Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@22:50:34 GMT

عایدی صفر؛ نتیجه ۸ سال معطلی سیاست خارجی در برجام

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۰۱۸۰

عایدی صفر؛ نتیجه ۸ سال معطلی سیاست خارجی در برجام

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: سیاست خارجی ما در هشت سال اخیر کاملاً معطل برجام و گفت‌وگو با طرف‌های اروپایی و آمریکایی بود و دیدیم که از آن گفت‌وگوها هم نتیجه‌ای عاید کشور نشد.

به گزارش مشرق، فواد ایزدی، در خصوص تفاوت سیاست و رویکرد میان ترامپ و بایدن در قبال ایران و بی فایده بودن مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها اظهار داشت: حتماً میان رویکرد آقایان بایدن و ترامپ تفاوت وجود دارد، اما در قبال ایران رفتارها و سیاست‌های مشابه و یکسانی را دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ایزدی: دولت از برجام عبرت نگرفته است

وی با بیان اینکه هم جمهوری‌خواهان آمریکا و هم حزب دموکرات به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: تا زمانی که این سرنگونی اتفاق نیافتاده، آن‌ها می‌خواهند از ایران امتیازات بیشتری را بگیرند تا به زعم خودشان ما را از ضعیف کرده و حکومت را سرنگون کنند.

ایزدی تصریح کرد: بنابراین در هدف میان آن‌ها اختلاف نظر وجود ندارد، اما در تاکتیک‌ها و روش‌های به کار گرفته شده تفاوت‌هایی دارند.

بیشتر بخوانید: عشق به اسرائیل در دی‌ان‌ای بایدن است

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: در موضوع برجام دیدید که آقای ترامپ به راحتی از برجام خارج شد؛ اما دموکرات معتقدند که آمریکا باید در برجام می‌ماند تا با گروگان گرفتن آن و با استفاده از این قرارداد، امتیازات بیشتری را از ایران می‌گرفتند.

وی افزود: دموکرات‌ها بر این باور هستند که ترامپ می‌توانست با حفظ آمریکا در برجام، ایران را بیشتر تحت فشار قرار دهد تا آن را ضعیف کرده و امتیازات بیشتری را در مسائل منطقه‌ای، دفاعی و حقوق بشر از ایران بگیرد.

ایزدی گفت: موضوع اختلاف میان ایران و آمریکا قابل حل نیست و این هم نه به دلیل اینکه ما نخواهیم، بلکه به دلیل عدم خواست طرف مقابل برای حل شدن این موضوع است.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: سیاست خارجی ما در هشت سال اخیر کاملاً معطل برجام و گفت‌وگو با طرف‌های اروپایی و آمریکایی بود و دیدیم که از آن گفت‌وگوها هم نتیجه‌ای عاید کشور نشد.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبری انقلاب، افزود: تجربه ما از مذاکرات تجربه خوبی نبوده است. البته نه به خاطر آن که ما مذاکره‌ای نداشتیم؛ بلکه رکورد دار ساعات در مذاکره میان وزیر خارجه ایران با وزیر خارجه آمریکا در آن دوران بودیم و هیچ وزیرخارجه‌ای مثل وزیر ما با وزیر خارجه آمریکا آن میزان ساعت گفت‌وگو نداشت.

ایزدی بیان کرد: تحریم‌هایی که علیه ایران امروز وجود دارد بیشتر از تحریم‌های پیش از دوران برجام است، فروش نفت ما کمتر از برجام است و توانمندی هسته‌ای ما از دست رفته، بنابراین نتیجه‌ای از گفت‌وگوها و مذاکرات با طرف غربی و آمریکا نگرفتیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: روش دیگر این است که کشور بتواند با استفاده از سیاست‌ها و برنامه‌هایی تحریم‌ها را دور بزند، تحریم‌ها را مدیریت کرده و اثر آن‌ها را کم کند که این به نحوه مدیریت کشور در عرصه داخلی بر می‌گردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها علاقمند به همکاری با ایران نیستند؛ بنابراین ایران باید در سیاست خارجی به دنبال گزینه‌های همکاری با کشورهای دیگری باشه که تمایل به این موضوع دارند.
 

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده برجام رهبر انقلاب حزب دموکرات فؤاد ایزدی بایدن آمریکا جمهوری اسلامی ایران ایران کارشناس مسائل بین الملل سیاست خارجی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت

به گزارش قدس آنلاین، تحولات عمیق و جدیدی در دانشگاه‌های مهم جهان در حال رخ دادن است. دانشجویان دانشگاه‌های مهم ایالات متحده آمریکا مانند کلمبیا،‌ هاروارد، ام آی تی، براون و ... که سابقه حمایت از رژیم اسرائیل را دارند، خواهان منصرف کردن این دانشگاه‌ها از حمایت مالی رژیم صهیونیستی هستند.

حتی برخی دانشجویان اعلام کرده‌اند روابط علمی و تجاری دانشگاه باید با دانشگاه‌های اسرائیلی قطع شود و سرمایه‌گذاری بر تسلیحات و حمایت مالی به هر طریقی ممنوع اعلام شود. این دانشجویان نخبه که عمدتاً وابسته به طبقه خواص و اشراف از دانشگاه‌های باسابقه با صبغه حمایت از اسرائیل هستند، در اتفاق نادری حمایت علنی خود را از فلسطین اعلام کردند.

دومینوی حوادث تلخی مانند شهادت حدود ۳۴هزار نفر فلسطینی که بیشتر آنان زنان و کودکان بوده‌اند، حمله به بیمارستان‌ها وماشین‌های آشپزخانه بین‌المللی، وجدان‌های خفته جهان را بیدار کرده است. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نیز پوشالی بودن اسرائیل را به رخ جهان کشید و در این میان آزادمردان جهان به‌خصوص دانشجویان آمریکایی و اروپایی با حضور دو هفته‌ای خود خواستار توقف نسل‌کشی و آپارتاید و کوچ اجباری شده‌اند. 

در میان این هیاهو، اخباری مبنی بر احتمال تبادل پیام برای مذاکره میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد. جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم اهل فلوریداست که معتقد است اکنون فرصت مناسبی است جمهوری اسلامی ایران نقش جدی‌تری در تحولات کنونی ایفا کند. این فعال آمریکایی در گفت‌وگو با قدس به نکات مهمی اشاره می‌کند. بخشی از گفت‌وگو را در ادامه مطالعه می‌کنید.

آقای یوبل! با توجه به وضعیت کنونی تحولات آمریکا و پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، آیا مذاکره میان دو کشور در شرایط کنونی مفید خواهد بود و در حال حاضر زمان مناسبی برای مذاکره است یا خیر؟ آیا می‌توان گفت در شرایط فعلی آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از طرف‌های برجام مورد اعتماد سایران قرار بگیرد؟
من معتقدم (ساختار و بنیاد این دولت به گونه‌ای است که) هرگز نمی‌توان به هیچ دولتی از آمریکا اعتماد کرد. چراکه  این کشور سابقه بسیار طولانی در راه انداختن جنگ‌ها به نفع طبقه سرمایه دار جامعه خود دارد. در حالی که برخی افراد معتقدند برخی از جنگ‌ها واقعاً در راستای منافع ملی ایالات متحده اهمیت دارد، اما من معتقدم واقعاً هیچ یک از جنگ‌ها به نفع مردم آمریکا نبوده است.

برخی معتقدند درشرایط کنونی اوضاع به نفع جمهوری اسلامی ایران است. آیا آمریکا در چنین شرایطی پای میز مذاکره خواهد آمد؟
می‌دانم ممکن است آنچه می‌گویم تندروی به نظر برسد، اما احساس می‌کنم دولت آمریکا به ( دلیل نوع ساختار) باید به‌صورت کامل (بنیادین) سرنگون یا نابود شود. بسیاری از مردم داخل ایالات متحده، دیدگاهی مشابه من در این مورد دارند. اما تعداد کمی از آنان چنین چیزی را بیان می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند یا شاید اف‌بی‌آی در خانه‌شان به سراغ آنان بیاید.

به نظرتان اوضاع فعلی در ایالات متحده تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا این احتمال وجود دارد دولت مرکزی از برخی اصول خود عدول کند؟
من معتقدم فشار علیه صهیونیسم و قدرت یهود در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است شاهد تبدیل برخی از تظاهرات‌ها به شورش باشیم. اگر شورش‌ها به اندازه کافی گسترده و مخرب شوند، شاید آمریکا در برخی از ایالت‌ها، کنترل بر برخی مناطق شهری را از دست بدهد. اگر اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شود، حتی شاید بتوان شاهد تجزیه ایالات متحده به چند کشور جدید باشیم و این امر در نهایت به نابودی آمریکا منجر خواهد شد و از طرفی قدرت دولت به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

آقای جان یوبل، شما به عنوان فعال در زمینه مبارزه با صهیونیسم بفرمایید رسانه‌های ایرانی چه نقشی را می‌توانند ایفا کنند و برای ارتباط جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مخالف دولت در ایالات متحده چه الزاماتی را ضروری می‌دانید؟ 
من فکر می‌کنم در این مرحله، رسانه‌های انگلیسی زبان در ایران به ویژه پرس تی وی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تلاش کنند با فعالان آمریکایی در شهرهای مختلف ارتباط برقرار کنند و با برخی از آنان ارتباط را حفظ کنند. این امر سبب می‌شود 

رسانه‌های ایرانی بتوانند اخبار و ویدئوهای بیشتری از آنچه در اعتراضات در داخل ایالات متحده اتفاق می‌افتد را دریافت کنند و به این شکل شناخت بهتری از فضای داخلی آمریکا بدست بیاورند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت