Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشجویان نهادی کاملاً دانشجویی و بستری برای بروز استعدادها، خلاقیت‎‌ها و توانمندی‌های آنها در فضای دانشگاه و کشور است. کانون‌های فرهنگی و دانشجویی قدمتی بیش از 50 ساله در دانشگاه‌های کشور دارند که عمدتاً به عنوان بازوان عملیاتیِ فرهنگی در کف دانشگاه شمرده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کانون‌ها فرهنگی متشکل از بطن دانشجویان خودجوش و مشتاق فرهنگی هستند که معمولاً طیف گسترده‌ای از دانشجویان را در فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، رسانه‌ای و هنری در خود جای می‌دهد. مشارکت و انجام کار گروهی کانون‌ها در رویدادهای فرهنگی بستر مطلوبی را برای تربیت دانشجویان پدید می‌آورد که این نیز از دستاوردهای کانون‌ها است.

جذب دانشجویان مستعد در زمینه‌های فرهنگی و هنری، حمایت از ایده‌های اصیل، برگزاری دوره‌های آموزشی در بخش‌های مختلف اجتماعی، هنری و قرآنی، برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های نقد و بررسی، برگزاری نشست‌ها و میزگردهای فرهنگی و اجتماعی از جمله فعالیت‌های برجسته کانون‌های فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه است.

دانشگاه آزاد اسلامی نیز به عنوان یک شبکه عظیم دانشگاهی اکنون کانون‌های فرهنگی را به عنوان قطب‌های فرهنگیِ برآمده از بطن دانشجو تلقی می‌کند و جایگاه ویژه‌ای برای فعالان کانون‌های فرهنگی در ساختار فرهنگی و دانشجویی دانشگاه قائل است. بازطراحی و بازنویسی آیین‌نامه اجرایی کانون‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی پس از 6 سال مؤید این امر بوده و جایگاه ویژه کانون‌ها را نشان می‌دهد. اضافه شدن استاد مشاور به ترکیب کانون‌های فرهنگی و دانشجویی به‌عنوان حامی و تسهیلگر یکی از عمده ویژگی‌های آیین‌نامه اجرایی جدید است.

ایجاد امکان شبکه‌سازی بین کانون‌های سراسر کشور(در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی)، ویژگی جدیدی است که در آیین‌نامه اجرایی گنجانده شده و بستر هم‌افزایی کانون‎ها را در سطح ملی تقویت می‌کند.

فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه می‌گوید « یکی دیگر از تغییرات مهم در این آیین‌نامه موضوع شبکه سراسری کانون‌هاست، یعنی اگر کانون‌های تخصصی مثل کانون هنر انقلابی شهید آوینی یا هرکانون دیگری درخواست دهند، این درخواست در شورای فرهنگی سازمان بررسی و مجوز داده می‌شود و آن‌ها می‌توانند برنامه‌های ملی در زمینه تخصصی کانون را به‌ شورای فرهنگی سازمان پیشنهاد دهند. کانون‌ها در این صورت می‌توانند نقش فعال در گستره ملی ایفا کنند.»

ایجاد رقابت و انگیزه در بین کانون‌های فرهنگی و اعضای آنها یکی از مواردی است که در دوره جدید مدیریت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفته است. با توجه به رسالت معاونت فرهنگی و دانشجویی در تقویت کانون‌ها، رشد فردی و اجتماعی اعضای آنها و ایجاد حس رقابت، نخستین جشنواره سراسری «رشد» در سه سطح واحد دانشگاهی، استانی و کشوری پیش‌بینی شده است. کانون‌ها در زمینه‌هایی همچون فرهنگ و تمدن، دینی و مذهبی، اجتماعی، هنر و ادبیات، رسانه و فضای مجازی می‌توانند آثار خود را در سطوح مختلف به داوری بگذارند.

همچنین تولید آثار در این جشنواره به صورت فردی و گروهی دیده شده است. به این صورت که اعضای کانون‌های فرهنگی به شکل فردی نیز می‌توانند در بخش‌های فیلم‌نامه نویسی، نمایش‌نامه نویسی، عکس، متن ادبی، هنرهای تجسمی و صنایع دستی حضور داشته باشند. دو بخش تئاتر و فیلم(کوتاه، مستند، پویانمایی و دوبلاژ) نیز پذیرای آثار گروهی اعضای کانون‌های فرهنگی است. شناسایی و معرفی ظرفیت‌ها در کنار رقابت و تجلیل از برترین آثار و توانمدسازی و آموزش سه بال اصلی این جشنواره در نظر گرفته شده است.

معرفی دبیران موفق کانون‌ها، معرفی اعضای موفق کانون‌ها، معرفی آثار و به منظور تشویق واحدهای دانشگاهی فعال در زمینه توسعه فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و افزایش سطح حمایت مسئولان دانشگاهی از کانون‌ها و مجموعه‌های فعال دانشجویی، سه معاون فرهنگی برتر و سه کارشناس فرهنگی کانون برتر نیز مورد تشویق و تجلیل قرار می‌گیرد.

 کانون‌های فرهنگی ظرفیت‌های بالفعلی هستند که در حوزه‌های مختلفی می‌توانند فعال شده و موجبات پویایی دانشگاه و دانشجو را فراهم آورند. حمایت از کانون‌های فرهنگی در قالب‌های مختلف، جریان‌سازی فرهنگی، هنری و جذب حداکثری دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.  

انتهای پیام/

کد خبر: 1082127 برچسب‌ها کانون فرهنگی جشنواره رشد استاد مشاور شبکه سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی کانون فرهنگی جشنواره رشد استاد مشاور شبکه سازی دانشگاه آزاد اسلامی کانون های فرهنگی فرهنگی و دانشجویی آیین نامه کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۲۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله علی خاتمی ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد برگزاری مراسم دهه کرامت که در محل دفتر امام جمعه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ضرورت‌های برنامه‌های این دهه، استفاده از ظرفیت مردمی برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این برنامه‌ها است، گفت: بی‌شک با برخورداری از مشارکت مردمی می‌توان در برگزاری هر چه بهتر این برنامه‌ها گام برداشت.

وی با بیان اینکه در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت، همه دستگاه‌ها باید از حداکثر توان خود استفاده کرده و هم‌افزایی در برگزاری این برنامه‌ها را جزو اولویت‌های اصلی خود قرار دهند، افزود: یکی از تأکیدات ما به برگزارکنندگان برنامه‌های دهه کرامت این است که از انجام کارهای موازی به جد اجتناب کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه تشکیل کمیته اجرایی و عملیاتی ستاد دهه کرامت یکی از ضروریات برنامه‌های این دهه به شمار می‌رود، اظهار کرد: معتقدیم در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت باید رویکرد برنامه‌ها به گونه‌ای باشد که باعث ایجاد نشاط و شادی در مردم شود، به همین خاطر هر چقدر مشارکت مردم در برگزاری این برنامه‌ها بیشتر باشد، به همان میزان نشاط به همراه خواهد داشت.

آیت‌الله خاتمی همچنین به نقش ارزنده دستگاه‌های فرهنگی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت اشاره و خاطرنشان کرد: بدون شک، دستگاه‌های فرهنگی باید به واسطه بودجه‌ای که دریافت می‌کنند، در برگزاری این برنامه‌ها پیشگام بوده و نقش حمایتی خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه می‌توان از ظرفیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در استان در برگزاری باشکوه برنامه‌های دهه کرامت استفاده کرد، افزود: یکی از رویکردهای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در برگزاری چنین برنامه‌هایی، مردمی کردن این برنامه‌ها است.

محسن اسلامی از فعال بودن ۴۰۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، قادر است برنامه‌ها و جشن‌های امسال دهه کرامت را در مساجد روستایی استان نیز برگزار کند.

کد خبر 6087634

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • یک دانشگاه آمریکایی دیگر هم به جمع حامیان فلسطین اضافه شد
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد + فیلم
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم