Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کشوری آنفلوآنزا با اشاره به اخبار منتشر شده درخصوص مشاهده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در بخش‌هایی از کشور، گفت: ویروس آنفلوآنزای میان پرندگان هنوز به انسان‌ها سرایت نکرده است، ویروس در صورتی می‌تواند به انسان منتقل شود که تغییراتی در آن به وجود آید.

دکتر طلعت مختاری آزاد در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: آنفلوآنزایی که در پرندگان مشاهده می‌شود از نوع H5N8 است و تنها در ایران هم دیده نشده در کشورهای اروپایی، قزاقستان و شوروی نیز دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه این ویروس‌ها از طریق پرندگان مهاجر به کشورهای مختلف می‌رسد، اظهار کرد: در ایران هم گزارشاتی مبنی بر وجود ویروس در پرندگان وحشی داریم. هنوز مورد انسانی گزارش نشده است اما مسئله مهم این است که چون ویروس آنفلوآنزا تغییر می‌کند، همیشه این نگرانی وجود دارد که آیا این تغییرات ممکن است به نوعی باشد که سبب انتقال ویروس به انسان هم شود یا خیر.

وی افزود: از این جهت تمام کشورهای دنیا باید پس از شناسایی چنین ویروس‌هایی اطلاعات ژنومی آن را با سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها درمیان بگذارند تا پایش اطلاعات صورت گیرد که مشخص باشد آیا امکان انتقال ویروس به انسان وجود دارد یا خیر؛ بر اساس آخرین اطلاعات، پرندگان بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر بیماری شدند. 

وی افزود: معمولا ویروس انفلونزای پرندگان به راحتی به انسان منتقل نمی‌شود و معمولا ویروس‌های حیوانی با تغییراتی به انسان منتقل می‌شوند و سپس از انسان به انسان هم منتقل می‌شوند؛ بنابراین افرادی بیشتر در معرض خطر هستند که با این پرندگان مهاجر در ارتباط باشند.

وی درباره بروز آنفلوآنزای فصلی با توجه به سردتر شدن هوا، تصریح کرد: خوشبختانه با رعایت نکات بهداشتی به دلیل کرونا، از انتقال سایر ویروس‌های دستگاه تنفسی هم جلوگیری شده است. حتی در نیم‌کره جنوبی هم که از زمستان گذر کردند، بروز آنفلوآنزا بسیار کم بوده است.

گفتنی است پیش از این مدیرکل دفتر حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به ایسنا گفته بود:« در حال حاضر سازمان دامپزشکی مرگ پرندگان مهاجر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در سه استان تایید کرده است که یکی از آن ها تالاب میقان در استان مرکزی و دیگری تالاب میل در استان اردبیل است. همچنین در یکی از نقاط تالابی در استان مازندران آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش است.»

وی همچنین تاکید کرده بود که «تمامی لاشه های پرندگان مرده جمع آوری و به صورت بهداشتی دفع شده است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۲۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل وارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان دائم روسیه و چین روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر بر لزوم آتش بس در نوار غزه برای ارسال کمک‌های انسانی به آوارگان تاکید کردند.

پایگاه خبری روسیا الیوم گزارش داد که «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در شورای امنیت اعلام کرد که آتش‌بس کامل در نوار غزه، پیش‌نیاز ورود ایمن کمک‌های انسانی به این باریکه است.

نبنزیا در این نشست طی بیانیه‌ای گفت: «در حالی‌که عملیات نظامی اسرائیل با حمایت آمریکا که بیش از نیم سال است که در باریکه غزه ادامه دارد، امر کمک رسانی به ساکنان باریکه غیر ممکن است و از تکرار لزوم این سخنان دیگر ناتوان و خسته‌ایم و این مسئله‌ای آشکار است.»

از سوی دیگر، «دای بینگ» نماینده چین در این نشست نیز تاکید کرد: «شاهد گسترش گرسنگی و قحطی در غزه هستیم و ادامه این جنگ هیچ توجیهی ندارد».

کد خبر 6088242

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل وارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه
  • چرا دیگر از دیدن سریال‌های «نون. خ» و «زیرخاکی» نمی‌خندیم
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • چرا دیگر از دیدن سریال‌های «نون. خ» و «زیرخاکی» نمی خندیم
  • حذف بیش از ۳ تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا