Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی محققان موسسه فناوری ماساچوست امریکا اعلام کردند: تمایل به برقراری تعاملات اجتماعی همانند ولع مصرف وعده غذایی، فعالیت عصبی مشابه در مغز ایجاد می‌کند.

به نقل از ارث، نتایج این بررسی نشان داد که تنها پس از یک روز انزوا، مشاهده شد که برای برقراری تعامل اجتماعی همان منطقه‌ای در مغز تحریک می‌شود که هنگام گرسنگی و دیدن تصویری از غذا فعال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور ربکا ساکس، محقق ارشد این تحقیق گفت: افرادی که مجبور به انزوا می‌شوند، همان‌طور که فرد گرسنه میل به غذا دارد، خواهان برقراری تعاملات اجتماعی هستند.

این یافته‌ها متناسب با ایده شهودی است که تعاملات اجتماعی مثبت، نیاز اساسی انسان است و تنهایی حاد حالتی آزاردهنده است که به افراد انگیزه می‌دهد کمبود تعاملات اجتماعی را جبران کنند.

این تحقیق در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و قبل از همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ انجام‌شده و بخشی از برنامه تحقیقاتی بزرگ‌تر است که بر چگونگی تاثیر استرس اجتماعی بر رفتار تمرکز دارد.

در سال ۲۰۱۶ نیز تحقیق دیگری در موسسه فناوری ماساچوست (MIT) مجموعه‌ای از نورون‌ها در مغز موش را شناسایی کرد که نمایانگر احساس تنهایی بود و میل به تعامل اجتماعی پس از انزوا ایجاد می‌کرد.

پروفسور ساکس گفت: هدف تحقیق این بود که آیا می‌توانیم در جایی که قادریم استرس اجتماعی را کنترل کنیم، نوع خاصی از این استرس را تحریک کنیم.

برای این بررسی، شرکت‌کنندگان به مدت ۱۰ ساعت در اتاقی بدون پنجره در دانشگاه MIT  بودند و اجازه استفاده از تلفن (تنها برای برقراری ارتباط با محققان) را نداشتند.

ساکس عنوان کرد: برای اطمینان از اینکه واقعا احساس عجیب، متفاوت و انزوا ایجاد کنیم از یک سری مداخلات استفاده کردیم. وی افزود: شرکت‌کنندگان باید هنگام رفتن به سرویس بهداشتی نیز اطلاع می‌دادند تا از خالی بودن آن مطمئن شوند. غذا برای آنان پشت درب قرار داده می‌شد و به آنان برای دریافت غذا پیام ارسال می‌شد و به‌طور واقعی مجاز به دیدن افراد نبودند.

قبل از آزمایش، به شرکت‌کنندگان آموزش داده شد که چگونه وارد دستگاه MRI (روش تصویربرداری با تشدید مغناطیسی) شوند تا پس از ۱۰ ساعت انزوا بتوانند از آن استفاده کنند. به‌طورمعمول، استفاده افراد برای دستگاه MRI درواقع یک فرایند اجتماعی است. پروفسور ساکس اظهار کرد: باید انواع و اقسام تعاملات اجتماعی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که از آنان چه خواسته‌شده است، احساس امنیت کنند و بدانند که ما آنجا هستیم، اما در اینجا، تمام این کارها را باید خودشان انجام می‌دادند و محققی که لباس پوشیده و ماسک زده در گوشه‌ای در سکوت ایستاده و رفتار آنان را مشاهده می‌کند.

در مرحله جداگانه از آزمایش، شرکت‌کنندگان به مدت ۱۰ ساعت غذا و نوشیدنی مصرف نکردند و کارشناسان بلافاصله اسکن مغز را جمع‌آوری کردند. تمام این اسکن‌ها در حالی بود که به افراد تصاویری از غذا، گل یا تعامل و معاشرت با افراد نشان داده شد.

این تجزیه‌وتحلیل بر روی بخشی از مغز موسوم به توده سیاه (substantia nigra) انجام شد؛ ساختار کوچک در مغزمیانی که پیش‌ازاین، با ولع مصرف مواد غذایی و دارویی مرتبط بود.

بر اساس پیش‌بینی محققان، افرادی که ازنظر اجتماعی منزوی‌شده بودند، هنگامی‌که عکس افراد را مشاهده کردند از تعاملات اجتماعی لذت بردند، "سیگنال‌های ولع مصرف" در توده سیاه آن‌ها تولید شد و میزان فعالیت در این ناحیه مغزی با میزان شدت ارزیابی بیماران برای اشتیاق به غذا یا تعامل اجتماعی مرتبط بود.

لازم به ذکر است، تمایل به تعامل اجتماعی به عادت‌های اجتماعی فرد بستگی دارد. افرادی که ماه‌های قبل از آزمایش، گوشه‌نشینی یا تنها بودن را گزارش کرده بودند، اشتیاق کمتری برای برقراری تعامل اجتماعی داشتند.

پروفسور ساکس گفت: برای افرادی که زندگی آن‌ها پر از تعاملات اجتماعی رضایت‌بخش است، این مداخله تاثیر بیشتری بر مغز و گزارش آنان داشت.

وی افزود: محققان اکنون بر اساس یافته‌هایشان، می‌توانند به بسیاری از سوالات دیگر مانند چگونگی تاثیر انزوای اجتماعی بر رفتار و انگیزش پاسخ دهند.

این مطالعه در مجله Nature Neuroscience منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تعاملات اجتماعی برقراری تعامل تعامل اجتماعی شرکت کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از ابلاغ بیمه هنرمندان صنایع دستی خبر داد و گفت: امیدواریم این مراحل کنترل و نظارتی تا اوایل خردادماه انجام شود که بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مریم جلالی با بیان اینکه از شهریور 1401 بحث بیمه هنرمندان با وجود فراز و نشیب‌های زیاد پیگیری شد، تصریح کرد: این مهم با مکاتبات وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با رئیس جمهوری محقق شد و نهایتا در بهمن 1402 با دستور اکید رئیس جمهوری بیمه 10 هزار نفر از فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی که از این تعداد 8 هزار نفر هنرمند صنایع دستی و 2 هزار نفر راهنمایان گردشگری را شامل می‌شود، در دستور کار قرار گرفت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه بحث تأمین اعتبار منجر به طولانی شدن این بحث شد به طوری که تا انتهای سال گذشته طول کشید، گفت: از بهمن سال 1402 به دنبال ابلاغیه از سازمان تامین اجتماعی، لیست اسامی افراد واجد شرایط را جمع‌آوری کردیم. اسامی توسط استان ها ارسال و در چند مرحله پایش شد.

او با بیان اینکه اولویت ما گروه سنی بوده است، اظهار کرد: باتوجه به اینکه اگر سن افراد از 50 سال عبور کند امکان تحت پوشش قرار گرفتن بیمه آنها نیست، لذا مقرر شد در این مرحله اولویت سنی ما 40 تا 50 سال باشد و افرادی که سابقه و تاثیرگذاری بیشتری در صنایع دستی دارند مشمول شوند.

جلالی با اشاره به اهمیت و توجه به بحث معیشتی هنرمندان گفت: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث فرهنگی باید کارت فنی حرفه ای نیز داشته باشند.

بازدید 2 میلیون نفر از کارگاه‌های صنایع دستی در ایام نوروز

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه قبل از تحت پوشش قرار گرفتن بیمه، فرایند کنترل و بازرسی تامین اجتماعی نیز انجام می‌شود، اظهار کرد: افراد باید حتما در رشته خود کار کنند، معاینات پزشکی هم انجام دهند و سپس فرایند لازم در سامانه طی می شود.

او با بیان اینکه یک شغل زمانی پایدار است که فرد بتواند بعد از بازنشستگی مستمری دریافت کند، گفت: در صورت درگذشت هنرمند صنایع دستی، خانواده او می‌تواند از مستمری آن استفاده کنند و حتی اگر فرد از کار افتاده شود نیز می‌تواند از این بیمه استفاده کند. همچنین این افراد توسط سازمان تامین اجتماعی و بازرسان ادارات میراث فرهنگی استان ها پایش می‌شوند.

جلالی در پایان خاطرنشان کرد : امیدواریم مراحل کنترل و نظارت تا اوایل خرداد ماه سال جاری انجام شود تا بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا