Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعد حریری در میان فشارهای خارجی و پایبندی نیروهای سیاسی اصلی لبنان به استانداردهای تشکیل دولت و عدم پذیرش شروط غیرمنطقی وی از سوی آنها، راهی جز به تعویق انداختن زمان تشکیل کابینه نمی‌بیند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الأخبار در حال حاضر هیچ افق روشنی برای تشکیل دولت در لبنان دیده نمی‌شود و همه راه‌ها بسته به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک سو «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان اصرار دارد که همه چیز طبق استانداردها و توافق‌های قبلی و با موافقت همه گروه‌ها انجام شود و از سوی دیگر «سعد حریری» نخست وزیر مکلف این کشور شروطی را تعیین کرده که اصلا منطقی نیست.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در این راستا برخی منابع گزارش دادند که حریری در معرض تهدیدهای آمریکا مشابه تحریم‌هایی که این کشور علیه «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی تحمیل کرد قرار دارد. در همین زمینه به چند روز قبل منابع خبر دادند که «دوروثی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت مستقیما سعد حریری را تهدید کرده که اگر مطالبات آمریکا را در تشکیل دولت لبنان برآورده نکند تحریم‌های مشابه باسیل در انتظاراو خواهد بود.

میشل عون در جشن عید استقلال لبنان با اشاره به مانع‌تراشی‌های سعد حریری تحت مداخلات خارجی در روند تشکیل دولت اظهار داشت که آیا در سایه این شرایط متشنج هنوز زمان آن نرسیده است که پرونده تشکیل دولت را از تنش‌ها آزاد کنیم.

در اظهارات عون مشخص بود که وی به دنبال تشکیل دولتی بر اساس موافقت همه مولفه‌هاست. برخلاف تلاش‌های آمریکا برای مقصر جلوه دادن همپیمانان حزب‌الله در روند تشکیل دولت لبنان موانع تشکیل کابینه در این کشور هیچ تفاوتی با قبل از زمان تحریم های ایالات متحده علیه جبران باسیل ندارد. «پاتریک دورل» فرستاده «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز که در راستای مداخلات این کشور در امور لبنان به بیروت سفر کرده بود در تلاش‌های خود برای شکست جبران باسیل و تشکیل دولت طبق معیار فرانسوی ها ناکام ماند.

در حال حاضر معرفی وزرا یکی از مهمترین موانع تشکیل کابینه در لبنان است. حریری طبق خواسته فرانسوی‌ها اعلام کرده که نیروهای سیاسی علاوه بر عدم مشارکت در دولت اجازه معرفی وزیر را هم ندارند و متصدیان پست‌های حاکمیتی باید توسط حریری تعیین شده و این افراد باید همسو با مواضع فرانسه باشند؛ موضوعی که میشل عون به هیچ وجه نمی پذیرد.

اما درباره وزارتخانه‌هایی که در اختیار حزب‌الله و جنبش امل است منابع 8 مارس گزارش دادند که قرار است این دو حزب گزینه های مورد نظر خود را برای تصدی پست های وزارتی مربوطه معرفی کنند؛ اما حریری از میان آن ها گزینه‌های مورد نظر خودش را انتخاب خواهد کرد.

همه این شرایط حاکی از آن است که تا پایان 2020 دولت در لبنان تشکیل نخواهد شد. منابع وابسته به حریری معتقدند که حداقل قبل از ژانویه پرونده تشکیل دولت در لبنان به نتیجه نخواهد رسید. به اعتقاد برخی از آنها حتی بعد از این زمان نیز تضمینی برای تشکیل دولت در لبنان وجود ندارد.

لبنان| وضعیت مبهم پرونده تشکیل دولتچرا تشکیل دولت در لبنان به نتیجه نمی‌رسد؟

اما مشکل اصلی عدم پایبندی حریری به توافق‌های انجام شده با گروه‌های سیاسی است. از طرف دیگر منابع آگاه از روند تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که واشنگتن نقش اصلی در بن بست سیاسی این کشور دارد. این منابع به اظهارات «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اشاره می کنند که 14 نوامبر جاری خطاب به «جیمی مک کورت » سفیر آمریکا در فرانسه در حضور لبنانی‌ها گفت که هیچ دولتی در لبنان در صورت حضور نمایندگان حزب الله در آن تشکیل نخواهد شد و هرکس اقدام به این کار کند تحریم‌ها در انتظار او خواهد بود.

پس از آن مک کورت این پیام را به بسیاری از جمله خود لبنانی ها ابلاغ کرد تا مطمئن شود پیام پامپئو مبنی بر اینکه نمایندگی حزب الله در دولت جدید ممنوع است و ما هر کسی را که با حزب الله همکاری کند تحریم خواهیم کرد به بیروت رسیده است.

به گفته منابع مذکور به نظر می‌رسد که حریری در یک یک وضعیت بسیار پیچیده قرار دارد؛ تا حدی که از یک سو منتظر خروج «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از کاخ سفید مانده که این به معنای احتمال افزایش بحران های مختلف لبنان در این مدت از جمله بحران اقتصادی در سایه کاهش ارزش روزانه لیره است و از سوی دیگر در شرایطی نیست که بتواند استعفا کند.

منابعی که با سعد حریری دیدار کرده‌اند گزارش می دهند که او در حال حاضر عمق بن بست را احساس می‌کند؛ چرا که نه توان ایستادن در برابر دولت آمریکا را دارد و نه می‌تواند تیم بزرگ لبنان در تشکیل دولت را دور بزند. در این شرایط تنها راه حلی که پیش روی حریری قرار دارد به تعویق انداختن زمان تشکیل کابینه است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سعد الحریری اخبار آمریکا لبنان سعد الحریری اخبار آمریکا لبنان تشکیل دولت در لبنان تشکیل کابینه سعد حریری تحریم ها حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟

فرارو- قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد. جنگی که از همان نخستین ساعات آغاز آن تا به امروز، حزب‌الله لبنان به عنوان یک بازیگر مهم در محور مقاومت، با تمام توان به حمایت از ملت و مقاومت فلسطین پرداخته و با انجام عملیات‌های مختلف در مناطق شمالی فلسطین اشغالی، سعی کرده تا مانع از گسیل شدن سیلی از نظامیان و تسلیحات رژیم اشغالگر قدس به سمت باریکه غزه شود.

به گزارش فرارو؛ شواهده عینی نیز حاکی از این مساله هستند که شمار قابل توجهی از یگان‌های ارتش اسرائیل برای مقابله با حزب الله لبنان، در مناطق شمالی اراضی اشغالی موضع گرفته اند و همین عدم حضور آن‌ها در میدان‌های جنگ غزه و گشایش یک جبهه تازه علیه ارتش اسرائیل سبب شده تا غزه کمتر تحت فشار باشد. منابع صهیونیست اعلام کرده اند که حزب الله لبنان تاکنون قریب به ۴ هزار موشک و راکت به سمت مناطق شمالی اراضی اشغالی شلیک کرده است.

موضوعی که به آواره شدن بیش از ۲۰۰ هزار صهیونیست از مناطق شمالی فلسطین اشغالی ختم شده است. این مسائل، حامل چالش‌ها و خسارات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی علیه رژیم صهیونیستی هستند. با این همه حزب الله لبنان علی رغم تمام تهدیدات رژیم اسرائیل، به حملات خود علیه سایت‌ها و مکان‌های نظامی و همچنین شهر و شهرک‌های مختلف در شمال فلسطین اشغالی ادامه می‌دهد. اسرائیل اعلام کرده که نیرو‌های حزب الله باید از مناطق مجاور با فلسطین اشغالی فاصله بگیرند در غیر اینصورت تل آویو به کلیت لبنان حمله خواهد کرد. این در حالی است که بعید به نظر می‌رسد حزب الله لبنان به آنچه مطلوب صهیونیست‌ها است تن بدهد.

در این رابطه، به تازگی برخی منابع مدعی شده اند "اسرائیل کاتس" وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها در گفتگو با همتای فرانسوی خود تاکید کرده که اگر حزب الله از مرز‌های مشترک با اسرائیل فاصله نگیرد، این رژیم راهی جز حمله به لبنان و ایجاد یک منطقه حائل، پیش روی خودش نمی‌بیند. در روز‌های گذشته اسرائیل جدا از بمباران مناطق مختلف در جنوب لبنان، کارزاری هدفمند از ترور فرماندهان حزب‌الله لبنان را نیز در دستورکار قرار داده است. موضوعی که با واکنش حزب الله همراه شده و این جنبش نیز به تناسب، حملات مختلف را به عمق اراضی اشغالی انجام داده است.

با این همه، مساله اصلی در این میان این است که چالش اصلی رژیم اشغالگر قدس با حزب الله لبنان، بیش از همه ناظر به اراده و اقدام این جنبش در تغییر بسیاری از معادلات در مناطق مجاور با مرز‌های لبنان و فلسطین‌اشغالی است. موضوعی که به تایید بسیاری از تحلیلگران و مقام‌های ارشد سابق رژیم اسرائیل نیز رسیده است. به طور خاص، ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم اشغالگر قدس تاکید کرده که اسرائیل ابتکار عمل را در مناطق شمالی خود از دست داده و این حزب الله است که دستورکار‌های مطلوبش را به تل آویو تحمیل می‌کند.

البته که یکی از اصلی‌ترین برونداد‌های این موضوع این بوده که حملات مداوم حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی سبب شده تا جو ناامنی در این مناطق، ته نشین شود و نوعی حس ناکارآمدی در رابطه با نهاد‌های نظامی اسرائیلی در ذهن صهیونیست‌های ساکن در فلسطین اشغالی شکل بگیرد. اسرائیل تقریبا هر آنچه می‌توانسته برای پایان دادن به حملات حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی انجام داده است. با این حال برونداد تمامی تلاش‌ها و اقدامات آن، هیچ بوده است.

با تشدید تنش‌ها نیز حزب الله لبنان از حیث تسلیحات و تاکتیک‌های نظامی شگفتانه‌های جدیدی را رو می‌کند. این مساله خود چالش‌های جدی تری را برای رژیم اشغالگر قدس ایجاد کرده است.

مثلا در جریان یک حمله پهپادی اخیر از سوی حزب الله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی و به طور خاص یک سایت نظامی صهیونیست ها، بیش از ۲۰ فرمانده نظامی اسرائیل کشته و مجروح شدند. موضوعی که سبب شد تا برخی کارشناسان نظامی در اراضی اشغالی از اشراف اطلاعاتی حزب الله به محل حضور نظامیان اسرائیلی و تشکیل جلسه از سوی آن‌ها ابراز شگفتی کنند.

با این همه، چالش اصلی رژیم اسرائیل در رابطه با حزب الله لبنان این است که پس از گذشت قریب به هفت ماه از جنگ غزه، این رژیم نه تنها نتوانسته به اهداف خود در باریکه غزه دست یابد، بلکه حتی در مواجهه و برخورد با حزب الله لبنان نیز ناتوان بوده و نتوانسته آرامش و امنیت روانی را به شهرک نشینان صهیونیست که ساکن شمال فلسطین اشغالی بوده اند و اکنون از خانه‌های خود فرار کرده اند، بازگرداند.

این معادله از حیث نظامی و اطلاعاتی نوعی سرشکستگی بزرگ برای رژیم اسرائیل به حساب می‌آید. اساسا همین رویکرد حزب الله لبنان نیز بوده که سبب شده تا بسیاری از معادلات بازدارندگی در شمال فلسطین‌ اشغالی تغییر کند. به نحوی که می‌بینیم بسیاری از چهره‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیلی و البته تحلیلگران نظامی این رژیم هشدار می‌دهند که آغاز یک جنگ فراگیر با حزب الله لبنان، می‌تواند جنگ غزه را به یک خاطره خوش برای صهیونیست‌ها تبدیل کند.

دلیل اصلی این موضوع نیز این است که زرادخانه موشکی و تسلیحاتی حزب الله لبنان، میزبان بیش از ۱۵۰ هزار موشک و انواع کلاس‌های پهپادی است. این جنبش به نیرو‌های ویژه و تکاوری نظیر گروه رضوان نیز مجهز است. حزب الله در سال‌های گذشته توانسته یگان‌های زرهی و پدافند هوایی را نیز تشکیل دهد. تمام این معادلات در صورت ماجراجویی بزرگ اسرائیل علیه لبنان می‌توانند سناریو‌های ناامید کننده‌ای را برای این رژیم نوید دهند.

دیگر خبرها

  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • ۴ عملیات حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها/ گنبدآهنین هدف قرار گرفت
  • حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه «المطله»
  • فیلم/ راکت باران کریات سوراخه توسط حزب‌الله لبنان
  • معمایی که امام درباره رژیم صهیونیستی مطرح کرد چه بود؟
  • یمن توطئه جاسوسی آمریکا و اسرائیل را خنثی کرد
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت»
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟