Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، مقامات افغانستانی و آمریکایی اعلام کردند که از زمان امضای توافقنامه آمریکا با طالبان در حوت/ اسفند سال گذشته دستکم ۱۰ پایگاه نیرو‌های آمریکایی در سراسر افغانستان بسته شده است.

بسته شدن ۵ پایگاه از این ۱۰ پایگاه نظامی بر اساس توافقنامه قطر الزامی بود. تاکنون شمار نیرو‌های آمریکایی مستقر در افغانستان به ۴۵۰۰ نفر کاهش یافته و قرار است تا ۲۶ دی ماه سطح این نیرو‌ها به ۲۵۰۰ نفر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«واشنگتن پست» نوشت که این پایگاه‌ها شامل «ترینکوت» در ارزگان، «بُست» در هلمند، «گامبری» در لغمان و «لایتنینگ» در پکتیا است. دیگر پایگاه‌های بسته شده نیز شامل «جونز» در قندوز، «دی‌الانکار» در ننگرهار، «شاهین» در بلخ، «بیشاپ» در کابل، «میمنه» در فاریاب و «قلات» در زابل می‌شود.

گزارش می‌افزاید که اطلاعات کمی درباره پایگاه‌ها در دست است؛ برخی به نیرو‌های امنیتی افغان سپرده شده و برخی ممکن است به گونه‌ای تخلیه و رها شده باشند که اگر مقامات آمریکایی و افغان ضروری بدانند امکان استقرار مجدد نیرو‌ها وجود داشته باشد؛ همچنین مشخص نیست که چه مقدار تجهیزات در پایگاه‌های بسته شده باقی مانده است.

مقامات آمریکایی به واشنگتن پست گفتند که با وجود کاهش نیرو‌ها و تجهیزات، آمریکا همچنان قادر خواهد بود تا در دفاع از نیرو‌های امنیتی افغان طالبان را هدف حملات هوایی قرار دهد.

یک مقام دیگر آمریکایی نیز که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت که طی دو هفته آینده تصمیم‌های مهمی درباره افغانستان اتخاذ خواهد شد از جمله اینکه چه پایگاه‌های دیگری بسته خواهند شد و چه تجهیزاتی به دولت افغانستان تحویل و یا از این کشور خارج می‌شود.

این روزنامه چاپ آمریکا می‌نویسد که تعداد پایگاه‌های باز در افغانستان مشخص نیست و بخشی از این به این دلیل است که تعداد سایت‌های نظامی در این کشور علنی نشده است، اما به گفته مقامات افغان، حتی پایگاه‌هایی که زمانی بزرگترین پایگاه‌های این کشور بودند، مانند میدان هوایی قندهار و پایگاه هوایی جلال آباد، اکنون فقط شمار کمی از نیرو‌های آمریکایی را در خود جای داده‌اند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمربکا افغانستان طالبان پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

وزیر خارجه آمریکا، که هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی واشنگتن به تایوان به چین سفر کرده، گفت که واشنگتن به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با پکن است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که با هدف حل تنش‌ها میان واشنگتن و پکن با هدف توسعه روابط دوجانبه به چین سفر کرده است، از پکن خواست تا زمینه فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور را فراهم کند.

بلینکن آنچه را که واشنگتن به‌عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین توصیف می‌کند، در نشست با مقامات دولتی محلی چین در مرکز مالی شانگهای مطرح کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: بلینکن با مقام ارشد شهر، دبیر حزب حاکم ملاقات کرد و نگرانی‌های خود را در مورد سیاست‌های تجاری چین و شیوه‌های اقتصادی آن مطرح کرد.

بلینکن تاکید کرد که آمریکا به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با چین و زمینه بازی برابر برای کارگران و شرکت‌های آمریکایی فعال در چین است.

در این بیانیه آمده است: دو طرف بر اهمیت روابط بین مردم آمریکا و چین، از جمله گسترش مبادلات بین دانشجویان، دانش‌پژوهان و بازرگانان تاکید کردند.

واشنگتن و چین به‌طور فزاینده‌ای بر سر نحوه عملکرد شرکت‌های آمریکایی در چین و صادرات و ظرفیت تولید چین اختلاف نظر دارند. این اختلافات همچنین در پی آنچه حمایت پکن از مسکو در جنگ با اوکراین خوانده شده، تشدید شده است.

انتظار می‌رود سفر بلینکن به چین که تازه‌ترین ارتباط میان مقامات ارشد دو کشور است، شامل رایزنی درباره مسائل مختلفی از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی باشد.

هم‌زمان با ورود آنتونی بلینکن به چین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای مصوبه کنگره مبنی بر اعطای بسته کمکی چند میلیارد دلاری آمریکا به تایوان، آن را اجرایی کرد. این بسته شامل ۸ میلیارد دلار کمک در جهت مقابله با حمله نظامی احتمالی چین است.

بلینکن قرار است روز جمعه در پکن با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کند. همچنین احتمالا او قرار است دیداری نیز با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین داشته باشد.

دیگر خبرها

  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • آماده‌سازی بسته کمک تسلیحاتی جدید آمریکا به اوکراین