Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- آنتونی بلینکن چه رویکردی را در سیاست خارجی آمریکا پیش خواهد برد؟ او چه ایده‌هایی در زمینه مسائل بین‌المللی دارد؟

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ با اعلام خبر احتمال تصدی مقام وزارت خارجه دولت بایدن از سوی "آنتونی بلینکن"، گمانه‌زنی‌ها درباره رویکرد احتمالی او در سیاستگذاری خارجی امریکا در رسانه‌ها و مطبوعات مطرح شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" نزدیک به دمکرات‌ها از "آنتونی بلینکن" به عنوان "مرد شماره دو سابق وزارت خارجه امریکا" یاد می‌کند و درباره او می‌نویسد: "انتظار می‌رود بلینکن تلاش کند تا امریکا را به متحدی مورد اعتماد تبدیل کند و زمینه‌ساز بازگشت این کشور به معاهدات و توافق‌نامه‌هایی باشد که ترامپ باعث خروج از آن شد. همچنین، به احتمال زیاد او در تلاش برای تشکیل ائتلافی جهانی به منظور مقابله با چین و اقدامات آن کشور خواهد بود".

این روزنامه "بلینکن" را یک "مدافع ائتلاف‌های بین‌المللی" خوانده است و در ادامه می‌افزاید: "بلینکن ۵۸ ساله که معاون سابق وزیر خارجه امریکا در دولت اوباما بوده، کار خود را از دوران ریاست جمهوری کلینتون آغاز کرد. احتمالا سابقه دیپلماتیک او و تجربه‌اش باعث خواهد شد شرکای امریکا آرام شوند؛ آن هم پس از چهار سال نارضایتی آنان از دولت ترامپ و رویکرد ملی‌گرایانه شخص او. به نظر می‌رسد بلینکن مسیر را برای بازگشت امریکا به پیمان اقلیمی پاریس، برجام و سازمان بهداشت جهانی هموار خواهد ساخت. همچنین، برای مقابله با چین به احتمال زیاد او درصدد تقویت رابطه امریکا با هندوستان برخواهد آمد. او احتمالا موضع سرسختانه‌تری در قبال روسیه اتخاذ خواهد کرد؛ چرا که اخیرا در مصاحبه‌ای از وابستگی بیش از اندازه روسیه و چین به یکدیگر ابراز نارضایتی کرده بود. بلینکن را می‌توان فردی از جناح میانه سیاست امریکا با تمایلات مداخله‌جویانه (برخلاف تمایلات انزواطلبانه ترامپ و کابینه‌اش) قلمداد کرد".

"نیویورک تایمز" در ادامه اشاره می‌کند که بلینکن پیش از ورود به بخش امور اروپای وزارت خارجه امریکا در سال ۱۹۹۳ میلادی، به عنوان روزنامه‌نگار و فیلمساز مشغول به کار بود و سپس متن سخنرانی‌های "بیل کلینتون" رئیس‌جمهوری امریکا را می‌نوشت. بلینکن در نیویورک و پاریس بزرگ شده و تحصیلکرده مدرسه حقوق هاروارد است. او در خانواده‌ای با سابقه دیپلماتیک بزرگ شد و برخی از اقوام‌اش از بازماندگان هولوکاست بوده‌اند‌".

به دنبال احیای نقش جهانی آمریکا

روزنامه "فایننشال تایمز" نیز در گزارشی به ایده‌های مدنظر بلینکن اشاره کرده است. این روزنامه معتقد است که بلینکن تلاش خواهد کرد تا امریکا به کریدور قدرت بین المللی بازگشته و نقش و اعتبار آن کشور احیا و ترمیم شود.

این روزنامه می‌افزاید: "بلینکن سال‌ها با بایدن در کمیته روابط خارجی سنا همکاری کرده بود. او همچنین مشاور امنیت ملی بایدن در دوران معاونت ریاست‌جمهوری او در دوره اوباما بوده است. او به ارزش‌های امریکایی باور دارد و درک می‌کند که سیاست‌های امریکا بر کل جهان تاثیرگذار هستند. اولویت اساسی در چالش‌های پیش‌رو برای او مقابله با چین خواهد بود. "رابرت مالی" رئیس گروه بین المللی بحران معتقد است که بلینکن درصدد احیای اعتبار بین‌المللی امریکا خواهد بود. او در خانواده‌ای با سابقه دیپلماتیک بزرگ شد. پدرش سفیر در مجارستان و عمویش سفیر در بلژیک بود. او به سبب زندگی در اروپا می‌داند که سایرین جه دیدی نسبت به رویکرد‌های امریکا دارند. او در دوره‌ای در فرانسه به سر می‌برد که دید مثبتی نسبت به امریکا در میان اروپایی‌ها وجود نداشت. او معتقد است که امریکا باید ائتلاف با اروپا را برای مقابله با آنچه اقتدارگرایی چین و روسبه خوانده تقویت کند. بلینکن را می‌توان یک "پراگماتیست واقع‌گرا" قلمداد کرد که معتقد به لزوم قدرتمندی امریکا است، اما محدودیت‌های قدرت آن کشور را نیز درک می‌کند. بلینکن ۵۸ ساله که اهل بازی فوتبال است به نواختن موسیقی به خصوص ساز گیتار نیز علاقمند است. گفته می‌شود تقویت دموکراسی و حقوق بشر از جمله اولویت‌ها در سیاستگذاری او در عرصه سیاست خارجی امریکا خواهند بود. به نظر می‌رسد سخت‌گیری او درباره لزوم رعایت حقوق بشر از سوی سایر دولت‌ها بیش از دولت اوباما باشد به خصوص در مورد دو کشور چین و روسیه".

واکنش اسرائیلی‌ها

روزنامه "تایمز اسرائیل" نیز با ابراز خرسندی نسبت به خاستگاه یهودی بلینکن نوشته است: "او در مصاحبه اخیر خود با "تایمز اسرائیل" گفته بود که دولت بایدن متعهد به حمایت از امنیت اسرائیل و لزوم تضمین آن است. او گفته بود می‌توان در مورد معاملات تسلیحاتی امریکا با امارات بازنگری انجام داد. او در مصاحبه خود گفته بود حمایت امریکا از اسرائیل و امنیت آن درسی از هولوکاست یا واقعه کشتار یهودیان در دوران آلمان نازی است. "مایکل اورن" سفیر سابق اسرائیل در واشنگتن نیز ضمن ستایش بایدن برای این انتخاب، بلینکن را یک "دوست واقعی" برای اسرائیل خوانده است".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آنتونی بلینکن آنتونی بلینکن وزارت خارجه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا وارد عربستان شد تا با مقامات ۱۲ کشور عربی درباره تحولات غزه و شرایط موجود بین اسرائیل و حماس گفتگو کند. بلینکن و دیگر دستیاران ارشد بایدن تلاش می‌کنند راه حل سیاسی بلندمدتی برای مناقشه موجود در منطقه دنبال کنند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد و در عین حال هشدار‌های خود را درباره حمله جدید اسرائیل به رفح در جنوب غزه تکرار کرد تا درباره چشم انداز یک توافق آتش بس احتمالی برای آزادی گروگان‌ها صحبت کند. این تماس برای هموار کردن راه برای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، بود که تنها چند ساعت قبل از آن تماس، روز یکشنبه واشنگتن را برای سفر جدید خود به خاورمیانه با هدف کاهش شدت جنگ در غزه ترک کرد.

«پیتر بیکر» در گزارش ۲۸ آوریل در نیویورک تایمز نوشت، یک مقام دولت گفت که حدود سه چهارم تماس تقریبا یک ساعته بایدن با نتانیاهو بر آتش بس احتمالی و معامله گروگان‌ها متمرکز بود. مقامات آمریکایی گفته اند که اسرائیل طرح پیش نویس آمریکا را پذیرفته است و آن‌ها حماس را مقصر شکست در دستیابی به توافق می‌دانند. این مقام گفت، در طول این تماس، رئیس جمهور پذیرفت که مسوولیت پذیرفتن جدیدترین پیشنهاد بر عهده حماس است.

این دو همچنین درباره فیلم‌های مربوط به گروگان‌ها که هفته گذشته توسط حماس منتشر شد؛ از جمله فیلم‌هایی که دو گروگان را با تابعیت آمریکایی نشان می‌دهند، گفتگو کردند. مقامات آمریکایی درباره اینکه چرا حماس بیش از ۶ ماه پس از دستگیری گروگان‌ها این فیلم‌ها را منتشر می‌کند گیج شده اند، اگرچه ممکن است هدف افزایش فشار عمومی در اسرائیل بر نتانیاهو برای دادن امتیازات بیشتر برای دستیابی به توافق باشد.

تماس بایدن با نتانیاهو سه هفته پس از آن صورت گرفت که بایدن به نخست وزیر گفت در حمایت خود از جنگ اسرائیل تجدید نظر خواهد کرد، مگر اینکه برای تسهیل تحویل غذا و سایر تجهیزات به غزه و محدود کردن تلفات غیرنظامیان تلاش بیشتری انجام دهد. از آن زمان، کمک‌های بشردوستانه به غزه افزایش یافته است. در بیانیه‌ای پس از این تماس، کاخ سفید گفت که بایدن «موضع صریح خود» درباره هرگونه عملیات در رفح را تکرار و «مذاکرات جاری برای آزادی گروگان‌ها و آتش بس فوری در غزه» را با نخست وزیر بررسی کرد.

«ویویان نریم» و «زولان کانو یانگز» هم در گزارش دیگری در نیویورک تایمز نوشتند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) وارد عربستان شد تا با مقامات ۱۲ کشور عربی درباره تحولات غزه و شرایط موجود بین اسرائیل و حماس گفتگو کند. او پس از عربستان سعودی راهی اردن و اسرائیل خواهد شد. یک مقام وزارت امور خارجه که نخواست نامش فاش شود، روز دوشنبه در عربستان سعودی گفت: بلینکن انتظار دارد در یک گروه با مقامات عرب و اروپایی دیدار کند تا درباره طرح‌هایی برای بازسازی غزه صحبت کند.

عربستان سعودی میزبان نشست سه روزه مجمع جهانی اقتصاد است و مقامات ارشد عرب از جمله همتایان دیپلماتیک بلینکن در این رویداد در ریاض حضور دارند. آن‌ها شامل وزرای ارشد قطر و مصر، دو میانجی عرب هستند. بلینکن و دیگر دستیاران ارشد بایدن تلاش می‌کنند تا راه حل سیاسی بلندمدتی را برای این مناقشه دنبال کنند. بایدن و نتانیاهو، در تماسی که برای هموار کردن مسیر سفر بلینکن بود، بعدازظهر یکشنبه به مدت نزدیک به یک ساعت تلفنی گفتگو کردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید که پس از این تماس منتشر شد، این دو درباره «افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه» گفتگو کردند و بایدن هشدار خود را درباره حمله جدید به رفح در جنوب غزه تکرار کرد. او همچنین با نتانیاهو «مذاکرات در حال انجام برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش بس فوری در غزه» را بررسی کرد.

دولت بایدن در بهترین سناریوی خود، به دنبال عادی سازی رابطه بین عربستان و شاید چند کشور عرب دیگر است. در مقابل، عربستان تسلیحات پیشرفته و تضمین‌های امنیتی، از جمله یک معاهده دفاعی متقابل، از ایالات متحده و تعهد به همکاری ایالات متحده در برنامه هسته‌ای غیرنظامی در این پادشاهی دریافت خواهد کرد.

مقامات آمریکایی و سعودی می‌گویند که اسرائیل به نوبه خود باید به یک مسیر مشخص برای تاسیس یک کشور فلسطینی با ضرب الاجل‌های مشخص متعهد شود. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، روز یکشنبه گفت که مقامات سعودی امیدوارند در جریان سفر بلینکن به ریاض درباره گام‌های مشخص در جهت ایجاد یک کشور فلسطینی گفتگو کنند.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • آیا بلینکن می‌تواند اثر انگشت خود را بر تاریخ بگذارد؟
  • بلینکن: فهرستی از کارهای لازم برای اسرائیل را تهیه می‌کنم
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اردن شد
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟
  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است