Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان گفت: سه نوع تست تشخیص کووید‎-‎‏۱۹ در دنیا وجود دارد که تست پس سی آر(تست مولکولی) از همه آن‌ها دقیق‌تر است.

علی عجمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه سه نوع تست برای تشخیص کرونا وجود دارد، اظهار کرد: تست اصلی ما که بسیار دقیق است، تست تشخیص مولکولی یا همان تست پی سی آر (PCR) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تست بر اساس یافته‌های ژنتیک ویروس است و تقریباً دقت بسیار بالا و خوبی دارد.

وی افزود: این تست به عنوان تست اصلی تشخیص کرونا در همه دنیا در حال انجام است و در کشور ما نیز مراکزی که مجوز برای انجام این تست دارند، از این روش برای تشخیص کرونا استفاده می‌کنند.

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان عنوان کرد: نوع دیگر تست تشخیص کرونا، تست سرولوژی است که بر اساس اندازه گیری آنتی بادی‌های آی جی جی (IgG) و آی جی‌ام (IgM) انجام می‌شود. این تست تقریباً در تشخیص کووید ‎-‎‏۱۹ بی ارزش است و صرفاً برای مطالعات اپیدمولوژی و تشخیص آلوده شدن درصد مشخصی از جمعیت استفاده می‌شود.

عجمی در بیان علت بی‌ارزش بودن این تست، تصریح کرد: معمولاً بعد از اینکه عفونتی در بدن ایجاد و ویروس، انگل یا باکتری وارد بدن می‌شود، بعد از مدتی آنتی بادی به عنوان واکنش سیستم دفاعی ترشح شده و سطح آنتی بادی بالا می‌رود، اما متأسفانه در زمینه ویروس کووید ‎-‎‏۱۹‬، این آنتی بادی‌ها به شکل کاملاً ناامن و نامشخصی افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در برخی افراد آنتی بادی افزایش پیدا می‌کند و در برخی افراد افزایش پیدا نمی‌کند و الگوی افزایش آن نیز کاملاً نامشخص است.

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان تاکید کرد: گاهی برخی پزشکان از این تست برای تشخیص استفاده می‌کنند که ارزش چندانی ندارد، زیرا در بسیاری از مبتلایان به بیماری کرونا، سطح آنتی بادی بالا نمی‌رود و الگوی کاملاً نامشخصی برای افزایش آنتی بادی برای این ویروس خاص وجود دارد.

عجمی گفت: روش دیگر برای‬ تشخیص کووید ‎-‎‏۱۹‌، تست سریع آنتی ژن است که در حال حاضر در ایران وجود ندارد. این تست برای غربالگری اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل سرعت بالای آن، نتیجه طی چند ساعت مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: این تست افراد منفی و مثبت را جدا کرده و سپس با استفاده از تست پی سی آر، تشخیص قطعی می‌دهد، اما در حال حاضر این تست در ایران وجود ندارد.

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان گفت: سازمان بهداشت جهانی تعدادی از این تست‌ها را در اختیار بعضی کشورها گذاشته تا بررسی‌های لازم را انجام دهند. در صورت داشتن ارزش واقعی، از آن‌ها به عنوان تست اولیه و صرفاً برای غربالگری استفاده می‌شود تا بعد از اینکه افراد منفی جدا شدند، مثبت بودن سایر افراد با روش‌های دقیق‌تری تأیید شود.

عجمی تاکید کرد: روشی که در مراکز آزمایشگاهی ایران در حال استفاده از آن هستیم، روش پی سی آر یا مولکولی است که در دنیا پذیرفته شده است.

علت منفی شدن کاذب تست پی سی آر ( PCR)

وی توضیح داد: میزان مثبت بودن این تست بسیار دقیق است و میزان کمی منفی کاذب دارد که آن هم به شرایط نمونه‌گیری بستگی دارد. نمونه‌گیری کووید ‎-‎‏۱۹ حساس است و نمونه باید از ناحیه بینی و حلق گرفته شود و چنانچه این کار به درستی انجام نگیرد، ویروس به اندازه کافی جمع نمی‌شود و آزمایش منفی خواهد شد.

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان خاطرنشان کرد: موارد ناشناخته منفی کاذب نیز به دلیل ذات تشخیص تست پی سی آر برای این ویروس وجود دارد. در چنین شرایطی فرد مبتلا است، اما نتیجه آزمایش او منفی می‌شود.

عجمی افزود: این گونه موارد جزو محدودیت‌های تست محسوب می‌شود که همه دنیا با آن مواجه است و در ذات این ویروس و ذات تست‌های تشخیص مولکولی وجود دارد و در تعدادی موارد منفی کاذب وجود دارد.

تست‌های سریع تشخیص کویید ۱۹ و کاربرد آن

وی به تست‌های سریع تشخیص کویید ۱۹ اشاره و عنوان کرد: در این نوع تست‌ها که تحت عنوان "آنتی ژن رپید" شناخته می‌شود، ترشحات گلو و حلق را بر روی کاست‌های مشخصی می‌گذارند و تست را می‌خوانند. این تست‌ها ارزش تشخیصی ندارند و صرفاً برای غربالگری استفاده می‌شود.

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان در توضیح این مطلب گفت: زمانی که ما با جمعیتی مواجه هستیم و شرایط انجام تست مولکولی برای همه وجود ندارد، ابتدا با این تست موارد منفی را جدا می‌کنیم و سپس با روش پی سی آر، تشخیص دقیق می‌دهیم.

عجمی ادامه داد: به طور مثال برای هزار نفر از یک جمعیت مشخص این تست انجام می‌شود و نتیجه آن ظرف مدت نیم ساعت مشخص می‌شود، سپس موارد مثبت با روش پی سی آر قطعی و برای درمان و قرنطینه اقدام می‌شود.

وی تاکید کرد: هنوز در ایران هیچ نوع تست تشخیص رپید یا سریع، مجوز نگرفته و در حال حاضر انجام آن غیر قانونی است.

میزان دقت آزمایش خون در تشخیص کرونا

مسئول آزمایشگاه‌های استان اصفهان تصریح کرد: آزمایش خون صرفاً برای روش دوم تشخیص کرونا یعنی روش آنتی بادی آی جی جی (IgG) و آی جی‌ام (IgM) استفاده می‌شود. این تست‌ها صرفاً ارزش تشخیصی و علمی ندارد، زیرا به دلایل متعدد و ناشناخته در بسیاری از افراد آنتی بادی‌ها درست تشکیل نمی‌شود و در مدت زمان خاصی که قرار است افزایش پیدا کند، این کار صورت نمی‌گیرد.

عجمی با بیان اینکه این روش در بسیاری موارد ممکن است گمراه کننده باشد، گفت: ممکن است پزشک آی جی‌ام آنتی بادی فرد را درخواست کند. آی جی‌ام نوعی آنتی بادی است و در دورانی که ویروس داخل بدن است، مثبت می‌شود، اما به خاطر اینکه در برخی افراد آنتی بالا نمی‌رود، جواب تست منفی شده و پزشک تشخیص نادرست می‌دهد.

وی ادامه داد: در صورتی که تست پی سی آر مشخص می‌کند فرد بیمار است، آزمایشگاه‌ها و پزشکان به هیچ عنوان نباید از این تست به عنوان روش تشخیص بیماری کرونا استفاده کنند.

کد خبر 457735

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری کووید ۱۹ تست تشخیص مولکولی تست کرونا آزمايشگاه آزمایش خون تست منفی کرونا آنتی بادی ویروس کرونا غربالگری تست غربالگری کرونا عفونت های ویروسی عفونت ویروسی کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا آخرین اخبار کرونا تست سریع کرونا تست پی سی آر تست سرولوژی تست PCR آزمايش خون کرونا تست های کرونا جديدترين تست های کرونا ابتلا به کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استفاده می شود افزایش پیدا تشخیص کرونا تست پی سی آر آنتی بادی تست تشخیص آی جی ام نوع تست تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۷۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سقف کاذب کناف برای پوشاندن سقف خراب
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟