Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوستیم در رشته صنایع غذایی دانشگاه شهرکرد گفت: طبخ غذا در دماهای بالاتر از ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد تشکیل اکریل آمید را در غذا افزایش می‌دهد و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد موثره در اثر پخت طولانی غذا از بین می‌رود.

زهرا ایزدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نحوه طبخ غذا برای حفظ ارزش مواد غذایی، اظهار کرد:بسیاری از ترکیبات مواد غذایی به حرارت حساس هستند و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد موثره در اثر پخت طولانی غذا از بین می‌رود، بهتر است برخی مواد غذایی مانند سیر در مراحل آخر طبخ غذا اضافه تا ترکیبات آن حفظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم در رشته صنایع غذایی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: طبخ غذا در دماهای بالاتر از ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد تشکیل اکریل آمید را در غذا افزایش می‌دهد، گفت: طبخ غذا با استفاده از ماکروویو احتمال تشکیل اکریل آمید در مواد غذایی را کاهش می‌دهد.

وی تاکید کرد: بهترین روش پخت مواد به شیوه آب‌پز و بخارپز است یا کبابی بدون ایجاد سوختگی است، می‌توان از ظروف شیشه‌ای در پخت مواد غذایی استفاده کرد تا احتمال سوختن غذا کاهش پیدا کند.

ایزدی در خصوص استفاده از ماکروویو در طبخ و گرم کردن غذا، توضیح داد: در این دستگاه از امواج ماکرویو برای حرارت‌دهی و یا طبخ غذا استفاده می‌شود، بنابراین در زمانی که دستگاه در حال کار کردن است نباید در مجاورت آن قرار گرفت، زیرا این امواج برای انسان خطرآفرین است.

این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: در گرم کردن موادغذایی در ماکرویو نباید از ظروف پلاستیکی استفاده کرد، زیرا ممکن است در اثر دمای بالا ترکیبات ظرف وارد موادغذایی شود، همچنین در استفاده از این دستگاه باید  براساس میزان ماده غذایی مدت زمان مناسب تعیین شود تا موادغذایی در معرض حرارات  بیش از اندازه قرار نگیرد.

وی با اشاره به اینکه بیش‌ترین کاربرد ماکروویو برای گرم کردن موادغذایی است، گفت: در زمان طبخ غذا با ماکروویو سطح مواد غذایی در این دستگاه برشته نمی‌شود، بنابراین طعم مطلوبی ندارد، اما به لحاظ کوتاه بودن زمان حرارت‌دهی و پخت تخریب موادغذایی در این روش کمتر است.

ایزدی در پایان عنوان کرد: دستگاه ماکروویو برای گرم کردن و پختن مواد با رطوبت زیاد روش کارآمدی است، زیرا رطوبت ماده غذایی انرژی بیش‌تری را جذب می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری مواد غذايي امواج ماکروویو مواد غذایی گرم کردن طبخ غذا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

با پیروی از رژیم غذایی تقویت‌کننده استخوان‌ها می‌توانید از استخوان‌هایی قوی و سالم بهره‌مند شوید و به پوکی استخوان مبتلا نشوید. اگر هم دچار این بیماری هستید، باز هم می‌توانید با مصرف خوراکی‌های مناسب و البته در کنار ورزش، این مشکل را حل کنید.

مواد خوراکی تقویت‌کننده استخوان‌های بدن

۱. سبزیجات

سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که با تحریک سلول‌های استخوانی، بافت‌های استخوانی تشکیل داده و استخوان‌ها را محکم می‌کنند. سبزیجات سبز و زرد می‌توانند تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را افزایش دهند.

۲. پروتئین

مصرف پروتئین به مقدار کافی برای داشتن استخوان‌های سالم بسیار مهم است. در حقیقت ۵۰درصد استخوان‌ها از پروتئین تشکیل شده است. مصرف کم پروتئین از جذب کلسیم می‌کاهد و استخوان‌ها را ضعیف و شکننده می‌کند. البته مصرف بیش از حد پروتئین هم موجب افزایش بیش از حد کلسیم در استخوان‌ها و نشت آن به درون خون و اسیدیته شدن بدن می‌شود. هر روز باید در برابر هر کیلو وزن بدن، ۲ گرم پروتئین مصرف شود. مثلا اگر فردی ۵۵ کیلوگرم وزن دارد باید روزانه ۱۱۰ گرم پروتئین مصرف کند.

۳. کلسیم

کلسیم مهم‌ترین ماده معدنی استخوان است و بیشتر مردم باید روزانه ۱۰۰۰میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند که البته این مقدار در زنان مسن به ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسد. دانه‌ها، پنیر، ماست، ماهی‌های ساردین و سالمون، حبوبات و عدس، بادام، برخی سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم‌پیچ و ریواس مملو از کلسیم هستند.

۴. مصرف مقدار کافی ویتامین‌های D و K

وجود این دو ویتامین برای داشتن استخوان‌های قوی بسیار ضروری است.

 ویتامین D به جذب کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند و کمبود آن موجب کمبود کلسیم و ضعف در استخوان‌ها می‌شود. ماهی‌های پرچرب مانند سالمون، ساردین، شاه‌ماهی و خال‌مخالی، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم‌مرغ برای تامین ویتامین D مفیدند.

ویتامین K هم با افزایش تولید پروتئین استئوکلسین، به تشکیل بافت‌های استخوانی کمک می‌کند. کلم‌پیچ، اسفناج، بروکلی، جگر گاو، مرغ، لوبیا سبز و آووکادو سرشار از ویتامین K هستند.

۵. منیزیم و روی

علاوه‌بر کلسیم، منیزیم و روی برای تقویت استخوان‌ها مهم هستند. منیزیم موجب فعال شدن ویتامین D و افزایش جذب کلسیم می‌شود. شکلات تلخ، آووکادو، آجیل، حبوبات، توفو، غلات کامل و برخی از ماهی‌های چرب مملو از منیزیم هستند.

همچنین مقدار کمی روی برای تشکیل مواد معدنی استخوان‌ها لازم است. گوشت قرمز، دانه‌ها، آجیل، شکلات تلخ، لبنیات، تخم‌مرغ، غلات کامل، برخی از سبزی‌ها مانند کلم‌پیچ و لوبیا سبز حاوی روی هستند.

با مصرف مواد غذایی اشاره شده در این مقاله می‌توانید استخوان‌هایتان را تقویت کنید. البته فراموش نکنید که برای درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان باید از غذا‌های پرنمک پرهیز کنید. مصرف بیش از حد نمک بدن را وادار به رهاسازی کلسیم می‌کند که برای استخوان‌ها مضر است؛ بنابراین از مصرف مقدار بالای سدیم پرهیز کنید. همچنین کافئین، مصرف افراطی ویتامین A و مصرف بیش از حد حبوبات و عدس برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مضر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود