Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام برنجکار گفت: براساس مبانی کلامی حاکمیت برای خدا و دین خداست که مجری آن یک زمانی پیامبر، یک زمان امام و در عصر غیبت فقیه مجتهد عادل است؛ بنابراین شعار آیت الله مدرس مبنی بر "سیاست ما عین دیانت ماست" برآمده از این اصل کلامی است.

حجت الاسلام دکتر رضا برنجکار کارشناس امور دینی و رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در ارتباط با ویژگی های شخصیتی و شالوده فکری شیهد آیت الله مدرس پرداخت و گفت: شهید مدرس فردی بود که می خواست دین در تمام شریان های حیات بشری به خصوص در ایران و بلکه در جهان اسلام جاری و ساری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام برنجکار توضیح داد: یعنی اینکه ما گاهی دین را برای فرد می خواهیم، گاهی برای اجتماع می خواهیم و گاهی برای سیاست یا اقتصاد می خواهیم، گاهی فقط به بعد معنوی و نماز و روزه دین توجه داریم، گاهی برای کل جهان می خواهیم، گاهی برای هدایت انسان؛ آیت الله مدرس می خواست تا دین را به صورت واقعی به همه جنبه های حیات بشری تعمیم داده و در عین حال می خواست آن را از طریق ابزارهای موجود در آن زمان یعنی پارلمان و قانونگذاری محقق کند.

این استاد دانشگاه افزود: اگر بخواهیم در یک جمله آیت الله مدرس را معرفی کنیم، ایشان به دنبال جاری کردن دین در تمام ابعاد فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... بود تا از دین برای ارتقا و پیشرفت خود در همه امور بهره ببریم. در واقع اگر بخواهیم نقش اصلی آیت الله مدرس را از باب تعرف الاشیاء باضدادها معرفی کنیم می توانیم بگوئیم که ایشان نقطه مقابل سکولاریسم و تفکر جدایی دین از سیاست بودند. اینکه دین آمده فقط برای اینکه آخرت ما را آباد کند بدون توجه به آنکه الدنیا مزرعة الآخرة، یا این که دین فقط جنبه فردی دارد و برای آن در اقتصاد، سیاست و اجتماع جایی نیست، در حقیقت آیت الله مدرس مقابل این تفکر بود.

رئیس پژوهشگاه قرآن از نگاه کلامی و اعتقادی به تببین شعار آیت الله مدرس مبنی برر "سیاست ما عین دیانت ماست" پرداخت و تصریح کرد: براساس مبانی کلامی، خدا خالق جهان و خالق انسان است، وخالق یک چیز مالک آن نیز است، بنابراین خدا مالک ماست و مالک حق سرپرستی و ولایت دارد. بنابراین ولایت در اختیار خداست و خداوند ولایت خود را به پیامبر و پس از آن به ائمه و پس از آن به کسانی داده است که دین را می شناسد و به آن عمل می کند. از همین رو در همه زمان ها ولایت خداوند به معنی آن است که ما باید از اسلام بهره بگیریم. وظیفه سیاست سرپرستی مردم و ولایت بر آنهاست؛ بنابراین نمی توانیم بگوئیم که سیاست ما از دین جداست؛ اصل دین به معنای ولایت است؛ بنابراین و براساس مبانی کلامی حاکمیت برای خدا و دین خداست که مجری آن یک زمانی پیامبر، یک زمان امام  و در عصر غیبت فقیه مجتهد عادل است.

وی در پاسخ به افرادی که مشکلات امروز کشور را برآمده از تفکرات آیت الله مدرس و به تبع آن وجود یک حاکمیت دینی در کشور می دانند تصریح کرد: این سخنان یک نوع مغالطه کاری است؛ مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد از فساد، مدیریت افراد نالایق، رانت خواری، کم کاری، عدم خودباوری و ایمان به سرمایه مردمی، خودباختگی و باور به اتکای به غرب ناشی شده است؛ آیا دین به ما گفته است که اینگونه عمل کنیم؟خیر، بلکه دین عکس آن را تاکید کرده است. امیر المومنین مسئولین و مردم را به نظم توصیه می کند و می گوید که هر کسی باید در جایی که لیاقت دارد قرار بگیرد، یعنی اگر کسی احساس می کند که توان انجام کاری را ندارد مسئولیت آن را برعهده نگیرد یا اینکه فردی قوی را در جایگاه پایین قرار ندهید.

حجت الاسلام برنجکار ادامه داد: آنهایی که ادعا دارند مشکلات ما به دلیل حاکمیت دینی است، اثبات کنند که در یک مورد دین توصیه کرده است که عوامل پس رفت و عقب ماندگی باید وجود داشته باشد. آنهایی که اینگونه سخنان را مطرح می کنند غالبا افرادی هستند که خودشان مسئولیت داشته یا دارند و بسیاری از مشکلات ما از عملکرد خود آنها، انحراف در آرمان های انقلاب و توجه به غرب ناشی شده است.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات کشور به دلیل فاصله گرفتن برخی از مسئولین از اسلام است گفت: ما پس از انقلاب امکانات زیادی نداشتیم و دشمن بعثی که حمله کرد همه دنیا از آن حمایت کردند، اما چگونه توانستیم مقابل کل دنیا بایستیم؟ با اتکای به خود، با اتکا به ارزش های دینی و تفکر جهادی، از خودگذشتگی و کار و تلاش. اینکه ما یک وجب از خاک کشورمان را در جنگ از دست ندادیم به خاطر اسلام بود، اگر ما می خواستیم تفکر غربی را دنبال کنیم و نگاه بنی صدری داشته باشیم باید کشور را تقدیم دشمن می کردیم، اما پس از آن متاسفانه گرایش برخی مسئولین به غرب مشکلات عدیده را برای کشورمان به بار آورد. بنابراین، این نوع نگاه مغالطه کاری است برای سرپوش گذاشتن بر فسادها و کم کاری هایی که در انجام مسئولیت صورت گرفته است.

استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اتکای به مردم و اتکای به اسلام مهمترین بارزه شخصیتی آیت الله مدرس بود گفت: اگر مسئولین ما نیز به دو نکته توجه داشته باشند و به ارزش های اسلامی بها بدهند و از طرف دیگر به جای نگاه به غرب و دشمن به توانمندی های مردم خود اتکا داشته باشند موفق خواهند بود. اگر امروز ما موفقیت هایی در زمینه های علمی، نظامی، دفاعی و ... داریم قطعا برآمده از ارزش های اسلامی و خود اتکایی بوده است و هر گاه عکس آن را عمل کرده ایم و نگاه به غرب داشته ایم، چیزی که بدست نیاورده ایم هیچ حتی داشته های خود در آن حوزه را نیز از دست داده ایم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سالگرد شهادت آیت الله مدرس شهید مدرس سیاست ما عین دیانت ماست حاکمیت دینی آیت الله مدرس حجت الاسلام مبانی کلامی سیاست ما یک زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۶۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند.

به گزارش ایسنا، ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود.

ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • ماجراهای نوه آیت‌الله مدرس، معلم انشاء احمد مسجدجامعی
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دانشگاه تربیت مدرس
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • دلم می خواست شاه ایران شوم (فیلم)