر احکام صادره اجتهاد کنیم و اگر رأی از طرف شعب دیوان عدالت اداری صادر می‌شود باید تمکین کنیم و طبق فرمایش مقام معظم رهبری خلاف قانون خلاف شرع است و بارها در قانون تعرفه پرستاری بحث شده است و طبق قانون اجرای این قانون منوط به تأمین اعتبار است و باید توجه داشت وقتی قانون تصویب می‌شود روشن باید منابع مالی آن را دید.

موهبتی گفت: شکایت در دادگاه‌ها در معاونت حقوقی ثبت می‌شود و شکایت‌ها به بازرسی متفاوت است و تاکنون ما شکایت خاصی در این حوزه نداشته‌ایم و عملکرد چند هزار سرباز نظام سلامت به نحوی بوده است که مردم همیشه قدردان بوده‌اند.

وی بیان کرد: در برخی موضوع‌های وقف بین وزارت بهداشت و برخی امور دعواست و ما هنوز به نتیجه‌ای نرسیدیم ما در خارج کشور وقف داریم و یکی از موضوعات این است که اولویت در حوزه وقف مشخص شود و نیت واقف باید عملی شود و عمل نکردن به آن خلاف شرع است و پیشنهاد دادیم که اداره کل وقف ایجاد شود و دوستان در معاونت توسعه و ما در معاونت حقوقی پیگیر موضوع خواهیم بود و سامانه املاک ایجاد کرده‌ایم.

موهبتی درباره شکایت‌ها در حوزه تحریم در مراجع بین المللی اظهار کرد: در رابطه با تحریم معاونت حقوقی در حوزه بین الملل تمام مصادیق تحریم‌ها را از دستگاه‌ها می‌گیرند تا موضوع را در مراجع بین المللی پیگیری کنند.

وی در رابطه به حقوق بیماران برای پوشش بیمه‌ای گفت: قبل از کرونا پوشش بیمه‌ای روی تخت را حذف کردیم و دوره انتظار گذاشتیم و فرد باید ارزیابی وسع می‌شد و با شروع کرونا ما شرایط را اورژانسی اعلام کردیم و بیمار کرونایی که نیاز به پوشش بیمه‌ای داشت مقرر شد تا یک روزه استعلام‌ها از وزارت رفاه پاسخ داده شود و فرد بیمه شود و اخیراً شنیده‌ایم که ارزیابی وسع هم حذف شده است و باید توجه داشت که این ارزیابی وسع یکی از اقدامات بسیار خوب بود.

کد خبر 5078644 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طاهر موهبتی بیمه ویروس کرونا آمار کرونا دیابت پروتکل های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران سیما سادات لاری تغذیه سالم سازمان غذا و دارو سازمان بیمه سلامت بیمه سلامت اهدای خون قرنطینه کووید 19 محدودیت های کرونایی باید توجه حوزه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۵۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور

فیفا در آستانه تغییر قوانین برای برگزاری مسابقات لیگ‌های داخلی در خارج از آن کشور است.

طرفداری | فیفا پس از چهار سال به فکر تغییر یکی از قوانین مهم خودش است. لغو ممنوعیت برگزاری بازی‌های لیگ‌های داخلی در خارج از آن کشور.

به گزارش اتلتیک، فیفا در حال بررسی تغییر قوانینی است که می‌تواند به طور قابل توجهی نحوه عملکرد فوتبال باشگاهی در سطح بین‌المللی، به خصوص در ایالات متحده را تغییر دهد. در حال حاضر، قوانین فیفا برگزاری مسابقات لیگ داخلی را در خارج از خاک کشور محل استقرار لیگ ممنوع می‌کند. با این حال، در یک تحول اخیر، فیفا اعلام کرده است که ممکن است این قانون را تا پایان سال ۲۰۲۴ تغییر دهد.

این تغییر در پاسخ به یک دعوای حقوقی ضد انحصاری است که توسط شرکت تبلیغات ورزشی Relevent Sports علیه فیفا و فدراسیون فوتبال ایالات متحده (USSF) مطرح شده است. Relevent Sports که پیش از این مسابقات دوستانه پیش‌فصل بین‌المللی باشگاه‌ها موسوم به جام قهرمانان بین‌المللی را برگزار کرده بود، در سال ۲۰۱۸ خواستار برگزاری یک بازی لیگ داخلی اروپا در خاک ایالات متحده بود. با این حال، USSF با استناد به قوانین فیفا، از این اقدام جلوگیری کرد.

Relevent Sports سپس از فیفا و USSF به دلیل نقض قوانین ضد انحصار ایالات متحده که از تبانی یا انحصار ناعادلانه جلوگیری می‌کند، شکایت کرد. در ماه آوریل ۲۰۲۴، Relevent و فیفا به توافقی رسیدند که به موجب آن فیفا به عنوان یکی از متهمان از پرونده کنار گذاشته شد. با این حال، جزئیات این توافق به طور علنی فاش نشده است. اگر فیفا قوانین خود را تغییر دهد، اساس دعوای ضد انحصاری Relevent ممکن است از بین برود. زیرا قوانینی که USSF مدعی بود برای جلوگیری از برگزاری مسابقات خارجی Relevent در سال ۲۰۱۸ از آنها پیروی کرده است، دیگر قابل اجرا نخواهد بود.

راه درآمدزایی بیشتر برای باشگاه‌های بزرگ باز می‌شود

فیفا چهار سال قبل برگزاری بازی‌های لیگ داخلی در کشورهای دیگر را ممنوع کرده بود. در آن زمان این ممنوعیت، خبر ناگواری برای لالیگا بود؛ چراکه آنها تلاش زیادی برای انجام چند بازی از این لیگ، در کشورهای دیگر برای درآمدزایی کرده بودند. تصمیم فیفا، تیم‌ها را ملزم می‌کند که در خانه خود از تیم حریف میزبانی کنند و هر اقدامی که مانع این کار شود، روح این رقابت‌ها را می‌شکند.

اما اگر این قانون مهم فیفا لغو شود، تیم‌هایی همانند رئال مادرید و بارسلونا می‌توانند چند بازی از لالیگا و حتی ال‌کلاسیکو را در کشورهای ثروتمندی چون ایالات متحده برگزار کنند تا از این راه درآمد بیشتری بدست آورند.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • دو قانون جدید FIA برای فرمول یک
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا یقه آیپد را گرفت!
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد