Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هر سال با آغاز پاییز تعدادی از پرندگان مهاجر از مناطق سیبری به سمت تالاب‌های کشورمان حرکت می‌کنند و تالاب میقان نیز به ‌عنوان یکی از زیستگاه‌های پرندگان مهاجر میزبان این قبیل پرندگان است.

متأسفانه یکی از بیماری‌هایی که سلامت این پرندگان را تهدید می‌کند آنفلوانزای فوق حاد است که در صورت شیوع می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را وارد سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال با وجود ابتلای تعدادی از این پرندگان در منطقه سیبری از تعداد پرندگان مهاجر به مناطقی تالابی کشورمان از جمله تالاب میقان کاسته شده است.

به‌منظور کنترل این بیماری‌ها و وضعیت شیوع این بیماری در صورت بروز، سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت از محیط‌زیست متولی و مسئول هستند و باید در این راستا پایش‌های لازم را انجام دهند.

اگر مورد مشکوکی از تلفات پرندگان مهاجر مشاهده شود باید به دامپزشکی برای بررسی دقیق و نمونه‌برداری انتقال پیدا کند چرا که با شیوع این ویروس مرغداری‌ها و کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان با تهدید تلفات طیور و بر جای ماندن خسارات سنگین رو به رو می‌شوند.

حال با توجه به عکس‌های تهیه ‌شده از وضعیت تالاب میقان توسط عکاس مهر، وجود لاشه چند پرنده در سطح تالاب میقان خطر این بیماری را گوشزد می‌کند.

تردد و نزدیک شدن به تالاب میقان ممنوع است

رضا میرزایی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت : بر اساس مصوبات کارگروه مخاطرات زیست‌محیطی مدیریت بحران استان و با توجه به ناقل بودن پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هرگونه تردد و نزدیک شدن به تالاب میقان ممنوع است.

او بیان کرد: با توجه به گزارشات و پایش‌های صورت گرفته در تالاب میقان اراک مبنی بر تلفات پرندگان، چندین نمونه موجود در منطقه، نمونه‌برداری شده است و با تشکیل جلسات هماهنگی، تمهیدات لازم برای پیش‌بینی شرایط و اقدامات در نظر گرفته ‌شده است.

میرزایی با تأکید بر اینکه محیط‌بانان و کارشناسان محیط‌زیست همه شهرستان‌های استان در خصوص نحوه برخورد با لاشه‌ها آموزش‌های لازم را دیده‌اند و تجهیزات انفرادی و بهداشتی آن‌ها نیز تأمین و در اختیارشان قرار گرفته است افزود: در پی پایش‌ها و گزارشات این چند روز خوشبختانه تلفات در حدی نیست که اقدام به جمع‌آوری لاشه‌ها در سطح وسیع شود؛ شرایط کاملاً تحت کنترل است و به دلیل حساسیت بالای موضوع، این بیماری به‌ موقع اطلاع‌رسانی خواهد شد.

او افزود: این تالاب تجربه تلخ شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در سال ۹۵ دارد که بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ لاشه پرنده از سطح تالاب جمع‌آوری شد، سال ۹۶ نیز این بیماری در کمین تالاب میقان و پرندگان بود که به خیر گذشت و در سال ۹۷ و ۹۸ نیز هیچ موردی از وجود این بیماری دیده نشد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان توصیه کرد مردم و گردشگران تا اطلاع ثانوی از حضور در تالاب میقان خودداری کرده و در صورتی ‌که با لاشه پرنده مواجه شدند، از دست زدن به آن خودداری کرده و مراتب را به دامپزشکی و محیط‌زیست اعلام کنند تا دفن و امحای لاشه به‌ صورت کاملاً بهداشتی توسط نیرو‌های آموزش ‌دیده صورت گیرد.

شرایط تحت کنترل است

مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی گفت: تمامی پرندگان مهاجر ناقل بیماری هستند، اما این تلفات به‌ اندازه‌ای نیست که تنشی در عموم نسبت به وجود بیماری آنفلوانزا ایجاد کند.

او ادامه داد: نمونه‌برداری‌ها انجام و منتظر نتایج از دامپزشکی هستیم، اما با این‌ وجود شرایط کاملاً تحت کنترل است و به دلیل حساسیت بالای موضوع، این بیماری به ‌موقع اطلاع‌رسانی خواهد شد و برای اطمینان بیشتر ورود به تالاب میقان ممنوع شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: پرندگان مهاجر در دنیا به ‌عنوان مخازن اصلی انتقال ویروس آنفلوانزا مطرح هستند و ممکن است در مسیری که مهاجرت می‌کنند اگر در تماس با پرندگان اهلی و طیور بومی و صنعتی قرار گیرند، بیماری را منتقل کنند.

آغاز پایش زیستگاه‌های پرندگان مهاجر از شهریور ماه

شانقی بیان کرد: در دو ماه گذشته بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور روسیه و قزاقستان مطرح شد، از طرفی کشور ما نیز در مسیر مهاجرت پرندگان قرار دارد و به‌ تبع خطر انتقال این بیماری در کشور و استان وجود دارد به همین دلیل پایش زیستگاه‌های پرندگان مهاجر در استان، مرغداری‌ها و طیور روستایی اطراف تالاب با همکاری محیط‌زیست از شهریورماه سال جاری آغاز شده است.

او افزود: با وجود گزارش‌هایی مبنی بر تلفات چند قطعه غاز وحشی در تالاب میقان در چند روز گذشته و وجود احتمال آلودگی این پرندگان به ویروس آنفلوانزا از آن‌ها نمونه‌برداری شده و برای نتایج نهایی به سازمان دامپزشکی ارسال ‌شده است و دریافت نتایج سه الی چهار روز طول می‌کشد تا پس از اعلام نتایج، اقدامات لازم انجام شود.

منتظر نتایج سازمان دامپزشکی هستیم

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: نمونه‌برداری لاشه پرندگان مذکور نشان‌دهنده این است که مشکوک به ویروس آنفلوانزا هستند، اما همچنان منتظر نتایج قطعی از سازمان دامپزشکی هستیم و اقدامات پیشگیرانه با همکاری محیط‌زیست از قبیل پایش مستمر تالاب میقان و سایر تالاب‌های استان، ممنوعیت صید و شکار، ممنوعیت ورود افراد به تالاب میقان انجام می‌شود.

شانقی افزود: پایش مرغداری‌های اطراف تالاب میقان به ‌طور روزانه توسط دامپزشکی در حال انجام است تا در صورت مشاهده موارد مشکوک نمونه‌برداری و قرنطینه انجام شود.

در فصل پاییز مشاهده تالاب میقان با پرندگان مهاجر زیبایی خاصی را به منطقه می‌بخشد به‌ طوری‌که عکاسان و مسافران بسیاری را به سمت این نقطه می‌کشاند؛ حال مشاهده لاشه بیجان پرندگانی که معلوم نیست بر اثر چه بیماری تلف ‌شده‌اند، از جاذبه‌های این زیستگاه کاسته است و نگرانی را نسبت به خطر آنفلوانزا فوق حاد پرندگان دوچندان می‌کند.

انتظار می‌رود مسئولان برای اطمینان و اعتمادسازی میان عموم مردم در زمینه این‌گونه مسائل مهم که با حیات و سلامتی انسان سر و کار دارد، مسائل را به ‌طور کامل و دقیق بازگو کنند و پاسخگوی رسانه‌ها باشند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تالاب میقان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهاجرت پرندگان آنفلوانزای فوق حاد ویروس آنفلوانزا سازمان دامپزشکی فوق حاد پرندگان تالاب میقان پرندگان مهاجر نمونه برداری استان مرکزی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟