Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@22:48:48 GMT

مکانیسم جدیدی برای کنترل درد کشف شد

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۱۸۷۷۹

پژوهشگرن ژاپنی موفق به کشف یک مکانیسم ناشناخته‌ای برای کنترل درد شده اند که می‌تواند هدف بالقوه‌ای برای درد‌های مزمن باشد.

خبرگزاری میزان - ایسنا به نقل از ساینس‌دیلی نوشت: پژوهشگران "دانشگاه کیوشو" (Kyushu University) ژاپن، مکانیسم ناشناخته‌ای را برای کنترل درد کشف کرده‌اند که گروهی از سلول‌های تازه شناسایی شده در نخاع را شامل می‌شود و می‌تواند هدف بالقوه‌ای در افزایش اثر درمانی داروها برای دردهای مزمن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که ممکن است سلول‌های عصبی، شناخته‌شده‌ترین سلول‌های سیستم عصبی مرکزی باشند، مجموعه‌ای از سلول‌های غیر عصبی که برای نخستین بار در اواسط قرن نوزدهم کشف شدند نیز نقش مهمی بر عهده دارند.

این سلول‌های گلیال که در اصل با توجه به معادل یونانی واژه "چسب" (Glue) نامگذاری شده‌اند، در حال حاضر حتی بیشتر از چسب شناخته شده هستند و در واقع، عناصر حیاتی برای تنظیم رشد و عملکرد سلول‌های عصبی در سیستم عصبی مرکزی به شمار می‌روند.

در میان انواع گوناگون سلول‌های گلیایی، آستروسیت‌ها بیشترین فراوانی را در سیستم عصبی مرکزی دارند، اما بر خلاف سلول‌های عصبی نواحی گوناگون مغز، پژوهشگران هنوز نتوانسته‌اند درک دقیقی از دسته‌بندی آستروسیت‌هایی که ویژگی‌های متمایزی دارند، به دست بیاورند.

این گروه پژوهشی به سرپرستی "ماکوتو تسودا" (Makoto Tsuda)، پژوهشگر دانشگاه کیوشو، گروه منحصر به فردی از آستروسیت‌های نخاع را کشف کرده‌اند که نقش مهمی در تولید حساسیت نسبت به درد بر عهده دارند.

این گروه از آستروسیت‌ها که در دو لایه خارجی ماده خاکستری مغز نزدیک به پشت نخاع یافت می‌شوند، در ناحیه‌ای قرار گرفته‌اند که اطلاعات حسی عمومی مانند فشار، درد و گرما را از اطراف بدن به مغز می‌رسانند.

پژوهشگران با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند نورون‌های موسوم به (NAergic)، آستروسیت‌ها را فعال می‌کنند و حساسیت نسبت به درد را افزایش می‌دهند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که ممکن است سرکوب کردن سیگنال‌دهی این آستروسیت‌ها به وسیله "نوراپی نفرین" یا "نورآدرنالین" (Noradrenaline) بتواند اثر داروهایی را که برای درد مزمن تجویز می‌شوند، تقویت کنند.

پژوهشگران برای آزمایش ابتدایی این ایده، به مهندسی ژنتیکی موش‌هایی پرداختند که واکنش آستروسیت‌ها نسبت به نورآدرنالین در آنها به صورت انتخابی مهار شده بود. آنها به موش‌ها "دولوکستین" (Duloxetine) دادند که می‌تواند سطح نورآدرنالین را در نخاع افزایش دهد.

درد مزمن موش‌های مهندسی شده در این آزمایش، با دولوکستین افزایش یافت و توانست ایده پژوهشگران را در مورد نقش آستروسیت‌ها تایید کند.

"تسودا "افزود: اگرچه ما هنوز به پژوهش‌های بیشتری با استفاده از داروهای گوناگون نیاز داریم، اما این گروه از آستروسیت‌ها، هدف امیدوارکننده‌ای در تقویت امکان درمانی داروها برای درد مزمن به شمار می‌روند.

این پژوهش در مجله "Nature Neuroscience" به چاپ رسید.

بیشتر بخوانید: مضرات گیاه‌خواری طولانی مدت چیست؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: درد دارو درمان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: درد دارو درمان آستروسیت ها برای درد موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۸۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز و سلول درمانی ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در بیمارستان شریعتی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در بیمارستان شریعتی برگزار می شود.

این جشنواره تحت عنوان جایزه پرفسور اردشیر قوام زاده توسط پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران برپا می شود.

پیوند سلول های بنیادی خونساز، فناوری ها و محصولات نوین درمانی، سلول درمانی، ژن درمانی و ویروس درمانی، فن آوری و آماده سای تولید محصولات سلولی، مطالعات علوم پایه سلولی و ترجمان بالینی، پزشکی بازساختی، اخلاق در پیوند و سلول درمانی و معرفی ظرفیت ها وظرفیت سازی از محورهای این جشنواره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک