Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن سرخو گفت: اگر دولت آن بخش از هزینه‌هایی را که به عهده دارد به شهرداری پرداخت کند در این صورت بلیط مترو همچنان می‌تواند به صورت یارانه‌ای پرداخت شود.

به گزارش مشرق، محسن سرخو عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران درخصوص چالش‌های موجود بر سر راه سیستم حمل و نقل عمومی تهران و نگرانی‌ها بابت فرسودگی ناوگان حمل نقل شهری پایتخت به میزان گفت: درباره حمل و نقل شهری تهران از آنجا که طبق قانون هشتاد و دو نیم درصد هزینه تامین اتوبوس‌ها و درصدی از هزینه تامین مترو را دولت باید تامین کند و شرایط مالی دولت هم در این سال‌های اخیر به گونه‌ای نبوده که بتواند تعهداتش را انجام دهد ناوگان اتوبوسرانی از آنچه که باید به عنوان نوسازی انجام می‌شده و تامین اتوبوس‌های جدید بازمانده و این باعث شده که الان با یک ناوگان فرسوده‌ای روبرو باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: مخالفت محسن هاشمی با افزایش قیمت بلیت مترو

وی افزود: از طرف دیگر آلاینده‌هایی که در هوای تهران هست - الان البته بارندگی‌ها الحمدالله باعث شده آلودگی‌ها کاهش پیدا کند-، اما به خصوص در فصولی مثل پاییز که که هوا سرد می‌شود و در عین حال بارندگی هم نداریم پدیده وارونگی هوا اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود تا ذرات آلاینده در نزدیکی سطح زمین قرار بگیرند و بیماری ایجاد کنند که حالا با این وضع شیوع کرونا بحران مضاعف هم می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از این آلاینده‌ها سیستم‌های دیزلی هستند که اگر قرار باشد مثلا اتوبوس‌های جدیدی که وارد ناوگان می‌شود اتوبوس‌های برقی و الکترونیکی از نوعی که باتری درونشان نصب شده شاهد آلاینده‌ها هم نخواهیم بود.

ببینید: فیلم/ مترو در ششمین روز طرح محدودیت‌ها

سرخو با بیان اینکه الان بحث فاصله گذاری در ناوگان حمل و نقل عمومی شهری مطرح می‌شود افزود: فاصله گذاری زمانی می‌تواند موفق باشد که ما هر قدر نیاز باشد بتوانیم تعداد خطوط مترو و تعداد قطارهای مترو و تعداد واگن‌های مترو و نیز تعداد اتوبوس‌ها را افزایش دهیم. وقتی که ما به همان اندازه متعارفی که در آن امکان رعایت فاصله گذاری هم نباشد ظرفیت لازم را نداریم طبیعتا فاصله گذاری در ناوگان حمل و نقل عمومی نمی‌تواند اتفاق بیفتد. از طرف دیگر دولت متعهد است که بخشی از هزینه یارانه بلیط اتوبوس و مترو را هم تامین کند، اما به علت مشکلات مالی که دولت در سال‌های اخیر داشته در انجام این امر کمتر موفق بوده است.

وی ادامه داد: البته من به طور غیر رسمی شنیده ام که اخیرا تعدادی اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی در تهران و استان‌های دیگر اضافه شده و قرار هست تعداد دیگری هم اضافه شود. همچنین شنیده ام یک پروژه خط ال آر تی هم بین میدان راه آهن و تجریش قرار هست راه اندازی شود که البته از شورای قبلی در برنامه‌های پنج ساله شهرداری تهران مصوب شده بود. علتش هم این است که ما در مسیر خیابان ولیعصر نباید از مترو استفاده کنیم. چون به علت وجود درخت‌های قدیمی و کهنسالی که در اطراف خیابان ولیعصر هستند خطوط مترو هم جریان‌های آب زیرسطحی را در آنجا تغییر می‌دهد و هم صدمات جبران ناپذیری در جریان عملیات حفاری تونل به ریشه درختان وارد می‌شود.

وی افزود: در خیابان ولیعصر و نبش خیابان فاطمی و در بعضی دیگر از قسمت‌ها شاهد این هستیم که درختان کهنسال متاسفانه در اثر همین حفاری‌ها یا در جاهایی که ایستگاه مترو احداث شده خشک شده اند. به خاطر این احتیاط‌ها بر اساس صحبت‌هایی که در شورای شهر چهارم مطرح شد و توضیحاتی که داده شد و یک پرزنتی که آن زمان من به عنوان رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک ارائه کردم شورا قبول کرد که در آنجا خط مترو نباید احداث شود و باید از ال آرتی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد می‌کنیم بلیط مترو بشود ۵ هزار تومان! / رسوایی در سازمان تعزیرات حکومتی

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران درخصوص گمانه زنی‌های به وجود آمده برای افزایش قیمت بلیط مترو تا سقف ۵۰ هزار ریال گفت: شهرداری تهران هم باید بتواند هزینه‌های مترو را تامین کند و حقوق کارکنان شرکت بهره برداری مترو را بپردازد. اگر دولت آن بخش از هزینه‌هایی را که به عهده دارد به شهرداری پرداخت کند در این صورت بلیط مترو همچنان می‌تواند به صورت یارانه‌ای پرداخت شود. اما اگر دولت تعهداتش را انجام ندهد و یارانه‌ها را نپردازد این هزینه‌ها بر دوش شهرداری نمی‌تواند قرار بگیرد. شهرداری بودجه دولتی ندارد و درواقع منبع مالی شهرداری تهران مردم شهر تهران هستند. اگر هم بخواهد پولی پرداخت کند باید از مردم در قالب عوارض یا قالب‌های دیگر دریافت و بعد پرداخت کند. فرقی هم نمی‌کند چه مستقیم بابت بلیط مترو از مردم هزینه را دریافت کند و چه بابت عوارض دیگر از مردم وجوهی را دریافت و سپس برای ساماندهی مترو هزینه بکند هر دو این‌ها یکی خواهد بود. درواقع مردم باید هزینه‌های شهرداری تهران را تامین کنند، چون از دولت بودجه‌ای دریافت نمی‌کند.

سرخو در واکنش به اینکه چرا با وجود نزدیکی و همسویی مجموعه مدیریت شهری تهران با دولت در مساله تامین اعتبارات میان این دو نهاد ناهماهنگی رخ داده گفت: مشکل این نیست که دولت نمی‌خواهد کمکی را پرداخت کند. الان همّ دولت این است که بتواند حقوق کارکنان دولت را به موقع پرداخت کند و مردمی که در اثر کرونا آسیب دیده اند بتواند آن‌ها را از نظر بیمه بیکاری و از نظر مشکلات معیشتی و پرداخت به موقع یارانه‌ها تامین کند.

وی ادامه داد: به هرحال شرایط حال حاضر شرایط خاصی محسوب می‌شود. از یک طرف با تحریم‌های ظالمانه امریکا که به صورت یک طرفه اعمال شده مواجه هستیم که سیستم بانکی و فروش نفت و مبادلات تجاری ما با مجامع بین المللی را تحت تاثیر قرار داده و از طرف دیگر با پاندمی کرونا مواجه هستیم که فشارهای اقتصادی مضاعفی را هم بر دولت و هم مردم تحمیل کرده و متاسفانه گرفتاری‌های مالی و جانی برای همه به وجود آورده است. در چنین شرایطی دولت هم اولویت اولش پرداختن به مسائل درمانی و دارو و حقوق کارکنان دولتی و اقشار آسیب دیده در وضعیت معیشتی خاصی که در موقعیت کرونا پیش آمده و مواردی از این قبیل هست. انشالله با رفع یا کاهش این مشکلات دولت هم بتواند به تعهداتش عمل کند تا شهرداری تهران هم این بار را از روی دوش مردم بردارد و با افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی چه در اتوبوسرانی و چه در مترو شاهد این باشیم که آسایش بیشتری برای مردم تامین شود.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده شهرداری تهران محسن سرخو پاندمی کرونا تهران ایستگاه مترو شهر تهران آمریکا شورای شهر دولت ناوگان حمل و نقل عمومی شهرداری تهران فاصله گذاری بلیط مترو اتوبوس ها هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۳۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است

ایسنا/فارس مسئولان مدیریت شهری شیراز از تلاش برای بهره‌برداری از خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده خبر دادند. آن‌ها همچنین کمبود واگن را به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل در راه احداث خطوط مترو مطرح می‌کنند.

در ادامه سلسله بازدیدهای شبانه مدیریت شهری شیراز به‌همراه اصحاب رسانه از روند اجرای پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس امشب، ۸ اردیبهشت ماه از پروژه ایستگاه مترو آزادی بازدید شد.

این ایستگاه مربوط به دومین فاز از خط ۲ مترو است که در حاشیه پارک آزادی شیراز احداث می‌شود.

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: قرار است حفاری مکانیزه تا کلبه سعدی ادامه پیدا کرده و قطار شهری تا آن نقطه پیش برود که پیمانکار قرارگاه با تمام انرژی و قدرت پیش می‌برد تا در تابستان ۱۴۰۴ تونل تا کلبه سعدی تمام شده باشد و بتوانیم یک سال بعد آن، ایستگاه را به بهره‌برداری برسانیم. اما مشکل اصلی در حال حاضر کمبود واگن است.

امیر یقطین در خصوص پایانه فضیلت نیز گفت: به‌دلیل اینکه تونل فضیلت از محله سعدی به خرامه مسافر می‌برد و می‌آورد، حس کردیم که نیاز است یک ایستگاه به آن نقطه اضافه شود که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز، این ایستگاه دیده نشده است اما تصمیم داریم از بودجه‌های شهرداری این ایستگاه را بسازیم. البته این طرح فعلا در این مرحله از کارها جایی ندارد ولی قطعا در آینده ساخته خواهد شد.

وی با بیان اینکه احداث هر کیلومتر مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه در بردارد، افزود: البته با توجه به بومی‌سازی بعضی هزینه‌ها، برای هر یک کیلومتر بدون در نظر گرفتن ناوگان، عددی بین ۲ تا ۲ هزار و پانصد میلیارد تومان لازم داریم تا بتوانیم ایستگاه‌ها را بسازیم که برای این قسمت که ۵ کیلومتر است، چیزی حدود ۱۳ هزارمیلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.

یقطین در خصوص قیمت واگن‌ها نیز گفت: قیمت هر واگن چیزی حدود یک میلیون و صد هزار یورو قیمت دارد و تهیه ۵ واگن که یک رام را تشکیل می‌دهند، ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو هزینه دارد اما با رایزنی‌هایی که انجام شده است، به‌نظر می‌رسد امسال با کمک دولت و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، بتوانیم یکی دو رام قطار تهیه کنیم.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: مترو در ۴ خط در حال کار است و شاهد پیشرفت مناسبی در این زمینه هستیم.

رضا محمدیان افزود: تمام ایستگاه‌های این محور به جز ۲ ایستگاه عملیاتی شده است و در ادامه نیز خط ۲ تا سال آینده به نقطه مطلوبی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه اتصال خط یک به چهار، موجب تسهیل دسترسی به بافت تاریخی و حرمین مطهر در مناسبت‌های خاص خواهد شد، این اتفاق را نقطه عطفی در حمل و نقل ریلی شیراز دانست.

رئیس کل دادگستری استان فارس نیز که مهمان ویژه این بازدید شبانه بود، با بیان اینکه نظارت خوبی بر پروژه‌های شهرداری توسط شورای شهر در حال انجام است، گفت: در جای‌جای شهر شیراز شاهد کار و تلاش شبانه‌روزی هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین، سید کاظم موسوی افزود: مردم شیراز باید مطلع باشند که حتی وقتی در خواب هستند، کارهای بزرگی در حال انجام است که نتیجه آن را سال آینده خواهند دید.

موسوی در خصوص ایستگاه مترو در حال احداث آزادی نیز گفت: این ایستگاه قبلا مشکلاتی حقوقی داشت  که با همکاری شهرداری و دادگستری این مساله حل شد و با این روندی که در حرکت خدمتگزاران شهر شاهد هستیم، امیدواریم که شهر را در آینده آبادتر از چیزی که امروز است، ببینیم.

وی همچنین با تبریک روز شورا، ارتباط مردمی قوی، توجه به نقاط محروم و نظارت دقیق بر عملکرد دستگاه‌های تحت نظارت را از ویژگی‌های مثبت شورای ششم برشمرد.

شهردار شیراز نیز گفت: اهتمام و جدیت ویژه‌ای وجود دارد تا بتوانیم پروژه قطار شهری را تا کلبه سعدی ادامه دهیم.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه عملکرد شورای ششم و شهرداری شیراز با هیچ کلان‌شهری قابل مقایسه نیست، گفت: حدود ۵۰ ابَرپروژه در شیراز مشغول فعالیت هستند که شیفت شب همگی آن‌ها فعال است.

وی افزود: صدها پروژه متوسط و خرد نیز داریم که به‌صورت روزانه و هفتگی آنها رصد می‌کنیم تا هیچ پروژه‌ای تعطیل نباشد.

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر و سید مصطفی بحرینی دادستان شیراز نیز در این بازدید شبانه حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، خط ۲ مترو شیراز به طول ۱۵ کیلومتر و دارای ۱۳ ایستگاه است که در راستای شمالی-جنوبی قرار گرفته است. مسیر این خط از محل شهرک میانرود آغاز می‌شود و در امتداد شرق پس از عبور از بلوار گل‌بهار در میدان قهرمانان به سمت شمال تغییر جهت داده و از مراکز مهمی مثل بلوار عدالت، خیابان انقلاب اسلامی، میدان امام حسین(ع)، بلوار آزادی و میدان گلستان عبور می‌کند.

این خط مترو در ایستگاه آخر به فضیلت در شمال شرقی شهر شیراز می‌رسد و پیش‌بینی‌ها بدین‌گونه است که این خط با خطوط ۱، ۴، ۵ و ۶ مترو ارتباط ریلی و مسافری داشته باشد.

خط ۲ مترو شیراز ظرفیت جابه‌جایی ۱۶ هزار نفر در هر جهت و در هر ساعت را دارا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • شگرد عجیب سرقت در مترو
  • تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو