Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@21:50:33 GMT

بهداشت جهانی در جستجوی منشا کرونا در چین

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۲۹۲۹۷

بهداشت جهانی در جستجوی منشا کرونا در چین

به گزارش ایرنا، سازمان بهداشت جهانی یک تیم بین المللی تشکیل داده است که قرار است بازرسی هایی از چین داشته باشد در این زمینه شماری از دانشمندان چینی هم با آنها همکاری خواهند کرد.

در چارچوب این طرح، ۱۰ متخصص بهداشت عمومی، بهداشت حیوانات و ویروس شناسی بین المللی در کنار دانشمندان چینی فعالیت خواهند کرد چین اعلام کرده است هیچ مانعی برای همکاری دانشمندان این کشور با تیم بین المللی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان بهداشت جهانی می گوید به پکن تاکید کرده است که این گروه بین المللی "در اسرع وقت" در چین خواهند بود و تحقیقاتشان را درباره منشا ویروس کرونا شروع خواهند کرد.

به رغم توضیحات مکرر پکن و اطلاع رسانی درباره شیوع ویروس کرونا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، هنوز همه شبهات برای سازمان بهداشت جهانی و برخی کشورها رفع نشده است و برخی از کشورها نظیر آمریکا خواستار تحقیقات گسترده تر درباره کرونا در چین هستند.

این در شرایطی است که بتازگی تلویزیون مرکزی چین گزارش کرد که اخباری درباره شیوع ویروس در دیگر نقاط جهان قبل از چین وجود دارد و وزارت خارجه چین هم اعلام کرد که همه این موارد باید صحت علمی داشته باشد و چین بر ادله علمی در این زمینه تاکید می کند.

سازمان بهداشت جهانی یک تیم بین المللی از دانشمندان را برای یافتن ریشه ویروس کرونا که یک ویروس مهلک به حساب می آید مامور کرده است این تیم شامل متخصصانی از کشورهای ژاپن، قطر، آلمان، ویتنام، روسیه، استرالیا، دانمارک، هلند، انگلیس و ایالات متحده آمریکا است.

آنها قرار است در کنار دانشمندان چینی تحقیقاتی درباره چگونگی ظهور ویروس کووید ۱۹ و نحوه سرایت آن به انسان و شکل گیری یک همه گیری وسیع جهانی تحقیق کنند ویروسی که تاکنون جان بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را در دنیا گرفته و بیش از ۶۰ میلیون نفر را مبتلا کرده است.

سازمان بهداشت جهانی گفته است که نگرانی در مورد ویروس کرونا و منشا آن یک موضوع بسیار جنجالی و بسیار بحث برانگیز است و برای همین اسامی اعضای تیم بین المللی را با کشورهای عضو به اشتراک گذاشته و به صورت آنلاین منتشر کرده است.

اقدامات اولیه برای انجام این ماموریت در مرداد ماه انجام شد سازمان جهانی بهداشت در آن زمان گفت که تیم بین المللی "ظرف چند هفته" تشکیل می شود همان زمان بود که ایالات متحده و اتحادیه اروپا خواستار شفافیت بیشتر ماموریت تیم شدند.

انجام چنین ماموریتی با مشاجرات سیاسی پیرامون ویروس پیچیده تر شده است، خصوصاً اینکه ایالات متحده تلاش کرده است شیوع این بیماری را به گردن چین بیندازد، در حالی که پکن ادعا کرده است که فقط به این دلیل که ویروس برای اولین بار در چین شناسایی شده است، نمی توان تاکید کرد که این کشور منشا آن است.

اطلاعات موجود درباره ویروس کرونا بسیار ناقص و ناکافی است و مرموز بودن آن را جدی تر می کند اینکه ویروس از خفاش به انسان منتقل شده و یا اینکه از یک حیوان دیگر واسطه به انسان سرایت کرده است بخصوص آنکه اطلاعات در مورد شیوع ویروس در خود چین هم بسیار ناکافی است.

فاز یک مأموریت علمی تیم در اطراف شهر «ووهان» چین خواهد بود، شهری که اولین موارد کرونا در آن شناسایی شد. آن زمان گفته شد ویروس از یک بازار حیوانات وحشی این شهر به انسان سرایت کرده است اما هرگز این نظریه نتوانست مورد تصدیق نهایی سازمان بهداشت جهانی و دانشمندان دنیا قرار گیرد.

دانشمندان در این مأموریت به دنبال شناسایی موارد ویروس قبل از اولین مواردی هستند که در یک سال پیش به صورت عمومی ثبت شده است. آنها همچنین درباره حیوانات فروخته شده در بازار و زنجیره های عرضه آنها تحقیق خواهند کرد. ضمن آنکه زمان دقیق شروع ماموریت هنوز مشخص نشده است.

محققان و سازمان جهانی بهداشت هشدار داده اند که فقدان درک کافی از منشا ویروس کرونا می تواند درها را برای ظهور مجدد آن باز بگذارد.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی تیم بین المللی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح، فاجعه انسانی خواهد بود
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون