Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، نفیسه حسینی یکتا سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت امروز در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، درباره ادعای درمان کرونا با شربت منسوب به امام کاظم(ع) افزود: ادعاها در حوزه طب سنتی چند قسمت است. مثلاً فلان گیاه دارویی بر کرونا مؤثر است یا فلان روش مؤثر را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی ادعاهای داروها به نام معصومین هستند و ادعای پیشگیری و درمان دارند. این ادعاها تلفیقی از باورهای مردم به طب سنتی و باورهای مردم به مقدسات هستند پس در دو حوزه باید وارد شویم.

حسینی اظهار کرد: در مورد داروی امام کاظم(ع) چون این دارو به نام معصوم نامگذاری شده و در مورد پیشگیری و درمان ادعا دارد و می‌گوید بیمار کرونا سریع خوب می‌شود یا مصرف کننده این دارو مبتلا نمی‌شود، باید این ادعا به بوته آزمایش گذاشته شود. مسیر تأیید این دارو باید به روشی باشد که حداقل اصول علمی در آن رعایت شده باشد، در هر صورت راه بررسی بسته نیست.

سرپرست دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه این دارو بر اساس روایتی از معصوم ادعا شده است، باید در مورد قطع الصدور بودن این روایت حوزه علمیه و علمای علم رجال نظر بدهند و بعد از آن اگر مستندی درباره مؤثر بودن آن وجود دارد، به وزارت بهداشت ارائه شود تا ببینیم به شکلی می‌توان از آن استفاده کرد.

آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی

حسینی درباره برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی گفت: نظارت بر درمان در معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری می‌شود، برخی از این ادعاها مانند درمان با ادرار شتر، بررسی و گزارش آن در صدا وسیما هم منتشر شد اما در هر صورت در مورد آمار برخورد با مدعیان دروغین طب سنتی آماری ندارم و باید معاونت درمان وزارت بهداشت و دفتر نظارت بر درمان در این زمینه پاسخگو باشد.

وی افزود: تاکنون ۸۵ ادعای مربوط به کرونا از طب سنتی به عنوان کارآزمایی بالینی ثبت شده است، ۱۹ مورد از آنها به اتمام رسیده و مرحله پژوهشی را تمام کرده، البته هیچکدام ادعای درمان کرونا را ندارند همن طور که در بین داروهای شیمیایی نیز هیچ داروی که مدعی درمان بیماری کووید ۱۹ باشد وجود ندارد؛ اگر هر روش یا دارویی در طب سنتی ادعای درمان کرونا را داشته باشد، ادعایی گزاف است ولی اگر ادعایی به عنوان یک اقدام کمکی و مکمل باشد، قابل بررسی است و در دفتر طب سنتی یا سازمان غذا و دارو بررسی می‌شود و در صورت معتبر بودن برای تایید به کمیته علمی کرونا ارجاع می‌شود.

حسینی ادامه داد: ادعاهای زیادی در زمینه اثربخشی طب سنتی بر کرونا هست و با توجه به اینکه مطلبه عمومی جامعه را برای توصیه‌های طب سنتی و مکمل داریم، همه این ادعاها در وزارت بهداشت شنیده می‌شد اما باید به درستی برای مردم اطلاع رسانی شود که کدامها معتبر هستند. باید اطلاع رسانی‌ها به مردم از منابع معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت باشد که شامل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو، انجمن علمی طب سنتی و سایت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی است و ادعاهای دیگر معتبر نیست.

کمرنگ کردن بازار شیادی طب سنتی

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: اگر کسی ادعاهای پیشگیری و درمان کرونا را از طریق طب سنتی از مرجعی غیر از مراجع معتبر اعلام شده دریافت کرد باید با آن مقابله کند و باید به مردم این آگاهی را بدهیم تا به مرور بازار شیادی طب سنتی کمرنگ شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره تعداد فعالان مورد تایید وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی گفت: افرادی مجوز طب سنتی دارند که یا پزشک متخصص طب سنتی باشند که تعداد آنها در کشور ۴۲۰ نفر است یا پزشکان عمومی باشند که دوره طب سنتی را دیده باشند و مجوز گرفته باشند که حدود ۶۰۰ نفر هستند، این افراد می‌توانند در مطب خصوصی یا سلامتکده ها به مردم ارائه خدمت کنند. مردم می‌توانند از این افراد درمان معتبر بگیرند، اگر غیر این افراد باشند و ادعا و تجربه‌ای دارند باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرند، در هر صورت با برخی از مدعیان دروغین طب سنتی برخورد شده و گزارش آن هم از صدا و سیما پخش شده است.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه در شرایط اپیدمی کرونا هستیم استفاده از همه ظرفیت‌های نظام سلامت معقول است. دفتر طب سنتی وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ای بیماری با تشکیل کمیت علمی که متشکل از خبرگاران و افراد با تجربه طب سنتی اقدام به تدوین توصیه‌های علمی کرد، استفادها ز تحربیات بین المللی را هم مد نظر قرار داد.

وی ادامه داد: در این مسیر با وبینارهای مشترک مقالات کشورهای فعال در حوزه طب سنتی، در کنترل و پیشگیری همه‌گیری کرونا بررسی شد و از ظرفیت طب سنتی کشورهای دیگر از جمله کشور چین جمع آوری کردیم. هدف این محتواهای علمی پیشگیری از بروز بیماری و افزایش تاب آوری مردم است.

حسینی یکتا گفت: برای توسعه خدمات طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همت دانشکده طب سنتی این دانشگاه مرکز ارائه خدمات طب سنتی و مکمل با حضور متخصصان طب سنتی و عفونی راه اندازی شده مورد اقبال مردم نیز قرار گرفته است و عده زیادی به صورت حضوری یا تلفنی از خدمات و مشاوره این مرکز استفاده می‌کنند.

ادعاهای طب سنتی در فضای مجازی درست نیست

وی افزود: تاکید داریم برای کنترل کرونا باید همه ظرفیت‌ها در کنار هم در همه گیری کمک کنند، ادعاهای زیادی در فضای مجازی شده است. هیچکدام از این ادعاها قابل دفاع نیست باید اصول اولیه علمی در این روش‌ها مد نظر قرار گیرد به همین علت وزارت بهداشت ۸۵ ادعا را بررسی کرده و ۱۹ مورد به مراحل بالاتر رسیده اند.

حسینی گفت: اینکه بگوییم چه درمانی بهترین درمان است یا چه درمانی موثر بوده زمانی قابل اعلام است که بررسی‌های لازم انجام شده باشد.

عطاری‌ها فقط مجاز به فورش گیاه دارویی هستند

سرپرست دفتر طب ایرانی وزار بهداشت افزود: مورد عطاری‌ها مراکز فروش گیاهان دارویی هستند، مجوز ارائه خدمت دارند و هیچ مشکلی وجود ندارد، فروش گیاهان دارویی را به صورتی که اگر چیزی که دست مشتری می‌دهند، داروی ترکیبی نباشد مشکلی ندارد اما حق فروش داروی ترکیبی یا دخالت در درمان را ندارند. گر در مورد مداخلات درمانی اقدامی انجام دهند باید مورد نظارت جدی قرار بگیرند تا سبب آسیب به هموطنان نشود.

وی گفت: مقررات ارائه خدمات طب سنتی تدوین و ابلاغ شده و آیین نامه آن باید تدوین شود، بر اساس این آیین نامه که به زودی تدوین و ابلاغ می‌شود افراد بدون مدرک و مجوز وزارت بهداشت حق ارائه خدمات طب سنتی را ندارند و معاونت درمان وزارت بهداشت در این مورد نظارت می‌کند.

حسینی یکتا افزود: افرادی که ادعا دارند مورد آزمایش قرار می‌گیرند و انجام خدمت درمانی طب سنتی باید زیر نظر پزشک انجام شود.

سرپرست دفتر طب سنتی وزارت بهداشت درباره ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی کشور گفت: این کار بر اساس ماده ۷۴ قانون برنامه توسعه انجام شده و فعلاً فقط شامل خدمات سطح اول و توصیه به اصلاح سبک زندگی و تغذیه با آموزش بهورزان است، در سطح خدمات سلامتکده ها را داریم و برای خدمات سطح سه در بیمارستانها نیز برنامه ریزی می‌شود.

وی ادامه داد: در یک کلام بر اساس قوانین موجود در کشور فقط فردی می‌تواند به عنوان درمانگر برای ارائه بیمار خدمت کند که پزشک باشد فقط متخصصان طب سنتی دوره‌دیده یا پزشکان عمومی دوره دیده باشند و البته محدوده فعالیت هر کدام از آنان مشخص است. هر کس دیگری که مداخلات درمانی کند خلاف قوانین است.

کد خبر 568816 برچسب‌ها طب سنتی وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: طب سنتی وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران دفتر طب سنتی وزارت بهداشت مدعیان دروغین طب سنتی سرپرست دفتر طب دفتر طب سنتی خدمات طب سنتی درمان کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است

امام جمعه قزوین گفت: امروز خیزش دانشگاهی علیه ظلم در بعضی کشورهای دنیا آغاز شده و امامت این کار با ایران اسلامی و رهبر حکیم انقلاب است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعدازظهر امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم بازخوانی سیره امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه شهر قزوین اظهار کرد: حدود ۴ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از مکتب امام صادق (ع) بهره برده‌اند و احادیث آن حضرت را یاد گرفته‌اند.

وی افزود: در عالم حدیث یک خلأ وجود داشت و آن هم این بود که فرقه‌های اهل سنت از ما گلایه می‌کردند که شما از امامان خود مجموعه‌های احادیث را فراوان جمع‌آوری کرده‌اید، اما راجع به رسول اکرم (ص) این کار را نکرده‌اید.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با تاکید بر اینکه البته کارهایی در این زمینه شده بود، اما چشمگیر نبودند، خاطرنشان کرد: مؤسسه‌هایی به نام آحاد امامان داریم، اما در این بخش هم آنطور که انتظار می‌رفت، وظیفه‌مان را انجام ندادیم. مرحوم حجت‌الاسلام ابراهیمی طی یک دوره ۲۰ ساله با جمع‌آوری اسناد معتبر احادیثی را در این باب جمع‌آوری کردند و تبدیل به مجموعه‌ای ۱۴-۱۵ جلدی شد.

عابدینی تأکید کرد: حوزه علمیه اهل بیت (ع) هم از نظر پاکی و طهارت و هم از نظر عمق و کیفیت اهمیتش از دانشگاه خیلی بهتر و جدی‌تر بوده است، کدام دانشگاه علم و دانش را همچون حوزه‌های علمیه به صورت ریشه‌یابانه، محققانه و عالمانه دنبال می‌کند؟

وی ادامه داد: البته در دانشگاه‌ها هم عالمان فرهیخته فراوان‌اند، اما در رابطه با جوّ تدریس، مباحثه، کلاس درس و احترام متقابل بین شاگرد و استاد، حوزه‌ها از دانشگاه‌ها جلوتر هستند.

امام جمعه شهر قزوین کلیدواژه‌های مکتب امام صادق (ع) را عقل و علم دانست و گفت: باید این کلیدواژه‌ها را به سلیقه امام صادق (ع) ببینیم. آمریکایی‌ها می‌گویند عقل این است که سرخ‌پوست‌ها و سیاه‌پوست‌ها را قتل عام کنیم، این توحش و دور از انسانیت است. مردم یمن را در جنگ نیابتی و اشتراکی بمباران کردند تا نفت آنجا را به نفع خودشان مصادره کنند.

عابدینی افزود: در حالی که ائمه اطهار (ع) می‌فرمایند اگر کسی عاقل باشد، بنده خدا می‌شود، چنین کسی بندگی را می‌فهمد و حلاوت بندگی را می‌چشد، آدم عاقل دنبال می‌کند تا بهشت را برای خود تحصیل کند، هر جا بوی جهنم می‌دهد از آن دوری می‌کند، دروغ، غیبت، دزدی، خیانت و ظلم بوی جهنم می‌دهند، عاقل به دنبال جهنم نمی‌رود.

وی ادامه داد: همیشه دشمن تلاش می‌کند موفقیت‌های ما را شکست جلوه بدهد و شکست‌های خودشان را به عنوان موفقیت به ما تلقین کنند، باید حواسمان جمع باشد، با این وجود دوست و دشمن اعتراف می‌کنند که تحولی در جامعه علمی، نخبگانی، جوانان و حوزه‌های علمیه ما ایجاد شده است،.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه عزیزانی که حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب را دیده‌اند و حوزه‌های علمیه امروز را هم می‌بینند، کاملاً متوجه می‌شوند که حوزه‌های علمیه رشد کمی و کیفی در رشته‌ها و علوم گوناگون داشته‌ایم، گفت: معمولاً چیزی که وارد حافظه می‌شود و به قلم و بیان اظهار می‌شود را علم خطاب می‌کنند، در حالی که ائمه (ع) به ما یاد داده‌اند که علم نور است.

عابدینی تصریح کرد: امروز خیزش دانشگاهی علیه ظلم در برخی کشورها آغاز شده که امامت این کار با ایران اسلامی و رهبر حکیم انقلاب است، اگر بخواهیم این حرکت را ریشه‌یابی کنیم، این حرکت پاسخ قیام امام (ره) در سال ۴۲ است، پاسخ نامه‌های رهبر حکیم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی است. اتفاقی دارد در دنیا می‌افتد که همه دنیا فریاد می‌زنند دین و قرآن می‌خواهیم.

وی اظهار کرد: در روایات هم آمده است وقتی آخرالزمان می‌شود، کار به جایی می‌رسد که پیروان مذاهب، اندیشه‌ها و هر دینی به دنبال اسلام می‌گردند، به دنبال ایمانی می‌گردند که پیغمبر اسلام به ارمغان آورده است. این پیش‌بینی روایات است و امروز ما داریم این را می‌بینیم که فوج فوج به اسلام می‌گرایند.

کد خبر 750828

دیگر خبرها

  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت