Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، "نقطه آبی کمرنگ" در حالی به عنوان یکی از آخرین تصاویر ثبت شده از فضاپیمای وویجر۱ به نمایش درآمد که اکنون سی سال از ثبت اولیه آن گذشته و ناسا با روشی جدید از پردازش، تصویر اصلی را بازنشر کرده است؛ تصویری که زمین را در فاصله ۶ میلیارد کیلومتری و به صورت نقطه‌ای کوچک و رنگ پریده نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویر بازنشر شده از نقطه آبی کمرنگ، ناسا 2020

از دیگر سو کره زمین در یک سال اخیر، درگیر یک ویروس کوچک شده است.

ای‌بی‌سی داست در گزارشی نوشت ویروس‌های کرونا ذراتی کروی با قطر ۰.۰۶ تا ۰.۱۴ میکرون (یعنی به طور متوسط حدود ۰.۱۲۵ میکرون) هستند که بوسیله دانشمندان با میکروسکوپ الکترونی قابل‌مشاهده هستند.

اندازه آنها در برابر گلبول‌های قرمز (۷ میکرون) بدن انسان بسیار کوچک است و به دلیل اندازه نسبتا بزرگی که مقایسه با ذرات قابل عبور از ماسک‌های استاندارد دارند، این ماسک‌ها در برابر این ویروس محافظت کننده هستند.

اما چیزی که ما را به فکر وامی‌دارد اینست که تصویر عمیقی که از هستی داریم نیز همینقدر ما و زمینمان را کوچک و ناچیز نشان می‌دهد؛ همین‌قدر آسیب‌پذیر. 

مطالعه ذرات معلق موجود در هوا در ایتالیا که توسط انجمن پزشکی محیط زیست انجام شده نشان داد در فضاهای پرجمعیت که ذرات معلق PM۱۰ وجود دارد، شیوع ویروس کرونا بیشتر است.

این مطالعه کاملا با نتایج مطالعات قبلی که در مورد انتشار ویروس‌ها و باکتری‌های موجود در فضاهای پرجمعیت بود سازگار است و تاکید می‌کند که انتشار ویروس توسط ذرات معلق با بروز عفونت‌های ویروسی ارتباطی مستقیم دارد.

زیستِ بشر در دنیای مدرن بین هویت ذره‌ای و ناچیزش در فضا و نیز همه‌گیری یک ویروس یک دهم میکرونی گرفتار است. پیشرفت تکنولوژی ما را از شرایط موجود مطلع کرده ولی همچنان باید برای حفظ حیات خود و عزیزانمان تلاش کنیم.

کدام ماسک مناسب این روزهاست؟

حقایقی جدید درباره ماسک‌ | ویروس کرونا چقدر روی ماسک ماندگار است؟

کد خبر 568447 برچسب‌ها سلامت كروناويروس میکروسکوپ فضاپیما - کاوشگر ماسک - سلامت پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت كروناويروس میکروسکوپ فضاپیما کاوشگر ماسک سلامت پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۷۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • محمود کلهر: هر دقیقه‌ای که ترابی و اورونوف در زمین نیستند، پرسپولیس شانس گلزنی کمتری دارد
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • کاپیتان استقلال برابر تراکتور بازی می‌کند
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت