Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، در این سمینار بین‌المللی، محمدرضا ناظری، سرکنسول ایران، نیاز احمد اختر، نائب رییس دانشگاه پنجاب، علی‌اکبر رضایی‌فرد، رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، سلیم مظهر، قائم مقام دانشگاه و استاد زبان فارسی و شماری دیگر از اساتید بخش فارسی این دانشگاه، اندیشمندان و اقبال‌شناسان پنجابی اعم از قمر علی زیدی، رییس دانشکده خاور شناسی، ممتاز انور چوهدری، معین نظامی، نبیله رحمان، رییس دپارتمان زبان پنجابی، زاهد منیر عامر رییس دپارتمان زبان اردو، بصیره عنبرین، محمد ناصر، رییس دپارتمان زبان فارسی، دکتر محمد کامران، حامد اشرف همدانی، ضیاءالحسن و عارفه شهزاد در این برنامه حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شرکت‌کنندگان و اقبال‌شناسان با اشاره به شناخت اقبال و اندیشه‌های او، این شاعر پارسی‌گوی را به عنوان پُلی مستحکم و ابدی برای دوستی دو سرزمین معرفی کردند.

نیاز احمد اختر، رییس دانشگاه نیز در سخنان خود ضمن تأکید بر شناخت بیشتر اقبال و اندیشه‌های وحدت آفرینش، او را باعث تحکیم مودت بین ایران و پاکستان دانست.

ناظری، سرکنسول کشورمان در لاهور بیان کرد: مناسبات دوستانه دو کشور همسایه، برادر و مسلمان طی بیش از ۷۰ سال گذشته مدیون تلاش شخصیت‌ها و افراد تأثیرگذاری از جمله علامه محمد اقبال شاعر و فیلسوف پارسی‌گوی پاکستانی بوده است.

وی در ادامه سخنانش، افزود: ایامی که گذشت متعلق به علامه محمد اقبال بود، شخصیتی که چند موضوع در آثار و عقایدش بیشتر جلوه‌گری می‌کند و موج می‌زند: ارادات به ساحت مقدس پیامبر اعظم(ص)، ارادت و عشق به قرآن کریم و اینکه قرآن کتابی است که بیشتر به عمل تأکید دارد تا حرف، وحدت مسلمانان، بازگشت به خویشتن و تکیه بر خود و داشته‌های خود و بازیابی هویت اسلامی.

رضایی‌فرد، وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور در سخنان خود، بیان کرد: اقبال لاهوری ستاره شرق در انتخاب زبان مناسب برای بیان عمق افکارش، فارسی را برگزید و برای تعیین قالب سخن، شعر مثنوی را بهترین دید و مولوی را مرشدی مصلح یافت.

وی ادامه داد: همانگونه از که مولوی اندیشه‌های عرفانی و روشنگر خود را به ایرانی، عرب، رومی و ترک گسترانید، اقبال نیز هندی، افغانی، ترک، عرب و ایرانی را مخاطب خود دانست. این اولین و اساسی‌ترین پیوند اندیشه‌ای و اعتقادی علامه اقبال لاهوری با سرزمین ایران بود.

سلیم مظهر، استاد زبان فارسی به عنوان سخنران پایانی برنامه، علامه اقبال و اندیشه‌هایش را چون چراغی روشن و مسیری مستقیم برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور دانست.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۴۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ گفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رایزنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

وی ادامه داد: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرائی را آغاز می‌کنند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگ گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضا‌های دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان! (+عکس)
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • روز دوم سفر رئیس جمهور به پاکستان به روایت تصویر
  • رئیسی اسرائیل را تهدید کرد؛ اگر بار دیگر دست از پا خطا کنید معلوم نیست دیگر چیزی از شما باقی بماند!
  • مریم نواز شریف: تمام تلاش خود را برای گسترش بیش از پیش روابط ایران و پاکستان به کار خواهم گرفت
  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • تبادل ظرفیت‌های متقابل زمینه تأمین منافع و افزایش قدرت ایران و پاکستان است