Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@02:16:39 GMT

انتقاد یک پزشک فوق تخصص جراحی از وزیر بهداشت

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۴۰۳۱

انتقاد یک پزشک فوق تخصص جراحی از وزیر بهداشت

به گزارش «تابناک»، دکتر سیما مشایخی،فوق تخصص جراحی سرطان در روزنامه شرق نوشت:دکتر ملک‌زاده را از روزی که به دانشگاه شیراز وارد شدم، می‌شناسم.ایشان به عنوان استادی با نگرش علمی و به عنوان پزشکی دلسوز و طبیبی که به پزشکی براساس شواهد اعتقاد داشت، همیشه مورد احترام جامعه پزشکی و شاگردانشان بوده است.

در این یادداشت، هدف بررسی کارنامه کاری ایشان نیست که قطعا نقاط قوت و ضعف خود را دارد و در حوصله این نوشته نبوده و نیاز به کارشناسانی بی‌طرف و دلسوز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف نگارنده دفاع تمام‌قد از انتقاداتی است که ایشان به اعتراض نسبت به آنها استعفا داده ‌است.

در معرکه همپوشانی موج دوم و سوم کرونا، مرگ‌ومیرهای روزانه بالا و مشکلات اقتصادی ناشی از سوءمدیریت و تحریم‌های همه‌جانبه، به جای اینکه وزارت بهداشت که متولی امنیت بهداشتی جامعه و حافظ جان هموطنان گرفتار به بیماری کروناست، به رویکردهای علمی جامعه جهانی، پیشرفت‌های روزانه و تجربیات علمی کادر درمانی درگیر با بیماران کرونا توجه داشته باشد، مشغول افتتاح درمان‌های غیرعلمی، آزمایش‌نشده و غیراستاندارد طب سنتی برای مواجهه با بزرگ‌ترین بیماری قرن است.‌

درمان‌های حاشیه‌ای و غیرعلمی از جمله طب سنتی و گیاهی (بدون گذراندن مراحل علمی برای اثبات اثر) در همه کشورها وجود دارند و این موضوعی نیست که بتوان آن را حذف کرد. اما موضوع اصلی دفاع و حمایت مهم‌ترین مدیر سازمان علمی، بهداشتی و درمانی ایران یعنی دکتر نمکی از این روش‌های عجیب است.

لازم است متذکر شوم خیلی از داروهای مورد استفاده و استاندارد در پزشکی از گیاهانی تهیه می‌شود که همه مراحل اثربخشی را در تریال‌های علمی و استاندارد طی کرده‌اند اما اینکه وزیر بهداشت و درمان یک کشور، معرکه مدعیان استفاده از درمان‌های سنتی را این‌چنین جانانه حمایت کند و در مقابل اعتقادات علمی معاون پژوهشی و فناوری خود که فردی شناخته‌شده در جامعه علمی بین‌المللی است، بایستد و در دفاع از شبه‌علم، علم را زیر سؤال ببرد، برای جامعه پزشکی و مردمی که وزارت بهداشت را معتمد سلامت خود می‌دانند یک علامت سؤال بزرگ است.‌

استعفای دکتر علی نوبخت که خود در به‌وزارت‌رسیدن دکتر نمکی نقش مهمی داشته، اعتراضی دیگر در مقابل شبهات تأثیر درمان‌های غیرعلمی در مواجهه با کرونا و هر بیماری دیگر و عملکردهای بخشی از وزارتخانه است. به عنوان پزشکی مستقل‌ که انتقادات جدی به مدیریت کلان به‌ویژه سیاست‌های بهداشتی و همین‌طور پژوهشی دارد، لازم می‌دانم از مقابله با اقدامات غیرعلمی و غیراخلاقی و اقتدای پزشکانی مانند دکتر ملک‌زاده به علم و فقط علم با تمام قوا دفاع کنم و از همکاران خودم که دلسوزان بهداشت و درمان در این سرزمین عزیز هستند، می‌خواهم در این وادی به دفاع از علم برخیزند .

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنگیز جلیلوند ولی الله فلاحی محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو پزشک متخصص انتقاد سعید نمکی وزیر بهداشت دکتر ملک زاده چنگیز جلیلوند ولی الله فلاحی محدودیت های کرونایی محمد حسن راستگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۴۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود