Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار علی‌حسین رعیتی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اینکه بسیج کارخانجات چه اقدامی برای جلوگیری از تعطیلی و ورشکستگی کارخانجات انجام داده است، گفت: اقدامات امسال بسیج کارگری بر روی رفع موانع تولید، جلوگیری از رکود کارخانجات در شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌های خارج از شهرک‌های صنعتی متمرکز شد و تاکنون مشکلات 240 کارخانه از قبیل مواد اولیه، مشکلات بانکی و مشکلات با دستگاه‌های خدمات‌رسان را حل کردیم و از تعطیلی و رکود کارخانه‌ها جلوگیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: در شش ماه گذشته با ورود بسیج برای حل مشکل کارخانجات از تعطیلی کارخانجات جلوگیری شد که مهمترین این مشکلات شامل کمبود مواد اولیه بود که پیگیری کردیم و مواد اولیه در اختیار کارخانجات قرار گرفت. 

وی همچنین گفت: مشکل بعدی، وام‌های بانکی سررسیدشده بود که تلاش شد، این وام‌ها استمهال شود و برای بازپرداخت مهلت گرفته شود، همچنین تقسیط بدهی کارخانه‌ها به سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی و نیز حل مشکلات کارخانجات با دستگاه‌های خدمت‌رسان مانند اداره آب، برق، گاز و بدهی به شرکت‌های دولتی بود که تلاش کردیم این مشکلات حل شده و باعث تعطیلی کارخانه‌ها نشود.

رعیتی‌فرد گفت:‌ این کارخانه‌ها هم در شهرک‌های صنعتی و هم خارج از آن و هم کارخانه‌های کوچک، بزرگ و متوسط بوده‌اند و مشکلات آنها مانند مواد اولیه و تقسیط بدهی انجام شد. 

مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور در مورد اجرای شیفت ایثار در کارخانه‌ها گفت: شیفت ایثار در چند مرحله در کارخانجات انجام شد که از عواید حاصل از این شیفت، برای طرح کمک مؤمنانه به کارگران روزمزد و کارگران معسر انجام شد و همچنین با کمک‌های برخی از کارآفرینان، بسته‌های حمایتی و غذایی به تعداد یکصد هزار بسته و هر بسته به ارزش 400 هزار تومان در سال جاری بین کارگران توزیع شد. 

رعیتی‌فرد در توضیح شیفت ایثار گفت: با کمک داوطلبانه کارگران بسیجی، شیفت ایثار علاوه بر شیفت موظفی در کارخانه‌ها برگزار می‌شود که هم گره‌ای از مشکلات تولید باز می‌شود و هم درآمدی برای کارخانه به دست می‌آید که این درآمدها همراه با کمک‌هایی که برخی کارفرمایان نیکوکار انجام می‌دهند، در قالب بسته‌های کمک معیشتی مؤمنانه بین کارگران روزمرد و افراد نیازمند در منطقه توزیع می‌شود.

وی همچنین گفت: مرحله سوم کمک مؤمنانه از ربیع‌الاول تا ماه شعبان برگزار می‌شود که رقم قابل‌توجهی از عواید شیفت ایثار کارگران بسیجی در کارخانه‌ها و نیز کمک کارفرمایان، جمع‌آوری شده و پیش‌بینی می‌شود 130 هزار بسته معیشتی هر بسته به ارزش 400 هزار تومان تهیه و بین کارگران و نیازمندان توزیع می‌شود. 

به گفته مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور، در شرایط کرونایی، کارگاه‌های کوچک خدماتی و سازمانی که کارگران آن بیکار شده‌اند، جایی برای رسیدگی به این کارگران وجود نداشت، بیمه بیکاری هم به این افراد که معمولاً خویش‌فرما بودند، تعلق نمی‌گرفت. بنابراین با کمک بسیج محلات، کارگران بیکارشده بدون بیمه را شناسایی کرده و بسته‌های کمک‌معیشتی در اختیار آنها قرار داده می‌شود. 

رعیتی‌فرد همچنین گفت: در سه ماه اول که کارگران بیکار شده‌اند، حدود یک‌میلیون نفر در سامانه وزارت کار برای دریافت بیمه بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 800 هزار نفر طبق قانون مشمول بیمه بیکاری می‌شدند، اما منابع لازم برای این افراد وجود نداشت و صندوق بیمه بیکاری به جای پرداخت مقرری بیمه بیکاری، به صورت علی‌الحساب مبالغی کمتر از آن را به این افراد پرداخت کرد. 

وی گفت: صندوق بیمه بیکاری چون درآمدهایش کمتر از هزینه‌هاست، در واقع یک صندوق ورشکسته است که هر جا دولت کمک کند، از این منابع برای پرداخت مقرری بیکاری استفاده می‌شود. 

مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور همچنین در مورد اینکه آیا حق بیمه کارگران در سالهای قبل صرف امور جاری صندوق‌ها شده است، گفت: این مسئله را تأیید نمی‌کنم، اما با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی هزینه‌های زیادی برای خدمات درمانی کارگران اختصاص داده است و با توجه به افزایش جمعیت بازنشسته کارگری و کاهش ورودی کارگران مشمول تأمین اجتماعی، عملاً این سازمان با کمبود منابع روبه‌رو شده و درآمدهای سازمان تأمین اجتماعی از هزینه‌هایش کمتر است. 

وی در مورد اینکه کارگران خویش‌فرما در ایام بیکاری کرونا چه کار می‌کنند، گفت: با همکاری بسیج محلات، کارگران بیکار شده را شناسایی می‌کنیم و بسته‌های کمک‌معیشتی را دراختیارشان قرار می‌دهیم. 

به گفته مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور، از ابتدای کرونا تاکنون تعداد 7 میلیون بسته کمک‌معیشتی و حتی غذا در دو مرحله از طرف بسیج، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مستضعفان و سایر نهادها بین نیازمندان توزیع شده است. 

سردار رعیتی‌فرد در مورد اینکه قرار بود حداقل مزد کارگران در سال جاری از نیمه سال تجدیدنظر شود، گفت: این کار انجام نمی‌شود، چون شورای عالی کار اعتقادی به این ندارد که از وسط سال به بازنگری حداقل مزد کارگران بپردازد. 

مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور با توجه به اینکه شرایط تحریم فرصت طلایی برای تولید کشور فراهم کرده است، گفت: با افزایش نرخ دلار که باعث شد واردات از صرفه اقتصادی بیفتد، فرصت بسیار طلایی برای تولیدکنندگان داخلی از جمله تولید لوازم خانگی و تولید مواد غذایی فراهم شده و در حال حاضر کارخانجات با تمام توان تولید می‌کنند، اما نمی‌توانند تقاضای داخلی بازار را پوشش دهند. 

وی گفت: افزایش قیمت ارز و تحریم‌ها فرصت طلایی برای کارخانجات تولیدی کشور فراهم کرده تا بازار داخل را تصاحب کنند. 

سردار رعیتی‌فرد همچنین گفت: بسیج کارگری در همکاری با کارخانجات به ویژه در شهرک‌های صنعتی، اجرای طرح پروتکل‌های بهداشتی و غربالگری و شناسایی بیماران کرونایی را انجام می‌دهد که با این اقدام هم باعث جلوگیری تلفات کارگران و هم جلوگیری از سرایت بیماری به سایر کارگران در کارخانجات می‌شود. 

وی گفت:‌در حال حاضر بسیاری از مدیران کارخانجات از بسیج کارگری درخواست می‌کنند تا در اجرای پروتکل‌های بهداشتی و غربالگری کارگران به آنها کمک کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران احیا کارخانه بسیج مسئول بسیج کارگران و کارخانجات کشور شهرک های صنعتی تأمین اجتماعی بیمه بیکاری مواد اولیه همچنین گفت کمک معیشتی شیفت ایثار کارخانه ها رعیتی فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۸۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار

 یک جوان تخاری برای پنج هزار دانش آموز در چهار ولسوالی این ولایت مواد آموزشی توزیع کرده است.

حبیب الرحمن منصوری یکتن از جوانان ماوراء کوکچه در ولایت تخار که از سه سال پیش کمپاین توزیع مواد آموزشی را برای دانش آموزان ابتدایی از هزینه شخصی اش آغاز کرده است در سال جدید تعلیمی نیز برای بیشتر از پنج هزار دانش‌آموز در ولسوالی های درقد، خواجه بهاءالدین، ینگی قلعه و رستاق ولایت تخار مواد آموزشی به شمول امکانات دیگر درسی شامل فرش، تخته سفید و غیره توزیع کرده است تا وضعیت معارف در این مناطق حداقل بهبود یابد.

دانش آموزان افغانستانی‌ که در ماوراء کوکچه تخار مواد آموزشی دریافت کرده اند ضمن قدردانی از ابتکار این جوان تخاری می‌گویند، توان خرید کتاب و کتابچه را ندارند و از حکومت و تاجران دیگر می‌خواهند تا با استفاده از امکاناتی که دارند برای آنان زمینه آموزش بهتر را فراهم بسازند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • مراحل تماشایی بسته بندی صد‌ها تن «خرچنگ برفی» در کارخانه (فیلم)
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است