Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس: امیرعباس میرزاخانی معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار داد، نوشت: رسانه و به تبع آن ارتباطات نه تنها یکی از عناصر مهم و اساسی زندگی گروهی انسان است، بلکه سنگ بنای جامعه و هسته اصلی ساختمان اجتماعی هر نظام سیاسی و یکی از ابزارهای موثر و مفید در شناساندن ارزش‌ها و هنجارهای جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک با تغییر و تحولاتی که در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی دائما در جهان رخ می دهد؛ رسانه یکی از مولفه‌های مورد نیاز در حوزه تعلیم و تربیت است که فراگیران را برای رویارویی با چالش‌ها مختلف و غیر قابل پیش بینی آماده می‌سازد.

بی تردید امروزه تحول عملکردی، تضمین کیفیت و رعایت مبتنی بر دو اصل شفافیت و پاسخگویی در دستگاه ها و سازمان ها در فرایند خدمات دهی، تولید و اثربخشی به عنصری ریشه ای و ماندگار در هر عرصه‌ای تبدیل شده است. در این میان نکته‌ای که مهم جلوه می‌کند این است که برای دستیابی به کیفیتی کارا و پاسخگویی و برقراری ارتباط موثر با مخاطبان، سازمان‌ها باید آن قدر به بلوغ رفتاری و عملیاتی رسیده باشند که منعکس کنندگان عملکردهای‌شان و با تکیه برکارآمدی مثبت خود، درهای سازمان را بر روی رسانه های منتقد و موافق باز گذارند و با حضوری کارشناسانه، پاسخگویِ چیستی، چرایی و چگونگی تصمیمات نظام سازمانی خود باشند. با این اوصاف برای ارزش‌گذاری به افکار مخاطبان، راه های ارتباطی و اطلاع رسانی  زیادی برای دسترسی به اخبار و اطلاعات در هر نهاد و سازمانی وجود دارد، اما در برخی از مواقع، مصاحبه ها، گزارش‌ها، یادداشت‌ها و کارهای خبری خبرنگاران در حوزه های مختلف، آگاهی و بصیرت جامعی  را برای آدمی مهیا می کند که می‌توان از نگاهی دیگر رخدادها و رویدداها و پاسخگویی‌ها را پیگیری کرد.

وزارت آموزش و پرورش هم به لحاظ کمّی با مخاطب چهل میلیونی خود-به تعبیر مقام معظم رهبری- و هم به لحاظ ساختاری-فعالیت بیش از از 107 هزار مدرسه- از جمله نهادهایی است که به دلیل تنوع و گستردگی جامعه مخاطبان خود از سوی رسانه ها، علاوه بر فراوانی اخبار رویدادهایش، همواره از سوی خبرگزاری‌ها و مطبوعات در معرض رصد عملکرد و ارزیابی دقیق قرار دارد چرا که بیشترین مطالبات عمومی و قابل پیگیری در عرصه آموزش وجود دارد. هرچه ارتباط و تعامل این دو مولفه یعنی تعلیم و تربیت و رسانه ها بیشتر، نزدیک‌تر، پیوسته‌تر و با همکاری همدلانه‌تری همراه باشد، نقاط ضعف و قوت نظام آموزشی بهتر و موثرتر برای سیاست‌گذاران و ذی نفعان این نظام شناسایی و شناخته می شود و می تواند در برنامه ریزی های آتی چالش‌ها و ظرفیت‌ها را بهتر نمایان کند.

از این رو افتتاح گروه تعلیم و تربیت در خبرگزاری فارس که اقدامی نوین، شایسته و سازنده در عرصه آموزش و پرورش است را به فال نیک می گیرم که می تواند علاوه بر آنکه الگویی موثر وکارآمد برای دیگر خبرگزاری ها و رسانه های دیداری و شنیداری باشد، نقطه عطفی در عرصه ارتباطات دستگاه عظیم تعلیم وتربیت با رسانه ها منظور شود. همچنین انتظار می رود این گروه در راستای ماموریت ها و چشم اندازهای پیش بینی شده مبتنی بر اصول حرفه ای با برنامه ریزی های منسجم، هدفمند و امیدبخش به همراه صاحب‌نظران و متخصصان عرصه تعلیم و تربیت بتواند در ارتقای کیفیت برنامه های آموزشی و پرورشی نقش موثر و مشارکت فعالی را با وزارت آموزش و پرورش داشته باشد. به امید فردایی بهتر.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تعلیم و تربیت آموزش و پرورش رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حبیب الله غفوری بعد از ظهر یکشنبه در دیدار با مدیرکل آموزش‌وپرورش استان و اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم، ضمن گرامی‌داشتن یاد معلم شهید آیت‌الله مطهری و تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد، اظهار کرد: اهمیت کار معلم و استاد به‌حدی است که اگر بخواهیم شرایط آینده کشور را بدانیم، باید به شرایط و تلاش امروز اساتید نگاه کنیم.

وی با بیان اینکه در هر دوره‌ای نسلی که منشأ تحول و پیشرفت می‌شود، ریشه آن در تلاش معلم‌های نسل قبل است، گفت: نسل امروزی که در حال تحصیل است، در آینده نزدیک عهده‌دار مدیریت کشور در همه جهات خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه اهمیت کار تعلیم و تربیت در این است که معلم با انسان، به‌عنوان پیچیده‌ترین موجودات، عالم سروکار دارد؛ تصریح کرد: انسان اشرف مخلوقات است و خداوند او را به‌دست معلمان بشریت سپرده است تا او را رشد بدهند و به کمال برسانند. در رأس معلمان عالم انبیای الهی بوده‌اند که وظیفه داشتند انسان‌ها را از رذائل اخلاقی پاک کنند و به آن‌ها حکمت بیاموزند؛ تا هم خودشان عالم بشوند و هم نسل‌های بعد را آموزش دهند.

امام‌جمعه کرمانشاه با تصریح اینکه اسلام و قرآن جهل را در مقابل عقل قرار داده‌اند، عنوان کرد: عقل و جهل هر دو جنودی دارند که جنود عقل انسان را به اعلا علیین انسانیت می‌رساند و جنود جهل او را تا پایین‌ترین درجات، تنزل می‌دهد. هنر معلم این است که شاگردان را با کتاب وحی الهی که منشأ همه علوم است آشنا کند و عقل و تدبیر را در او تقویت نماید.

وی افزود: جایگاه تعلیم و تربیت معنوی و آسمانی است و این وظیفه در امتداد مسیر انبیا و اولیای الهی به معلمان سپرده شده است.

حجت‌الاسلام غفوری با یادآوری اینکه قلوب به‌دست خداوند است، اضافه کرد: کار تربیتی با عالم معنا پیوند دارد و معلم باید در این مسیر از خداوند منان استمداد کند؛ زیرا توفیق در تعلیم و تربیت باید از سمت حضرت حق عطا بشود.

نماینده ولی‌فقیه در استان با ذکر این نکته که به‌همان اندازه که تعلیم و تربیت عظیم است؛ مسئولیت آن نیز بسیار سنگین است، خاطرنشان کرد: می‌شود گفت که معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است؛ زیرا امانت‌هایی که به‌دست معلم سپرده می‌شود در عالم هستی بی‌نظیر و بسیار حساس هستند. ما که عهده‌دار این عنوان شده‌ایم در پیشگاه خدا از ما سوال خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که معلم باید با توکل و توسل در کلاس درس حاضر بشود و ضمن به‌کارگیری تمام همت خود اساس کار را از خدا بداند، بیان کرد: حق معلم قابل اداکردن نیست؛ چرا که جنس کار، معنویت محض است. آنچه که حکومت‌ها می‌پردازند صرفاً حق‌القدم معلم است و ارزش آموزه‌های معلم به‌هیچ‌عنوان قابل قیمت‌گذاری نیست.

کد خبر 6091332

دیگر خبرها

  • درخشش ۵۰۰ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای ملی
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس: تصمیم ما برای حمایت از استقلال جدی است