Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی مراد»، تحلیلگر سیاسی لبنان درباره وضعیت این کشور پس از گذشت بیش از یک سال از آغاز اعتراض‌های سراسری علیه سیستم ناکارآمد حاکم و درخواست‌ها برای انجام اصلاحات عمیق اقتصادی و سیاسی گفت: وضعیت اقتصادی و مالی در لبنان در حال حاضر فاجعه‌بار است، زیرا توانایی دولت موقت در حفظ چرخه تجارت و پوشش واردات کالاهای اساسی به تدریج کاش یافته و بانک مرکزی لبنان شروع به مصرف ذخایر اجباری بانک‌های کشور برای تأمین واردات سوخت، گندم، دارو و تأمین حقوق کارمندان دولت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌بینی اقتصاددان حاکی از وقوع موج گسترده فروپاشی است

مراد افزود: اقتصاددانان و کارشناسان پولی و مالی پیش‌بینی می‌کنند که تا ابتدای سال ۲۰۲۱ یک موج فروپاشی گسترده رخ دهد که پیامدهای منفی آن گریبان‌گیر مردم لبنان شده و قدرت خرید آنها با کاهش نرخ لیر در برابر دلار هر روز کاهش یابد. 

وی تاکید کرد که در صورت عدم اصلاح وضعیت موجود، عدم تشکیل دولت جدید و عدم اتخاذ اقدام‌های لازم برای پیشگیری از سقوط در ماه‌های آینده، شاهد وضعیتی کاملا فاجعه‌باری خواهیم بود. 

طرح ماکرون زمینه‌ساز مداخله خارجی در امور لبنان می‌شود

مراد درباره  ابتکار «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه برای حل بحران لبنان گفت: طرح ابتکاری ماکرون دارای ابعاد مثبت و منفی است. نکته مثبت اینکه به جلوگیری از سقوط گسترده و احیای اقتصادی و مالی کشور کمک می کند. اما این پیامد منفی را به دنبال دارد که با سوء استفاده از نیاز لبنان به کمک، منجر به دخالت در امور لبنان می‌شود. ابتکار عمل ماکرون، پارلمان لبنان را ملزم به اجرای قوانین مطابق با دیدگاه فرانسه می کند حتی اگر این قوانین دارای عناوین اصلاحی باشند. بهتر این بود که نیروهای سیاسی لبنان شخصا روند اصلاحات را آغاز کنند نه اینکه آن را با اعتماد و تکیه به یک کشور خارجی اجرا کنند. متأسفانه واقعیت امروز لبنان محصول عملکرد طبقه سیاسی ست که از سال ۱۹۹۳ تاکنون در زمینه فساد و سوء مدیریت محاکمه نشده‌اند. 

هدف آمریکا در لبنان خدمت به صهیونیست‌ها از طریق اعمال فشار بر مقاومت است

مراد درباره اعمال فشار آمریکا بر صحنه سیاسی لبنان افزود: آمریکا فرانسوی‌ها را تحت فشار قرار داد تا مانع ارائه کمک مالی آنها حتی پیش از اجرای اصلاحات شود. واشنگتن از ورود دلار به لبنان جلوگیری و اتباع خود را برای مانع تراشی در مسیر راهکارهای ارائه‌شده تحریک کرده و فشارها و تحریم‌هایی را برای ممانعت از تشکیل دولت به بهانه‌های واهی برای جلوگیری از دستیابی حزب‌الله به وزارتخانه‌های مورد نظر اعمال می‌کند.  آمریکا مسئول تعویق در حصول راه‌حل‌ها برای بحران لبنان است که هدف آن خدمت به صهیونیست‌ها و پروژه‌های آنها  از طریق اعمال فشار بر نیروهای مقاومت در منطقه غرب آسیاست.  

این تحلیلگر سیاسی افزود که لبنان یکی از صحنه‌های مهمی است که دولت «دونالد ترامپ» با استفاده از بحران اقتصادی و مالی کنونی که عمدتاً توسط حامیان فاسد وی در لبنان ایجاد شده است، آن را هدف قرار داد.

نخست‌وزیری مجدد سعد الحریری نشان می‌دهد لبنان دچار یک تسلسل باطل شده است

وی درباره انتخاب مجدد «سعد الحریری» به عنوان نخست وزیر مکلف گفت: طنز ماجرا اینجاست که قیام و تظاهرات سال گذشته اساسا علیه دولت سعد الحریری آغاز شد و حال برخی پس از یک سال مجددا به همان گزینه الحریری بازگشته و وی را برای تشکیل دولت جدید انتخاب کرده‌ند. این نشان می‌دهد که لبنان دچار یک تسلسل باطل شده و با چیزی بیش از یک سراب مواجه نیست. با این حال یک واقعیت عملی وجود دارد که مرتبط با وضعیت فرقه‌ای لبنان است و آن اینکه سعد الحریری هنوز نماینده بزرگ‌ترین بخش اهل سنت در لبنان است و به موجب منصب نخست‌وزیری که باید توسط یک فرد سنی به عهده گرفته شود، سایر نیروها ناگزیر هستند که وی را به رغم همه انتقادات به ویژه فساد بپذیرند. 

سازمان ملل هرگز در صحنه لبنان تأثیرگذار نبوده است

وی تاکید کرد که درخواست‌های سازمان ملل و «آنتونیو گوترش»، دبیر کل این سازمان برای تسریع در روند تشکیل دولت هیچ تأثیری ندارد، چنانکه این سازمان بین المللی هرگز در صحنه لبنان تأثیرگذار نبوده است.

فشار آمریکا و طمع‌ورزی نیروهای سیاسی، مانع اصلی تشکیل دولت در لبنان است

مراد خاطر نشان کرد:  آنچه که تشکیل دولت را در لبنان به تأخیر انداخت، وتو و فشار آمریکا است و هنگامیکه واشنگتن تصمیم بگیرد روند تشکیل دولت را تسهیل کند، به اتباع خود دستور می‌دهد همکاری کنند. همچنین طمع‌ورزی نیروهای سیاسی مانع دیگری در مسیر تشکیل دولت است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آمریکا علی مراد وضعیت لبنان سعد الحریری تشکیل دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۸۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش

هاشمی رفسنجانی روز ششم اردیبهشت سال ۱۳۸۰ در مورد در مورد دیدار با برخی چهره‌های مقاومت، نامه محسن رضایی به خاتمی و بیانیه فلاحیان نوشته‌است.

به گزارش شرق، متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌خوانید:

[آقای محمد زهیر مشارقه]، معاون رئیس‌جمهور سوریه آمد. قدردانى کرد، از حمایت ایران از مردم فلسطین و لبنان و سوریه و اظهار امیدوارى نمود که تصمیمات کنگره حمایت از انتفاضه [فلسطین]، ثمربخش باشد. من گفتم که دولت‌هاى اسلامى و حتى فلسطینى‌هاى خارج از فلسطین، از انجام وظایف خود کوتاهى مى‌کنند و اسرائیل کوتاه نخواهد آمد و ممکن است فشار بر سوریه و لبنان را هم اضافه کند. دیروز آقاى [سلیم] زعنون، [رئیس شورای عالی فلسطین] گفت، در سیاست [آریل] شارون، [نخست‌وزیر اسرائیل] هست که با فشار بر سوریه و لبنان، غیرمستقیم فلسطینى‌ها را تحت فشار قرار دهد که از انتفاضه دست بردارند.

[آقاى خالد مشعل، رهبر جنبش مقاومت اسلامى فلسطین به همراه] سران حماس و بعضى گروه‌هاى فلسطینى آمدند. تشکر کردند از حمایت‌هاى ایران و ابراز امیدوارى نمودند که پیروزی مقاومت اسلامى در لبنان، در فلسطین هم تکرار شود. گفتم، اگر همه بار‌ها بر دوش فلسطینی هاى داخل اراضى اشغالى باشد، کم‌‍‌کم ضعیف مى‌شوند. باید فلسطینى‌هاى خارج و دولت‌هاى عربى، دست به اقدامات عملى بزنند؛ گفتند، برنامه‌ریزى خواهند کرد. دولت آمریکا، شرکت‌کنندگان در کنفرانس حمایت از انتفاضه را تهدید کرده که نام آن‌ها را در لیست تروریست‌ها ثبت مى‌کنند.

تا شب در دفترم کار کردم. شب، براى مراسم هفدهمین سالگرد شهادت شهید مهدى شاه‌آبادى و پنجاهمین سال رحلت پدرش [آیت‌الله میرزا محمدعلى شاه‌آبادى]، به حسینیه ارشاد رفتم. سخنرانى مفصلى دربارۀ نقش اسلام و روحانیت در تاریخ و توطئه‌هاى استکبار و تربیت افراد صالح و من‌جمله امام راحل در زمان رضاخان نمودم.

در روزنامه‌هاى امروز، نامه سرگشاده آقاى محسن رضایى، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] به آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رئیس‌جمهور] مورد توجه است که انتقادات زیادى دارد. رسانه‌هاى خارجى هم به آن پرداخته‌اند. نیروى انتظامى، با صدور اعلامیه‌اى بیانیه آقاى [علی] فلاحیان، [وزیر اسبق اطلاعات]، در مورد حادثه فرزندش را تأیید کرده و گفته آن مأمور [نیروی انتظامی]، به نام خسرو میربیگى، به‌خاطر تخلفات در حال تصفیه بوده و با اشرار همکارى داشته است. قبل از این بیانیه، بسیارى از رسانه‌هاى داخلى و خارجى، علیه آقای فلاحیان، مطالبى نوشته بودند.

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • اعزام «ناوگان آزادی ۲» به نوار غزه به دلیل تاخیر در روند کار به تعویق افتاد
  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا| شکست سنگین شهرداری گرگان در بیروت
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی