Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ شقایق عرفی‌نژاد:  روز اول دسامبر، برابر ۱۰ آذر، از سال ۱۹۹۸ برای افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها و همین‌طور افزایش بودجه‌ها، روز جهانی مبارزه با ایدز نامگذاری شده است. در این روز که هر سال شعاری نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود، برنامه‌هایی توسط دولت‌ها و نهادهای مختلف انجام می‌شود تا یادآوری شود که ایدز هنوز از بین نرفته است و باید تلاش کرد تا آمار آن را به صفر رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ایران نیز مراکز مختلفی در زمینه مبارزه با ایدز و خدمات‌رسانی به مبتلایان به این ویروس فعالیت می‌کنند. یکی از این مؤسسات انجمن مردم‌نهاد احیای ارزش‌هاست که در خیابان کارگر دایر است و البته کارش فقط به رسیدگی به این افراد خلاصه نمی‌شود، اما آنچه باعث شد سراغ این مؤسسه ‌برویم، فعالیت‌های زیادی است که از سال ۷۸ در این زمینه انجام داده است.
  «خسرو منصوریان» که دانش‌آموخته مددکاری اجتماعی است، نخستین‌بار نیست که چنین نهادی را بنیان می‌گذارد. او پیش از این هم انجمن‌های دیگری پایه‌ریزی کرده و به فعالیت‌های خیرخواهانه پرداخته است. با او درباره اقدامات مؤسسه احیای ارزش‌ها در زمینه مبارزه با ایدز صحبت کردیم.

 انجمن حمایت از ارزش‌ها از چه سالی و با چه ایده و هدفی شروع به کار کرده است؟
نام این مؤسسه برگرفته از اول کلمات انجمن، حمایت، یاری و آسیب است. این انجمن ۲۱ سال پیش تأسیس شده است و در آن روی آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه ایدز کار می‌کنیم. در محل انجمن، مرکز وی. ‌سی. تی را برای افراد دارای رفتارهای پرخطر داریم که ممکن است به ویروس اچ. آی. وی آلوده شده باشند. این افراد می‌توانند به مرکز ما مراجعه کنند و تست اچ. آی. وی رایگان از آنها گرفته می‌شود. همچنین موبایل‌کلینیک یا پایگاه اطلاع‌رسانی سیار داریم که نماینده ما به شهرک‌های حاشیه‌ای تهران مراجعه می‌کند، مشاوره می‌دهد و تست اچ. آی. وی می‌گیرد. ضمن اینکه به دانشگاه‌ها، وزارتخانه‌ها، کارخانه‌ها و... می‌رویم و کسانی را که مبتلا به این بیماری هستند، تحت پوشش درمی‌آوریم. هدفمان این است که جامعه مطلع شود که هر فرد در هر زمانی که نگرانی از ابتلا به ایدز داشته باشد، می‌تواند تست بدهد و دارو مصرف کند.


 هزینه‌های مؤسسه چطور تأمین می‌شود؟
 کمک افراد نیکوکار هزینه‌های مؤسسه را تأمین می‌کند و این خدمات را صددرصد رایگان انجام می‌دهیم. بسیاری از آنها مثل خدمات توانبخشی حتی توسط دولت رایگان انجام نمی‌گیرد، اما مؤسسه احیا آنها را رایگان ارائه می‌دهد.


 چرا به افراد اچ. آی. وی مثبت کمک می‌کنید و تمرکزتان در مؤسسه بر این افراد است؟
۲۰ سال پیش یک خط مشاوره در انجمن تأسیس کردیم و بعد از یک سال آمار گرفتیم تا تنوع مراجعان خط احیا را بسنجیم. فکر می‌کردیم اعتیاد یا طلاق بیشترین مراجعان را دارند، اما به این پدیده برخوردیم که تعداد افرادی که به ما مراجعه و در خصوص ایدز سؤال کرده‌اند، بیشترین رقم بوده است. به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که این بیماری یک آسیب فراگیر در جامعه است و باید به آن پاسخ داد.


 چه تعداد از این افراد را خانم‌ها تشکیل می‌دادند؟
وقتی آنالیز کردیم به این موضوع رسیدیم که خانم‌ها بیشتر با خط احیا تماس گرفته‌اند و کسانی بودند که از همسرانشان این بیماری را گرفته بودند. از آنجا که نمی‌دانستند چنین مشکلی دارند، فرزندشان هم با همین ویروس به دنیا آمده بود. شوهر هم در اثر ایدز فوت شده بود. ما کودکانی را هم که به دلیل ایدز پدرشان یتیم شده بودند، تحت حمایت مالی درآوردیم و در ماه به آنها کمک مالی می‌رسانیم. کم‌کم اصلاً به سمت کمک به زنانی که اچ. آی. وی مثبت هستند، کشیده شدیم. الان هم گروه مادران حامی سلامت را در مؤسسه داریم که خانم‌هایی با اچ. آی. وی مثبت هستند و خدمات حمایتی و بهداشتی دریافت می‌کنند. شرط اصلی کمک‌های ما به فرزندان اچ. آی. وی مثبت این زنان این بود که کودکان حتماً درس بخوانند و در مدرسه حتماً به اطلاع مدیر برسانند که فرزند ما با اچ. آی. وی زندگی می‌کند. طبیعتاً برخی از مدیران و کادر آموزش و پرورش این شرایط را قبول نمی‌کردند و مانع تحصیل بچه‌ها بودند که البته با مذاکرات مددکاران وضعیت بهتر شد.


 بزرگ‌ترین و بیشترین مشکل این بیماران چیست؟
بزرگ‌ترین گرفتاری آنها انگ و تبعیض است. یک فرد اچ. آی. وی مثبت از ایدز نمی‌میرد. مرگش از انگی است که به او زده می‌شود. اگر بتوانیم انگ این بیماری را از بین ببریم، کمک بزرگی به کسانی کرده‌ایم که با این ویروس زندگی می‌کنند. آنها باید در درجه اول در محیط خانه و بعد در محیط کار پذیرفته شوند. یک تجربه ملموس در این زمینه ده چنارمحمود بود که یک انگ، وضعیت اجتماعی و فرهنگی آن جامعه را به هم ریخت. همه‌جا اگر درست اطلاع‌رسانی شود و مردم بدانند با این ویروس چطور باید کنار بیایند، هزینه‌های سنگین آن به کمترین مقدار تقلیل پیدا می‌کند.


 وضعیت دارویی بیماران اچ. آی. وی مثبت چطور است؟
وزارت بهداشت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی دارو را به رایگان در اختیار افراد مبتلایی که تست داده باشند، قرار می‌دهد. از این نظر وضعیت خوب است.


 با خانواده‌های افراد اچ. آی. وی مثبت در ارتباط هستید؟
طبیعتاً رابطه دوطرفه‌ای بین خانواده‌های بیماران و مؤسسه برقرار است. اگر نتوانیم این رابطه را با خانواده‌ها برقرار کنیم، مسئله انگ و تبعیض، باعث می‌شود افرادگاه از سوی خانواده طرد شوند. این کار احتیاج به آموزش دارد تا بدانند با یک فرد اچ. آی. وی مثبت چگونه باید رفتار کنند. ضمن اینکه از کمک‌های جانبی و نقدی و بسته‌های غذایی هم بهره‌می‌برند. برای یک فرد مبتلا ۴ عامل بسیار مهم است. یکی مصرف دارو، نداشتن رفتار پرخطر، نداشتن استرس و تغذیه مناسب. بسیاری از این افراد از خانواده‌های کم‌بضاعت هستند و برای تغذیه دچار مشکلند که ما به آنها کمک می‌کنیم.


 از نظر روحی و روانی چطور؟ خدماتی به مبتلایان ارائه می‌شود؟
کارشناسان ارشد روان‌شناسی در خط مشاوره احیا فعالند و مشاوره تلفنی می‌دهند. در موبایل‌کلینیک هم قبل و بعد از تست مشاوره انجام می‌شود. اگر فرد متوجه شود که مبتلا شده است، ممکن است روحیه‌اش را از دست بدهد و در این موارد احتیاج به مشاوره روان‌شناسی است که ما این کار را انجام می‌دهیم.


 کار فرهنگی هم در این حوزه انجام می‌دهید؟
بله. به‌عنوان مثال، فیلم‌هایی درباره این افراد نمایش می‌دهیم. یک فیلم سینمایی بلند با عنوان پشت دیوار سکوت در انجمن ساخته شده که در سینماهای تهران و شهرهای مختلف هم به نمایش درآمد. علاوه بر این، پوسترها و تراکت‌های مختلف طراحی و توزیع می‌کنیم. همچنین مقاله‌هایی در نشریات مختلف به چاپ می‌رسد و سمینارها و نشست‌های آموزشی هم داریم.


 سال‌های گذشته ذهنیت بدی در مورد این بیماری و این بیماران وجود داشت. الان وضعیت از این نظر چقدر تغییر کرده است؟
هنوز نمی‌توانیم ادعا کنیم وضعیت تغییر چندانی کرده است. به این دلیل که رسانه‌های عمومی‌خود را ملزم نمی‌بینند راجع به این مسئله صحبت کنند. به‌طور کلی در مجله‌ها و روزنامه‌ها در این مورد کوتاهی وجود دارد. در محیط‌های آموزشی و در دانشگاه‌ها هنوز که هنوز است، فضا بسته است و تا فضای باز اطلاع‌رسانی فاصله زیادی داریم که امیدوارم در این زمینه وضع بهتر شود. ظاهراً مسئولان رسانه‌های عمومی‌ و آموزش و پرورش برای پرداختن به این موضوع محدودیت دارند.


 از سوی شهرداری یا نهادهای دولتی کمکی به مؤسسه شما می‌شود؟
ما تا امروز از هیچ سازمانی کمک مالی دریافت نکرده‌ایم و اعتقاد هم به این کار نداریم. ما به اتکای کمک‌های مردم هزینه‌هایمان را تأمین می‌کنیم، ولی شهرداری‌ها از راه خانه‌های سلامت وسراهای محله افراد مبتلا را به ما معرفی می‌کنند و ما می‌توانیم در این مراکز اطلاع‌رسانی کنیم. همین‌طور دانشگاه‌ها این فرصت را به ما داده‌اند که برای دانشجویان اطلاع‌رسانی کنیم.


 در طول این سال‌ها پهنه‌بندی در تهران داشته‌اید که بدانید از کدام مناطق افراد بیشتری برای تست مراجعه می‌کنند؟
ما از کسانی که به مراجعه می‌کنند هیچ اطلاعاتی نمی‌گیریم. حتی اسمشان را هم نمی‌پرسیم. چون یکی از نخستین اصول آزمایش اچ. آی. وی حفظ محرمانگی و داوطلبانه بودن آن است. از آنجایی که ممکن است پرسیدن محل زندگی یا حتی محدوده زندگی باعث شود فردی که برای تست مراجعه کرده، نخواهد این کار را انجام دهد، بنابراین هیچ اطلاعاتی نمی‌گیریم. ولی خودشان‌گاه اطلاعاتی می‌دهند که بر اساس آن متوجه محدوده محل زندگی‌شان می‌شویم. بیشترین مراجعان ما از جنوب تهران یا اطراف تهران هستند.


 از منطقه شش چطور؟ مراجع دارید؟
 از منطقه شش که خودمان هستیم، مراجعه کننده نداریم. بیشتر از نواحی هستند که از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارند و به همین دلیل به ما مراجعه می‌کنند تا تحت پوشش قرار بگیرند.

کد خبر 568469 برچسب‌ها همشهری محله مشارکت مردمی اجتماعی بیماری - ایدز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله مشارکت مردمی اجتماعی بیماری ایدز اطلاع رسانی خانواده ها دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۲۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره انگ اجتماعی

 در سال‌های دور، روی پوست بدن برده‌های سیاه پوست و مجرمان داغ گذاشته می‌شد تا نسبت به سایر افراد متمایز باشند و این نشانه‌گذاری در لغت لاتین "انگ (Stigma) " گفته می‌شود! انگ اجتماعی هرگونه نگرش منفی، پیش‌داوری و تعصب یا باور‌های غلط مرتبط با ویژگی‌ها یا شرایط خاص افراد جامعه مثل ویژگی ظاهری، محل سکونت و بیماری روانی و جسمی در جامعه را شامل میشود! به طور کلی این نگرش‌ها، رفتار افراد جامعه را با فردی که گرفتار نوعی انگ اجتماعی است تعیین می‌کند.

از اینکه بگم بیماری روانی دارم، می‌ترسم

در این بین از برچسب گذاری‌ها، بیش از نیمی از افراد مبتلا به بیماری روانی برای اختلالات خود کمکی دریافت نمی‌کنند. آنها اغلب از رفتار و برخورد متفاوت دیگران و یا از این که شغل‌شان را از دست بدهند می‌ترسند! برای همین از درمان خودداری می‌کنند یا آن را به تعویق می‌اندازند. این به این دلیل است که انگ، تعصب و تبعیض علیه افراد مبتلا به بیماری روانی همچنان یک مشکل است. مهم نیست که چقدر آشکار و یا پنهان باشد و یا در چه ابعادی باشد این می‌تواند آسیب‌زا باشد!

حقایقی در مورد انگ، تعصب و تبعیض

انگ اغلب ناشی از عدم درک یا ترس است. بازنمایی نادرست یا گمراه کننده رسانه‌ای از بیماری روانی در هر دوی این عوامل نقش دارد. بررسی مطالعات در مورد انگ نشان می‌دهد که اگرچه عموم ممکن است ماهیت پزشکی یا ژنتیکی یک اختلال سلامت روان و نیاز به درمان را بپذیرند، اما بسیاری از مردم هنوز دیدگاه منفی نسبت به مبتلایان به بیماری روانی دارند.

انگ عمومی شامل نگرش‌های منفی یا تبعیض‌آمیز است که دیگران ممکن است در مورد بیماری روانی داشته باشند. انگ ساختاری بیشتر سیستمی است و شامل سیاست‌های دولت و سازمان‌های خصوصی است که عمدا یا ناخواسته فرصت‌ها را برای افراد مبتلا به بیماری روانی محدود می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به بودجه کمتر برای تحقیقات بیماری روانی یا خدمات بهداشت روان کمتر نسبت به سایر مراقبت‌های بهداشتی اشاره کرد. انگ نه تنها مستقیماً بر افراد مبتلا به بیماری روانی تأثیر می‌گذارد، بلکه بر نزدیکان از جمله اعضای خانواده‌ای که از آنها حمایت می‌کنند، هم اثرگذار است.

انگ، اختلاف اجتماعی می‌سازد!

کلیشه‌ها و پیش‌داوری‌ها در بسیاری از نقاط باعث شدند افراد مبتلا به بیماری روانی، خطرناک، بی‌کفایت، مقصر اختلال خود، غیرقابل پیش‌بینی، نالایق و خودسرزنشگر محسوب شوند. علاوه بر آن با تبعیض، کارفرمایان ممکن است آنها را استخدام نکنند، صاحبخانه‌ها ممکن است به آنها اجاره ندهند و سیستم مراقبت‌های بهداشتی ممکن است استاندارد کمتری از مراقبت ارائه دهد. انگ بیماری روانی جهانی است. گزارشی در سال ۲۰۱۶ در مورد انگ ننگ به این نتیجه رسید که "هیچ کشور، جامعه یا فرهنگی وجود ندارد که افراد مبتلا به بیماری روانی ارزش اجتماعی مشابهی با افراد بدون بیماری روانی داشته باشند. "

تاثیرات مخرب انگ اجتماعی بر مردم

انگ و تبعیض علائم و احتمال درمان را بدتر می‌کند؛ کاهش امید، عزت نفس پایین‌تر، افزایش علائم روانپزشکی، مشکلات در روابط اجتماعی، کاهش احتمال ماندن در درمان و مشکلات بیشتر در کار از جمله این علائم است. بی میلی به دنبال کمک یا درمان و کاهش احتمال ماندن در درمان، ایزوله‌سازی اجتماعی، عدم درک خانواده، دوستان، همکاران یا دیگران، فرصت‌های کمتر برای کار، مدرسه یا فعالیت‌های اجتماعی یا مشکل در یافتن مسکن و قلدری، خشونت فیزیکی یا آزار و اذیت، این باور که هرگز در چالش‌های خاص موفق نخواهید شد یا نمی‌توانید وضعیت خود را بهبود بخشید از دیگر اثرات مضر انگ در اجتماع است.

انگ می‌تواند بر خانواده و دوستان تأثیر بگذارد

اعضای خانواده و دوستان که اغلب کمک و حمایت اساسی برای افراد مبتلا به بیماری روانی ارائه می‌کنند، می‌توانند انگ را تجربه کنند. آنها ممکن است ننگ را درونی کنند و خود را سرزنش کنند، یا ممکن است ترس داشته باشند که مردم آنها را به خاطر ایجاد بیماری یکی از عزیزانشان سرزنش کنند یا خانواده را از نظر اجتماعی طرد کنند. این انگ می‌تواند باعث کاهش حمایت عاطفی، انزوای اجتماعی و بی میلی به مراقبت از خویشاوندان شود.

انگ در محل کار

کارمندان با استرس‌های شغلی-زندگی، مسائل خانوادگی، نگرانی‌های مالی، مشکلات روابط یا نگرانی‌های قانونی، مقابله می‌کنند. یک نظرسنجی ملی در سال ۲۰۲۲ از انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) نشان داد که انگ سلامت روان هنوز یک چالش بزرگ در محل کار است. حدود نیمی (۴۸درصد) از کارگران می‌گویند که می‌توانند صریح و صادقانه در مورد سلامت روان با سرپرست خود صحبت کنند که این نسبت از ۵۶درصد در سال ۲۰۲۱ و ۶۲درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.

راه‌های کاهش انگ

به گزارش وب گاه تبیان، شناخت یا تماس با فرد مبتلا به بیماری روانی یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش انگ است. افرادی که صحبت می‌کنند و داستان‌های‌شان را به اشتراک می‌گذارند می‌توانند تأثیر مثبتی داشته باشند. وقتی کسی را می‌شناسیم که بیماری روانی دارد، کمتر ترسناک و واقعی‌تر و قابل ملموس می‌شود. بر اساس نظرسنجی ملی حدود چهار نفر از هر ۱۰ نوجوان گفتند که به دنبال افرادی با نگرانی‌های سلامت مشابه بوده‌اند. بسیاری از افراد مشهور مانند دمی لواتو، دواین "راک" جانسون، مایکل فلپس، تاراجی پی هنسون و لیدی گاگا داستان‌های خود را در مورد چالش‌های سلامت روان به طور عمومی به اشتراک گذاشته‌اند و بحث را بسیار بیشتر به رسانه‌های عمومی و گفتگو‌های روزمره آورده‌اند. جوانان به دنبال اطلاعات و این داستان‌های شخصی آنلاین هستند.

اقدامات فردی برای کاهش انگ

اتحاد ملی در مورد بیماری روانی (NAMI) پیشنهاداتی را برای کمک به کاهش انگ بیماری روانی ارائه می‌دهد:

علناً در مورد سلامت روان صحبت کنید، مانند اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی

به خود و دیگران با به اشتراک گذاشتن حقایق و تجربیات آموزش بدهید

از زبان آگاه باشید، به مردم یادآوری کنید که کلمات مهم هستند

برابری بین بیماری‌های جسمی و روانی را تشویق کنید - با نحوه رفتار آنها با فرد مبتلا به سرطان یا دیابت مقایسه کنید

نسبت به افراد مبتلا به بیماری روانی ابراز همدردی کنید

در مورد درمان صادق باشید - درمان سلامت روان را عادی کنید، درست مانند سایر درمان‌های مراقبت‌های بهداشتی.

به رسانه‌ها اطلاع دهید که وقتی از زبان تحقیرآمیز استفاده می‌کنند و داستان‌های بیماری روانی را به شیوه‌ای انگ‌زننده ارائه می‌کنند

توانمندسازی را به جای شرم انتخاب کنید - "من با انتخاب یک زندگی قدرتمند با ننگ مبارزه می‌کنم. برای من این به معنای مالکیت زندگی و داستانم است و از دادن اجازه به دیگران برای دیکته کردن من به خودم یا احساس من در مورد خودم، امتناع می‌کنم. "

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • لزوم تکمیل دیوار ساحلی منطقه جوادیه بجنورد تا پائیز+فیلم
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • جوانانی که بانی شادی می‌شوند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟