Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصرمحققی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رزن و درگزین در گفت و گو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، از انجام ۴۸۰ هکتار عملیات اصلاحی و احیا در مراتع دو شهرستان رزن ودرگزین با اعتبار ۲۵۳ میلیون تومان خبر داد و افزود:تامین اعتبار این عملیات از محل صندوق توسعه ملی انجام گرفته است که با مشارکت مجریان و بهره برداران منابع طبیعی صورت پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققی افزود: از این میزان سطح ۲۵۰ هکتار بذر پاشی، کپه کاری با گیاهان داروئی وبذر پاشی در ۱۰۰ هکتار مراتع روستا‌های نینج و ۵۰ هکتاردر مراتع روستای قرایلرو ۱۰۰ هکتار در مراتع روستای ماد اباد شهرستان رزن اجرا شده است.

رئیس منابع طبیعی رزن ودرگزین گفت:در شهرستان درگزین نیز سطحی معادل ۲۳۰ هکتاربذر پاشی، کپه کاری بابذر گیاه داروئی گلرنگ وبذر پاشی با بذر گیاه داروئی بابونه در ۱۵۰ هکتار ازمراتع روستا‌های عین آباد، و ۸۰ هکتار در مراتع روستای سنگرانکوه اجرا شده است.

او اضافه کرد: طرح کپه کاری در مراتع تخریب یافته وبا پوشش گیاهی فقیر اجرا خواهد شد واین طرح با انتخاب گونه‌های گیاهی بومی و سازگار با شرایط محیطی منطقه موفقیت کامل پروژه کپه کاری را به دنبال خواهد داشت.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رزن ودرگزین، اولویت اجرای این طرح‌ها را انتخاب گونه‌های بومی اعلام کرد و گفت: گونه‌های بومی قادر به رقابت با دیگر گیاهان بوده و همچنین دارای خوشخوراکی زیاد، قدرت ترمیم وزاد اوری، رشد مجدد و محافظ خاک در مقابل فرسایش هستند.

محققی مهمترین هدف از اجرای پروژه کپه کاری را ایجاد چراگاه‌های دائمی بیان کرد و افزود: آموزش‌های لازم در خصوص نحوه صحیح چاله کنی، میزان بذور مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی پیش از اجرای پروژه توسط کارشناس مرتع منابع طبیعی جهت توجیه بهره برداران ارائه شد.

او بیان کرد: عملیات اصلاح و احیا مراتع در قسمت‌هایی از اراضی ملی که مرتع پوشش گیاهی خود را از دست داده است انجام می‌پذیرد و هدف از آن تامین علوفه دام، جلوگیری از فرسایش خاک و جلوگیری از ایجاد سیلاب است که با کشت گیاهان دارویی به تقویت اقتصادی ذینفعان بومی بوده و در آینده منبع درآمدی برای مرتعداران تبدیل می‌شود.

کپه کاری یکی از روش‌های بذر کاری، تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع کوهستانی است که به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونه‌های نامرغوب جایگزین می‌شود.

این طرح بامک کندن چاله‌های کوچک با تراکم سطحی مناسب و کاشت بذور گیاهان مرتعی درآن و پوشاندن آن‌ها با خاک انجام می‌شود، در این طرح نیروی کار از جوامع محلی تامین و بالتبع دارای مشارکت مردمی بالایی است، کپه کاری باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه می‌شود.
انتهای پیام/ا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احیا و اصلاح مراتع منابع طبیعی پوشش گیاهی کپه کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه