Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت پذیرای ۸۸ فیلم مستند دینی- آیینی شده که با توجه به آمار کلی ۸۹۴ فیلم ثبت شده در دبیرخانه این رویداد، مستندهای دینی- آیینی در مجموع حدود ۱۰ درصد کل مستندهای تولیدی یکسال اخیر سینمای ایران را شامل می‌شود.

سال گذشته کارگردانان ۴۷ فیلم مستند دینی- آیینی، متقاضی شرکت در بخش مسابقه ملی جشنواره سینماحقیقت شده بودند که به این معنا، تولید آثار مستند در گونه‌ دینی- آیینی در ایران، بیش از ۸۷ درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از این فیلم‌های مستند دینی- آیینی که به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت ارائه شده‌اند، از مضامینی چون ادیان الهی، مراسم آیینی تعزیه، پیاده‌روی اربعین، ساختن صحن عقیله در کربلا، نذر در محرم، مراسم آیینی ایلامیان «چمر»، زندگی شیعیان استانبول ترکیه در محله زینبیه، مراسم آیینی کاکل‌درو در خراسان جنوبی، مراسم گاچوبندان در سیرجان، پیاده‌روی از حرم حضرت معصومه(س) به سوی مشهد مقدس، مراسم نخل‌گردانی در روستاهای کاشان در عاشورا، مراسم آیینی علم‌گردانی در روستاهای نیشابور، پژوهشگر برتر تاریخ زندگی معصومان(ع)، مراسم شب عروس مولانا در قونیه، غذای نذری در روستای زنگی‌آباد کرمان، امامزادگان شهر دوگنبدان، عاشورا، نذر و توسل به امام حسین(ع)، پیاده‌روی دو جانباز دفاع مقدس به سمت کربلا، مراسم نخل‌برداری در شهرستان تفت، پیاده‌روی دانشجویان در اربعین، کتابخانه مسجد لیله‌القدر، فعالیت گروه جهادی رایت‌العباس پیش از مراسم اربعین، روایت پُرمخاطب‌ترین تعزیه ایران در روستای فدیشه، مراسم شیره‌گیری سنتی خرما در شهرستان رودان، کاروان راهیان نور و کرونا، قارقارا آیینی در خلخال، آداب و رسوم و سنت‌های خواستگاری در دیلمان، خادمان افتخاری زائران اربعین در شهر قم، مراسم تعزیه در سوادکوه، تاثیر فرهنگ مسجد بر جوانان انقلابی تبریز، آیین سقاخوانی در نوش‌آباد کاشان، آیین‌ها و باورهای ایل قشقایی، تعطیل شدن هیات‌های عذاداری به دلیل شیوع ویروس کرونا و برگزاری مراسم در خانه و... برخوردار هستند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت بدیهی است که نمایش هر یک از این آثار موضوعی در سینماحقیقت، منوط به آرای هیات انتخاب بخش مسابقه ملی جشنواره در گروه‌های مستندهای کوتاه، نیمه‌بلند و بلند است.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

برچسب‌ها سینمای مستند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جشنواره سینما حقیقت مستند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سینمای مستند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جشنواره سینما حقیقت مستند سینمای مستند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جشنواره سینما حقیقت مستند اخبار کنکور مراسم آیینی پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «با قید محرمانگی» درباره زنان یک روستاست که به نهادهای دولتی نامه‌ای محرمانه نوشته‌اند. شروین وحدت و پیام عزیزی تهیه کنندگی و کارگردانی مشترک این کار را به عهده داشته‌اند. بعد از «فیلم خانه سیاه است»، ساخته فروغ فرخزاد، که دوره یازدهم این جشنواره نمایش داده شد و جایزه اصلی را نیز دریافت کرد، با قید محرمانگی تنها فیلم ایرانی است که به اوبرهاوزن راه یافته است.

گفتنی است که فستیوال اوبرهاوزن یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه در دنیاست که هر ساله از یکم تا ششم می ( 12 تا 17 اردیبهشت) برگزار می‌شود و برنده جایزه بزرگ این جشنواره به رقابت‌های آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.

عوامل « با قید محرمانگی» عبارتند از:

تهیه کننده و کارگردان: شروین وحدت، پیام عزیزی، تدوین: محسن ظهرابی، فیلمبردار: کیوان ایمانی، موسیقی: احسان آنالویی، صداگذار: سامان شهامت و بهزاد مهدی‌زاده، اصلاح رنگ و نور: رضا تیموری، صدابردار: شروین وحدت،  مدیر روابط‌عمومی: سعید اسلام‌زاده، طراح پوستر: متین خیبلی، دستیارکارگردان: رضا عزیزی، مدیر تولید: مهرسام حق‌جو، عکاس: کیوان ایمانی، پخش بین‌الملل: نشاط باقری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت