Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@22:41:43 GMT

سعودی‌ها ممکن است طرح ترامپ را کنار بگذارند

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۴۳۲۰

سعودی‌ها ممکن است طرح ترامپ را کنار بگذارند

 به نوشته روزنامه گاردین، گزارش شده بود که شرایط یک چنین توافقی کمابیش در جریان دوره پرتلاطم ریاست جمهوری دونالد ترامپ مورد توافق قرار گرفته و جارد کوشنر، داماد و فرستاده او با محمد بن سلمان، حاکم عملی عربستان که دیدگاهش در قبال نزاع اسرائیل-فلسطین با دیگر رهبران عربستان متفاوت است، بر سر آن بحث کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بن سلمان دیدگاه‌های پدر و عموهایش درخصوص ضرورت بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ در اراضی اشغالی به عنوان نقطه آغاز صلح را کنار گذاشته و به جایش از موضع کوشنر مبنی بر این که رهبران فلسطینی عامل متوقف شدن مذاکرات بوده‌اند را مورد حمایت قرار داد.

روابط عربستان و آمریکا به ویژه از مه ۲۰۱۷، زمانی که عربستان پذیرای ترامپ همچون یک قهرمان بعد از اقدام او در لغو توافق هسته‌ای برجام و تغییر دادن تمرکز واشنگتن به سمت ریاض بود، سریعا گرم شد.

مجاری پنهانی مورد استفاده برای ارتباط بین عربستان و رژیم صهیونیستی کنار گذاشته شدند. همچنین الزام به وجود میانجی‌ها هم با توجه به سفرهای مرتب مقامهای عربستانی به تل آویو و برعکس کنار گذاشته شد. انکار چنین سفرهایی جایش را به اشاره به رخ دادن آنها داد. پس از آن توافقات صلح با همپیمانهای عربستان شامل امارات و بحرین مطرح شد و حالا هم دیدار بنیامین نتانیاهو با محمد بن سلمان در خاک عربستان که اسرائیل زحمتی برای پنهان کردنش به خرج نداد.

با وجود مشخص بودن مسیر پروازی در سایتهای رهگیری پرواز که نشان دهنده ورود هواپیمای نتانیاهو به سواحل شهر نئوم عربستان در ساحل دریای سرخ است، ریاض این مساله را تکذیب کرد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم برای دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آنجا در سواحل دریای سرخ بود، با این ماموریت که بتواند قبل از دست دادن شغلش در هشت هفته دیگر هر چیزی را که بتواند نهایی کند.  انعقاد یک توافق صلح چیزی بوده که پامپئو، کوشنر و ترامپ عمدا اصرار به رخ دادنش داشته‌اند و چنین توافقی لرزه در خاورمیانه‌ای خواهد انداخت که بسیاری با عصبیت منتظر تاثیر آن هستند.

به اصطلاح طرح صلح ترامپ پیشنهاد سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری بین‌المللی برای ایجاد یک کشور فلسطینی در یک تکه کوچک از کرانه باختری را که در آن اسرائیل ملزم به برچیدن هیچ یک از شهرک‌هایش نیست، داده است. این طرح به طور گسترده به عنوان یک رویکرد طنزگونه به صلح محکوم شد که عملا توقع کاپیتولاسیون فلسطینی را دارد.

محمد بن سلمان می‌داند که چنین امتیازی چه معنی هم برای عربستان و هم برای ترامپ خواهد داشت. او چراغ سبز را به بحرین، یک همپیمان رده پایین ریاض، برای امضای یک توافق داده و مایل به پیروی از این روند در صورتی که ترامپ به دومین دور ریاست جمهوری می‌رسید، بود.  پاداش او برای انجام این کار چشمگیر بود: دستری به تکنولوژی‌های نظامی که می‌توانست عربستان را به لحاظ استراتژیک در رده رژیم صهیونیستی قرار دهد. یکی دیگر از این مشوق‌ها سرمایه گذاری و ایستادن کنار واشنگتن بودند.

با این حال انگیزه او برای این کار اکنون کمرنگ‌تر شده است. محمد بن سلمان ممکن است فعلا تصمیم بگیرد دستش را بازی نکند مگر اینکه دستیاران ترامپ راهی برای پیشنهاد دادن پاداشهای محافظت شده در زمانی که رهبر کاخ سفید تغییر کند، پیدا کنند. از جمله ملاحظات کلیدی، چگونگی تاثیر عادی سازی روابط بر روابط با دولت بعدی و تاثیر این کار بر بایدن در قبال ایران هستند.

311311

کد خبر 1459605

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عربستان فلسطین طرح معامله قرن دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۴۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد.

 دیدار قبلی امیرعبداللهیان و همتای سعودی اسفند 1402 در جده و در جریان اجلاس فوق العاده OIC به منظور بررسی تحولات جنگ غزه انجام شده بود.

گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیاامیرعبداللهیان عازم گامبیا شدنشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند