Web Analytics Made Easy - Statcounter

گستره تاریخی تمدن ایران به قدری وسیع بوده است که امروز با نگاه به هرگوشه آن آثاری بی بدیل وجود دارد.

به گزارش برنا؛ زمانی که از شمال شرقی شهر اهواز خارج شوید و مصافتی اندک را طی کنید نخستین تصویری که هر مخاطبی را حیرت زده می کند، منتهی الیه دشت های خوزستان است که به قسمت های میانی و جنوبی رشته کوه های زاگرس ختم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشته کوه هایی که در دل خود شهر باستانی ایذه را جای داده اند. شهری که در دوران حکمرانی عیلامیان بر غرب کشور از اهمیت به سزایی برخوردار بود.

اولین حجاری‌ های ایران باستان در دوران قبل از هخامنشیان که در ایذه کشف شده اند، می‌توان نتیجه گرفت که این شهر مرکز مهمی  بوده‌ است. این آثار به دو دسته آثار عیلام قدیم و نو تقسیم می‌ شود. دوره عیلام قدیم که به سلسله سیمشکی متعلق بوده که توسط حاکم اور سرنگون شد. نقش برجسته شاهسوار که مربوط به 4000 سال پیش است از جمله شاخص ترین آثار آن دوران است که نمایانگر صحنه ابراز بندگی در مقابل یک خدا است. از سوی دیگر آثاری کشف شده است که متعلق به دوران عیلام نو است که در آن زمان ایذه آیاپیر نامیده می‌ شده‌ است و پادشاهان آن به صورت مستقل زیر نظر سوخالماهو وزیر اعظم عیلام حکومت می‌ کردند. آثار این دوره عبارتند از کول فره که واقع در ۷ کیلومتری شمال شرقی ایذه‌ است که در عصر عیلام نو به عنوان نیایشگاه مورد استفاده قرار گرفته‌ است. در این شکاف ۶ نقش برجسته به همراه نوشتارهای عیلامی اطلاعات تاریخی ارزشمندی را در اختیار می‌ گذارند. بیشتر این نقش برجسته‌ها مراسم مذهبی یا مهمانی های هانی شاه را نشان می دهد. از نکات جالب توجه این نقش برجسته‌ها می‌توان به آداب و رسوم امور مذهبی عیلام اشاره کرد که در آن کاهنان در حال قربانی کردن حیوانات و نوازندگان در حال نواختن موسیقی و مردم دارای حالتی خاص در نیایش هستند.

اشکفت سلمان دیگر اثر خیره کننده این دوره در ایذه است که در تنگه‌ ای در کوه الهک واقع در جنوب غربی ایذه‌ است. در این تنگه چهار نقش برجسته وجود دارد که تمامی آن‌ ها نیز به هانی تعلق دارند که بیشتر به خانواده سلطنتی و خدایان اشاره کرده اند. در این جایگاه باستانی روزگاری نیایشگاه تاریشا وجود داشته‌ است که خداوند مورد احترام عیلامی ها بوده است.

اشکفت سلمان به شماره ۲۵۹۵ در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این اثر ثبت موقت جهانی شده که هنوز برای ثبت دائم آن اقدامات تکمیلی صورت نگرفته‌ است. در همین راستا چند ماه پیش بود که مسئولین میراث فرهنگی وعده بهسازی این مکان تاریخی را دادند تا به وضعیت ان برای ثبت جهانی سامان داده شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی خوزستان اشکفت سلمان نقش برجسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کدام نمایش‌ها در مونودرام خوزستان به صحنه می‌آیند؟
  • مسی و رکورد شگفت انگیز در سال ۲۰۲۴
  • آمار خیره‌کننده مسی در سال ۲۰۲۴
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • کار سخت مهاجمان پرسپولیس برابر «پولی»/ آمار خیره کننده مرد برزیلی
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • برجسته کاری حجمی فرش بیجار (فیلم)
  • اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک ونوجوان رضوی- همدان