Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه‌ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: حجم بالای تولید پسماند در طول شبانه‌روز و ضرورت بکارگیری تکنولوژی‌های پیشرفته برای ایجاد محصولاتی کم‌ضرر برای محیط‌زیست، شهرداری اصفهان را ترغیب کرده تا برای نخستین بار از تکنولوژی هاضم بی‌هوازی برای مدیریت پسماندها استفاده کند.

فرشاد مستأجران در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به لزوم بکارگیری روش‌های نوین در مدیریت پسماندها برای کمک به محیط زیست و مدیریت هزینه‌ها، اظهار کرد: حجم بالای تولید پسماند در طول شبانه روز در شهر اصفهان و ضرورت به کارگیری تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای که بتواند منجر به ایجاد محصولاتی پایدار و کم ضرر برای محیط زیست شود، شهرداری اصفهان را ترغیب کرده تا برای نخستین بار در کشور از تکنولوژی هاضم بی هوازی برای مدیریت پسماندها استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این پروژه در سه فاز در سازمان پسماند اجرایی خواهد شد، افزود: با توجه به اینکه رقم پروژه برای اجرای فاز اصلی بسیار بالا و بین شش تا ۱۱ میلیون یورو برآورد می‌شود، در فاز نخست پروژه را به میزان ۳۰ کیلوگرم در روز کلید می‌زنیم تا ضمن آشنایی با فناوری هاضم و سنجش پتانسیل بیوگاز تولیدی بتوانیم با بومی سازی آن هزینه‌های اجرای فاز اصلی را کاهش دهیم.

معاون برنامه‌ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: در صورتی که فاز پایلوت نتایج خوبی را در اختیار سازمان قرار دهد و در اجرای پروژه هاضم بی‌هوازی با دانش بومی به موفقیت دست یابیم می‌توانیم با اطمینان کامل و جذب سرمایه گذار مناسب فازهای بعدی را اجرا کنیم.

وی در خصوص اهداف در نظر گرفته شده برای این پروژه، گفت: به طور کلی رویکرد شهرداری از اجرای این پروژه دستیابی به اهداف زیست محیطی است و به دنبال آن هستیم تا با پردازش پسماندها با این تکنولوژی ضمن کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند دی اکسید کربن که در فرآیند تهیه کمپوست تولید می‌شود، بوی نامطبوع و آلودگی زمین را هم کاهش دهیم زیرا فرآیند تولید کمپوست به روش فعلی باعث آلوده شدن محدوده گسترده‌ای از زمین می‌شود در حالی که اگر از روش هاضم استفاده شود، مجموع پسماندهای تر در یک راکتور سربسته پردازش می‌شود که هم مساحت کمتری اشغال می‌کند و هم در نهایت کود کمپوست با کیفیت تری را هم تولید کرده و موجب کاهش بو و مدیریت شیرابه را فراهم می‌آورد که که این امر می‌تواند تحولی بزرگ را در سطح کلان شهرها ایجاد کند و شهرداری اصفهان پیشران این تکنولوژی در اصفهان است.

مستأجران با بیان اینکه این دستگاه نخستین دستگاه پایلوت هاضم خشک به روش پیوسته با خوراک پسماند شهری در سطح کشور است، اظهار کرد: در حال حاضر فاز پایلوت راه اندازی شده است و بعد از بهینه سازی خوراک ورودی، نتایج قابل اتکایی به دست می‌آید که بر مبنای آن می‌توانیم فاز صنعتی را با ایجاد یک کنسرسیوم از سرمایه گذاران مطمئن تشکیل داده و آن را اجرا کنیم.

وی با اشاره به نقش شهروندان در موفقیت این پروژه، تصریح کرد: شهروندان با جداسازی پسماندها به طور صحیح می‌توانند نقش مؤثری در این پروژه داشته باشند، چرا که خلوص پسماند تر می‌تواند موفقیت این پروژه را تضمین کند، لذا لازم است پسماندهای خشک و جز ویژه به دقت جدا شوند تا این فرآیند زیست محیطی به خوبی اجرایی شود.

کد خبر 458064

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان شهر شهرداری اصفهان پسماند شهري کلانشهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرداری اصفهان مدیریت پسماند هاضم بی هوازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۸۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است

صالح کربلایی حسنی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سایت مدیریت پسماند شهرداری ساوه اظهار کرد: کارگروه محیط زیست شهرستان به مناسبت هفته زمین پاک، به منظور بررسی مصوبه‌های این کارگروه در خصوص پسماند از این سایت بازدید کرد.

وی اضافه کرد: خاکپوشانی و پردازش از مهمترین مصوبه‌های کارگروه‌های استانی و شهرستانی است که هم اکنون در حال انجام و دفن زباله‌ها نیز به صورت بهداشتی در حال انجام است.

کربلایی حسنی با بیان اینکه این اقدامات گام مهمی در تحقق مصوبات است، یادآور شد: دفع محیط زیستی زباله‌ها مهمترین افق اعضای کارگروه محیط زیست شهرستان ساوه برای کاهش آلایندگی و عواقب محیط زیستی است که انتظار می‌رود مجموعه مدیریت شهری شامل شهرداری و شورای اسلامی شهر حمایت‌های خود را از مدیریت پسماند برای تحقق این هدف بیش از گذشته انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: احداث لندفیل (گودال دفن زباله‌های غیر بازیافتی) این طرح هم‌اکنون در دست مشاور برای اتمام طراحی و مراحل مطالعاتی است و انتظار می‌رود اعتبارات مورد نیاز آن از سوی مجموعه مدیریت شهرستان تخصیص و تامین شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ساوه همچنین بر مشارکت مردم در تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و افزود: همزمان با از سرگیری فعالیت سایت پردازش، سایت پسماند شهرداری ساوه و تفکیک زباله از مبدا نیز شروع شده تا میزان دفن زباله‌های شهر به حداقل برسد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساوه هم در این ارتباط گفت: سایت پردازش این شهرداری ۱۰ سال پیش با ظرفیت تفکیک ۲۵۰ تُن زباله در روز به بهره‌برداری رسیده، اما به علت نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت آن پس از مدتی متوقف شد.

یاسر یعقوب زاده با بیان اینکه زباله دزدی توسط زباله گردها و مافیای آن مهمترین دلیل نداشتن توجیه اقتصدای برای فعالیت سایت پردازش محسوب می‌شود، افزود: این سایت در ۱۰ سال گذشته برای چند بار به پیمانکار واگذار شد، اما مجدد فعالیت‌های آن متوقف ماند.

وی اضافه کرد: در نهایت پارسال با اخذ مجوز از شهرداری و شورای سلامی شهر تفکیک زباله از مبدا تا سایت پردازش را به صورت یک مجموعه با تَرک تشریفات به یک سرمایه‌گذار به مدت سه ماه به صورت آزمایشی واگذار کردیم که فعالیت آن از ابتدای فروردین‌ماه امسال آغاز شده است.

یعقوب زاده میانگین زباله تفکیکی در سایت‌های پردازش کشور را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: به علت فعالیت زباله گردها در ساوه این میانگین به کمتر از ۲ درصد رسیده که مانعی برای فعالیت شرکت پیمانکار تبدیل شده و انتظار می‌رود مردم برای پیشبرد هرچه بهتر کار در طرح تفکیک زباله از مبدا با این مجموعه همکاری داشته باشند.

وی همچنین در خصوص ساخت لندفیل در سایت پسماند نیز اظهار کرد: مطالعات این طرح هم‌اکنون در دست اقدام است که انتظار داریم پس از تایید و تامین اعتبار عملیات اجرایی آن نیز حدود ۲۵ ماه زمان لازم داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • احداث زیرگذر حصه شمالی در ۱۴۰۳
  • زمان‌بندی ۵۷۵ پروژه فعال در شهر اصفهان انجام شد
  • اجرای ۸ پروژه عمرانی در پیربازار با اعتبار ۴ میلیارد تومانی
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • جمع‌آوری پسماندهای جزء ساختمانی در فازهای بعدی اپلیکیشن «اصپاک»