Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-01@09:16:11 GMT

ترامپ می رود، نورداستریم می ماند

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۸۲۸۵

ترامپ می رود، نورداستریم می ماند

روسیه احتمالا موفق خواهد شد جدیدترین تحریمهای آمریکا علیه پروژه خط لوله گازی نورد استریم ۲ را دور زده و این خط لوله را تکمیل کند.

شرکت گازپروم که مالک این خط لوله است، اعلام کرده که در حال بررسی گزینه هایی برای تکمیل کار ساخت این پروژه است که یک سال پیش بدنبال تحریمهای آمریکا متوقف شد. این شرکت روسی همچنین در حال بررسی گزینه هایی برای غلبه بر دور جدید تحریمهایی است که قرار است ظرف دو تا سه هفته آینده علیه این پروژه در کنگره آمریکا تصویب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه ۹.۵ میلیارد یورویی خط لوله نورد استریم ۲، عامل شکاف بزرگ در روابط ترانس آتلانتیک بوده است. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا از اروپا خواسته است وابستگی به واردات گاز روسیه را کاهش دهد. شرکتهای آلمانی و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان مخالف دخالت آمریکا هستند و شرکتهای غربی زمانی که جریان گاز در این خط لوله آغاز شود، از فعالیت نورد استریم ۲ سود خواهند برد.

راینر سیل، مدیراجرایی شرکت نفتی اتریشی OMV AG که جزء حامیان غربی این خط لوله است، اظهار کرده که کار احداث لوله ها ازسرگرفته خواهند شد و ساخت این پروژه تکمیل می شود. وی گفت: ما متقاعد شده ایم که این پروژه ضروری است.

اما نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا به دنبال تصویب قانونی تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰ هستند که تحریمها علیه نورد استریم ۲ را تشدید می کند. جو بایدن، رییس جمهور منتخب آمریکا با مخالفت با نورد استریم ۲ به ترامپ پیوسته و امید اندکی درباره رفع ضدیت با این پروژه پس از مراسم تحلیف رییس جمهور جدید آمریکا در ژانویه باقی گذاشته است.

این امر گازپروم را با سه مشکل حل نشده پیش از ازسرگیری کار ساخت پروژه روبرو می کند. نخست این که باید کشتی برای کار احداث لوله ها در بستر دریا پیدا کند، سپس بیمه برای این پروژه دریافت کند و مجوزی بگیرد که کار انجام شده ایمن و مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا بوده است. گازپروم و دولت روسیه روی این سه موضوع کار می کنند.

کاتژا یافیماوا، یکی از محققان ارشد موسسه مطالعات انرژی آکسفورد معتقد است تکمیل ساخت نورد استریم ۲ تا تابستان سال ۲۰۲۱ و دریافت مجوزهای لازم برای آغاز صادرات گاز از این خط لوله در زمستان، همچنان ممکن است. تحریمهای بیشتر ممکن است مدت زمان تکمیل این پروژه را طولانی کند اما وی پیش بینی کرد گازپروم در نهایت راهکارهایی برای رفع موانع پیش رو پیدا خواهد کرد و آمریکا باید دریابد که نمی تواند این اقدام را متوقف کند.

چه کسانی به گاز روسیه وابسته هستند؟

نشانه هایی از کمک دولت مرکل برای هماهنگ کردن واکنش کشورهای اتحادیه اروپا به تحریمهای آمریکا وجود دارد و قانونگذاران آلمانی به گروههای صنعتی پیوسته و به رفتار مقامات آمریکایی که از اختیارات قانونی شان فراتر رفته اند، اعتراض کرده اند. گروه لابی صنعتی بی دی آی آلمان از مداخله آمریکا انتقاد و اعلام کرده که مداخلات واشنگتن باعث آسیب اقتصادی قابل ملاحظه ای خواهد شد و همچنین حاکمیت آلمان و اتحادیه اروپا را تضعیف می کند.

دسامبر گذشته که تنها چند هفته به تکمیل ساخت خطوط لوله نورد استریم ۲ به طول ۱۲۳۰ کیلومتر مانده بود، دولت آمریکا شرکتهایی که در ساخت این پروژه مشارکت دارند را هدف تحریم قرار داد. در نتیجه شرکت سوییسی Allseas Group کشتی مخصوص احداث لوله خود را از این پروژه خارج کرد و ۱۶۰ کیلومتر دیگر از لوله هایی که باید در بستر دریای بالتیک احداث می شدند، باقی ماند.

بزرگترین سوال این است که آیا گازپروم کشتی برای پایان کار ساخت پروژه پیدا کرده است. این شرکت اوایل امسال کشتی آکادمیک چرسکی را خریداری و به منطقه آورد. این کشتی مدام در دریای بالتیک سفر کرده است و ممکن است منتظر آرام شدن شرایط آب و هوایی برای ازسرگیری کار در فصل بهار باشد.

دور دیگر تحریمهای آمریکا مانع از بیمه کردن نورد استریم ۲ توسط شرکتهایی می شود که به سیستم مالی آمریکا دسترسی دارند. این مسئله به شرکت بیمه زوریخ لطمه خواهد زد. به دلیل بزرگی این پروژه، احتمالا نورد استریم ۲ به یک بیمه کننده اتکایی برای کمک به پوشش هزینه ها نیاز خواهد داشت. تحریمهای آمریکا ممکن است نورد استریم ۲ را ناچار کند همه این خدمات را در روسیه و احتمالا از طریق نهادهای دولتی تامین کند. یک گزینه احتمالی شرکت بیمه اتکایی ملی روسیه است که از سوی دولت برای مقابله با ریسک تحریمها ایجاد شده است. هیچ محدودیتی درباره ملیت شرکت بیمه کننده برای این پروژه وجود ندارد.

گواهی تایید هم موضوع دیگری است که حل آن زمان می برد. شرکت دت نورسک وریتاس هولدینگ نروژ که ایمنی و یکپارچگی خط لوله را بررسی می کند، در آستانه تصمیم آمریکا برای اعلام تحریمهای جدید اعلام کرد از کار برای پروژه نورد استریم ۲ کنار می کشد. آژانس انرژی دانمارک اعلام کرده که نورد استریم ۲ می تواند از هر شرکتی برای عمل به این الزام استفاده کند که به معنای امکان ورود یک شرکت روسی در این حوزه است. اگر تحریمهای آمریکا شامل این بخش شود، شرکت گازپروم برای گواهی تایید می تواند از یک نهاد دولتی استفاده کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، تاکنون هیچ کدام از ۹ حامی مالی نورد استریم ۲ با وجود عصبانیت فزاینده آمریکا از این پروژه کنار نکشیده اند. شرکت OMV به همراه رویال داچ شل، یونی پر، انژی و وینترشال به فاینانس این پروژه کمک کرده اند. جودیت هارتمان، مدیرمالی انژی ابراز امیدواری کرده که نورد استریم ۲ تکمیل شود.

برچسب هادونالد ترامپ روسیه نورد استریم ولادیمیر پوتین

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: دونالد ترامپ روسیه نورد استریم ولادیمیر پوتین آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو تحریمهای آمریکا نورد استریم ۲ خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد