Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@03:04:33 GMT

لزوم تلاش برای عضویت دائم در شانگ های

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۳۳۶۴

لزوم تلاش برای عضویت دائم در شانگ های

منفعت هرگونه توافق اقتصادی در شانگهای به عزم جدی ایران در فعال شدن در این سازمان بستگی دارد

شعیب بهمن تحلیلگر و کارشناس روسیه در یادداشتی تحت عنوان« لزوم تلاش برای عضویت دائم در شانگ های» برای برنا نوشت:

 سازمان همکاری شانگ های به منظور ایجاد همکاری سیاسی، امنیتی  و اقتصادی  بین کشورهای عضو ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران چند سال پیش توانست به عضویت ناظر این سازمان در آمده و در          اجلاس های این سازمان در سطح سران شرکت کند.

 همواره  همکاری های اقتصادی  بر سایر همکاری های بین المللی درون سازمانی سایه می افکند. ایران و روسیه هر دو از سال ها پیش رقیب در صادرات نفت و گار بوده و در آینده نیز این رقابت ادامه خواهد داشت. روس ها دو مسیر انتقال انرژی به منظور صادرات در شرق  و غرب کشورشان دارند. بخشی از انرژی چین و اروپا از طریق این دو خط تامین می گردد.

 همکاری ایران و روسیه بر پایه سازمان های بین المللی تحت تاثیر روندهای سنتی تجارت قرار            می گیرد. دو کشور در آینده مقاصد صادراتی یکسان تری خواهند داشت. هر دو رقیب یکدیگر در صادرات گاز و حتی نفت به اروپا محسوب می شوند. روسیه از گذشته به اروپا انرژی صادر می کرده و ایران نیز هدف بلند مدتی برای انتقال خط گاز به اروپا دارد که تحت تاثر تحریم های آمریکا قرار گرفته است و صادرات نفت ایران به اروپا اکنون به صفر رسیده است. طراحی خطر انتقال گاز از ایران به اروپا نیازمند از بین رفتن تنش های سیاسی است.

 ایران و روسیه معادن نفت و گاز وسیعی دارند و هر دو  جزء صادر کنندگان  مهم انرژِی به حساب      می آیند. از این رو می توانند بر روی معادلات بازارهای جهانی نقش قابل توجهی داشته باشند. دو کشور در گذشته سازمان اوپک گازی را پایه گذاشتند  و از سال 2014 به بعد در اوپک پلاسهمکاری های خوبی برای افزایش قیمت نفت داشتند. از این رو همکاری دو کشور در حوزه تعیین قیمت  است. همکاری ایران و روسیه در سازمان های بین المللی  مانند شانگهای اثرگذار است. زیرا  هر دو کشور ذیل این سازمان می توانند با همکاری های بین المللی بیش از پیش اثرگذار بگذارند.

 البته افزایش صادرات انرژی از ایران به ساز و کار های اجرایی در شانگ های  ارتباط چندانی ندارد. زیرا بخش مهمی از کاهش صادرات گاز ایران تحت تاثیر تحریم های یک جانبه آمریکاست. ضمن اینکه ایران برای افزایش  جایگاه خود در شانگهای باید در ابتدا به عضو دائم این سازمان درآید.  منفعت هرگونه توافق اقتصادی در شانگهای به عز م جدی ایران در فعال شدن در این سازمان بستگی دارد. اگر عضویت دائم ایران در شانگ های  مورد تائید قرار گیرد، آنگاه  همکاری های اقتصادی در حوزه انتقال انرژی در بین کشورهای عضو منافع خوبی برای ایران خواهد داشت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران و روسیه سازمان همکاری شانگهای اجلاس رفع تحریم صادرات نفت به اروپا بین المللی ایران و روسیه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۳۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران

شهردار زلنودولسک روسیه در دیدار با سرکنسول ایران در کازان ضمن دعوت از میرزاخانی برای بازدید از این منطقه، آمادگی خود را برای ایجاد مرکز تجاری ایران در این منطقه را اعلام کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، داود میرزاخانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان، میزبان آفاناسیف پاولوویچ، شهردار زلنودولسک، بود تا در خصوص همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری به تبادل نظر بپردازند. 

آفاناسیف در این دیدار ضمن دعوت از سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان برای بازدید از این منطقه، آمادگی خود را برای ایجاد مرکز تجاری ایران در این منطقه با همکاری سرکنسولگری اعلام نمود و از ایشان جهت بازدید از منطقه زلندولسک و ظرفیت‌های بنادر رودخانه‌ای و به ویژه بندر تازه تاسیس ترکیبی در حاشیه جزیره سیویاژسک دعوت به عمل آورد. 

سرکنسول کشورمان ضمن قبول دعوت به عمل آمده، اجلاس کازان فروم را فرصت مناسبی برای آشنایی تجار و بازرگان ایرانی با امکانات و تسهیلات این منطقه قلمداد نمود.

رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران عملکرد جنگ‌افزارهایش را مقابل سلاح‌های آمریکایی ارزیابی می‌کند!
  • تقدیر مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس از مدیرعامل پست بانک ایران و مدیریت شعب استان فارس
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • بازی غرب برای گرجستان: موذیانه، خطرناک و بی‌رحمانه
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران