Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، با بیان اینکه زنان نسبت به مردان در زمان کمتری به موادمخدر وابسته می‌شوند؛ ترویج باورهای غلط همچون تاثیر مصرف موادمخدر بر آرامش، کاهش وزن و رفع مشکلات روحی را از عوامل مهم در گرایش زنان به اعتیاد برشمرد.

به گزارش ایسنا، دکتر اسکندر مومنی در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه اجرایی «یاریگران زنان» با رویکرد کاهش تقاضای موادمخدر بین ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تاکید ویژه‌ای درباره مسئله مبارزه با اعتیاد دارند و مستمراً آن را پیگیری می‌نمایند، همچنین رئیس جمهور در جلسه اخیر ستاد، بر دو موضوع «اجرای طرح یاریگران زندگی» و «ساماندهی معتادان متجاهر به ویژه زنان» تاکید خاصی داشت که در راستای امضای این تفاهم‌نامه، دو طرح اجرایی به نتیجه خواهند رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجارت سیاه موادمخدر یکی از تجارت‌های بزرگ دنیا است و قاچاقچیان هر از چند گاهی، شگردهای جدیدی را برای افزایش مصرف و جلب مشتری ایجاد می‌کنند؛ برای مثال در دوران کرونا، بلافاصله اعلام کردند که مصرف موادمخدر از ابتلای به کرونا جلوگیری می‌کند و رسانه‌های وابسته به آنان نیز نسبت انتشار گسترده‌ی این ادعای کذب، اقدام کردند؛ این در حالیست که در کشورهایی که مصرف موادمخدر آزاد است، میانگین فوتی‌های ناشی از کرونا، بیشتر است.

دبیرکل ستاد گفت: یکی از شگردهای قاچاقچیان آن است که اقشاری از جمعیت یک جامعه را مورد هدف قرار می‌دهند تا مشتریان بیشتری را جذب کنند، یکی از این اقشار، زنان هستند، در دنیا طی یکی دو دهه اخیر بر روی افزایش آمار ابتلای زنان به اعتیاد متمرکز شده‌اند که تا حدی هم موفق شده‌اند.

مومنی بیان کرد: طبق آخرین شیوع‌شناسی اعتیاد در کشور، ۵.۴ درصد معتادان کشور، زنان و مابقی مردان هستند؛ این عدد بسیار کمی است اما حتی ابتلای به اعتیاد در بین یک نفر از بانوان هم زیاد است.

وی به آمار اعتیاد زنان در دیگر کشورها پرداخت و گفت: ۳۰ درصد از جمعیت ۳۰۰ میلیون نفری مبتلا به اعتیاد در دنیا، زنان هستند؛ همچنین براساس آمار سازمان ملل؛ ۳۰ درصد از جمعیت معتادان آمریکای لاتین، ۴۰ درصد از جمعیت معتادان کشورهای اروپایی و ۱۵ درصد از جمعیت معتادان کشورهای آسیایی، زنان هستند.

دبیرکل ستاد اظهار کرد: براساس آمار سازمان ملل، در مکزیک بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ مصرف موادمخدر، ۱۷۵ درصد در بین زنان رشد داشته است؛ همچنین در افغانستان از جمعیت ۱۴ میلیونی زنان، یک میلیون نفرشان معتاد شدند که این رقم در یک دهه اخیر، سه برابر شده است که نشان می‌دهد مافیای موادمخدر، یک بخش وسیعی از قشر زنان جوامع را مورد هدف قرار داده‌ است.

مومنی در ادامه زمان وابستگی به موادمخدر را در زنان نسبت به مردان بسیار کمتر خواند و گفت: فریب‌های فرهنگی و ترویج باورهای غلط مبنی بر تاثیر مصرف موادمخدر بر آرامش، کاهش وزن، رفع مشکلات روحی و افسردگی از جمله عواملی هستند که برای گرایش زنان به مصرف موادمخدر استفاده می‎شوند؛ لذا زنان باید آگاه باشند و به این حربه‌ها و شیوه‌های فریبکارانه توجه نکنند.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سه مرکز نگهداری و درمان زنان معتاد در تهران گفت: از سال گذشته تاکنون مقدمات ایجاد دو مرکز نگهداری و درمان زنان معتاد انجام شده که در سال جاری افتتاح شده و می‌شوند؛ یکی از این مراکز، در پیشوا و توسط سازمان بهزیستی افتتاح شد و دیگری در شرق، توسط سپاه افتتاح شده است که اکنون در مراحل پذیرش مددجو است؛ همچنین مرکز دیگری در ملارد با ظرفیت ۳۰۰ نفر در حال نهایی شدن است که به زودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

دبیرکل ستاد ادامه داد: شایسته نیست زنان ایرانی که ستون استوار خانواده هستند، شب را در خیابان و پارک‌ها سپری کنند؛ این یکی از دغدغه‌های دولت و مسئولین است.

مومنی با اشاره به پذیرش ۱۳ هزار معتاد متجاهر و بی سرپناه در سال جاری در مراکز مربوطه‌ی تهران افزود: این پذیرش، امسال در شرایط کرونایی، بیش از دو برابر سال‌های گذشته بوده و پروتکل های بهداشتی نیز رعایت شده است.

وی بیان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا، هزینه نگهداری زنان آنقدر زیاد است که به سمت درمان نمی‌روند؛ اما در کشورمان تعرفه‌های درمانی اینگونه نیست و با امضای این تفاهم‌نامه که بر توانمندسازی زنان تاکید دارد؛ امیدواریم نرخ شیوع اعتیاد در زنان مبتلا به اعتیاد در ایران، بسیار کمتر شود.

دبیرکل ستاد در پایان، توانمندسازی بعد از درمان را بسیار مهم برشمرد و گفت: این طرح، برای کسانی است که معتاد شده‌اند تا بتوانند به آغوش جامعه برگردند؛ چرا که هر معتاد، معضلات جدی را برای کشور دارد؛ لذا توانمندسازی بعد از درمان و افزایش سواد رسانه‌ای می‌تواند منجر به پیشگیری از مسئله اعتیاد شود.

گفتنی است؛ این طرح، در راستای تفاهم‌نامه‌ای است که آذر ماه سال گذشته، میان ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با هدف افزایش آگاهی و توانمندی زنان در مقابل آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد و قاچاق موادمخدر و روان‌گردان و ضرورت توجه به نقش محوری زنان در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محیط خانواده منعقد شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معتاد متجاهر ستاد مبارزه با مواد مخدر مصرف موادمخدر درصد از جمعیت دبیرکل ستاد تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران

تین نیوز

سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: تجمیع و تحلیل اطلاعات مربوط به تماس شهروندان در سامانه پاسخگو توانسته این مجموعه را در بهبود کیفیت ارائه خدمات منطبق با نیاز مشتریان و همچنین ارزیابی سطح کیفی خدمات در مراکز معاینه فنی شهر تهران همراهی کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، سید محمد مهدی میرزایی قمی در توضیح فعالیت سامانه پاسخگو بیان کرد: در راستای پیاده سازی نظام مدیریت امور مشتریان و پاسخگوئی مناسب به سئوالات و مشکلات شهروندان و همچنین اجرای طرح کاهش در شهر تهران این ستاد نسبت به راه اندازی مرکز تماس۹۶۰۰۶۰۰۰ اقدام نموده است.

میرزایی قمی ضمن تاکید براهمیت پاسخگویی به شهروندان یادآور شد: در حال حاضر مرکز تماس ستاد ۹۶۰۰۶۰۰۰ و سامانه ۱۳۷ پلاس شهرداری تهران آمادگی پاسخ به سوالات و مشکلات شهروندان گرامی را دارد. از مشتریان درخواست می شود جهت دریافت اطلاعات صحیح مربوط به مراکز معاینه فنی شهر تهران و یا هرگونه پیشنهاد تنها با این دو سامانه تماس حاصل کنند.

وی با اشاره به تعداد ۲۲ هزار تماس با سامانه پاسخگویی ستاد معاینه فنی در سال ۱۴۰۲ افزود: بنا بر گزارش استحصال شده از پنل مدیریتی سامانه پاسخگو در سال گذشته به تعداد بالغ بر ۳۰ هزار پرسش شهروندان پاسخ داده شده و در هر تماس بیش از یک سوال مطرح شده است. تحلیل سئوالات مطرح شده نشان می دهد که پرسش مربوط به سامانه تهران من با سهم ۴۲ درصد در رتبه نخست، آدرس مراکز معاینه فنی شهر تهران با سهم ۱۸ درصد در رتبه دوم و معرفی مراکز معاینه فنی پذیرش حضوری با سهم ۱۰ درصد در رتبه سوم قرار داشته است. 

سرپرست ستاد معاینه فنی در خصوص زمان فعالیت سامانه پاسخگو افزود: اپراتورهای مرکز تماس ۹۶۰۰۶۰۰۰ در وقت اداری آماده پاسخگویی به سئوالات شهروندان هستند ضمن اینکه در خارج این زمان بدون نیاز به ارتباط با اپراتور بصورت تلفن گویا دسترسی به اطلاعات کلی و متداول مورد نیاز جهت انجام معاینه فنی در مراکز امکان پذیر است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • (تصاویر) مرکز نگهداری و اشتغال معتادان
  • موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای