Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سهامداران نباید در انتظار رشد شاخص بورس همچون چند ماه نخست سال باشند، بلکه رشد بورس به صورت متعادل و منطقی ادامه‌دار خواهد بود.

«جلال روحی»  به تغییر مسیر شاخص بورس از اواخر آبان‌ماه و بازگشت آن به مدار صعودی اشاره کرد و افزود: با توجه به مطرح شدن سوال از وزیر اقتصاد، تشکیل جلسه در کمیسیون اقتصادی مجلس و پاسخگویی وزیر به سوالات عنوان شده طبیعی است که مسوولان وزارتخانه تمهیداتی را برای ایجاد ثبات در معاملات بورس بیندیشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه‌داد: معاملات بازار از اواخر آبان‌ماه به سمت سهام بزرگ و متوسط پیش رفت که این موضوع نشان‌دهنده ایجاد تعادل در بازار، خروج معاملات از صف فروش و تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام در بورس بوده است.

روحی به افزایش ارزش معاملات و حجم معاملات در چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: تا چند روز گذشته شاخص بورس در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در نوسان بود که این موضوع نشان‌دهنده ورود نقدینگی‌های موجود در بازار به سمت سهامی است که بعد از اصلاح‌های انجام شده در کف قیمتی قرار گرفتند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار به لحاظ تکنیکالی روند معقول و متعادلی را در پیش گرفته است، خاطرنشان‌کرد: در وضعیت کنونی معاملات بورس، شاهد اقبال سهامداران به سمت سهام فولادی و پتروشیمی و استراحت برخی گروه‌ها بوده ایم.

وی با اشاره به اینکه با توجه به آرامش سیاسی حاکم بر کشور خطری معاملات بازار را تهدید نمی‌کند، گفت: تا چند وقت گذشته بازار به شدت تحت تاثیر انتخابات آمریکا قرار گرفته بود و سهام بازار به دو دسته ریالی‌محور و دلاری‌محور تقسیم شد، اما با مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، جنگ‌های لفظی و مواردی که در بازار تاثیرگذار بود، بازار از فضای التهابی خارج شد.

روحی، ورود نقدینگی‌های جدید به بورس را دومین عامل تاثیرگذار در روند صعودی شاخص بورس مطرح کرد و افزود: با توجه به اینکه اکنون قیمت سهام در بازار در سطوح مناسبی برای خرید قرار دارد، بنابراین سهامداران در قیمت فعلی به دنبال خرید سهام هستند تا ارزش سهام خود را افزایش دهند.

این کارشناس بازار سرمایه‌، عدم وجود موانع در پیش‌نویس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای بازار سرمایه را موجب بازگشت رونق به معاملات بورس دانست و گفت: در بودجه سال‌های گذشته ابهاماتی مانند نرخ خوراک پالایشی وجود داشت که منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن معاملات بازار سرمایه شد، در حالی که اکنون هیچ‌گونه ابهامی در بودجه سال ١٤٠٠ وجود ندارد.

وی خاطرنشان‌کرد: تعطیلی دو هفته‌ای فعالیت‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف باعث شد تا فعالان اقتصادی منابع مالی خود را وارد بورس و اقدام به خرید سهام کنند که این امر منجر به افزایش ارزش معاملات در بازار شد.

روحی اظهار داشت: وجود بازارگردان‌ها در بازار که برای سهام تعریف شده است به عنوان نقطه‌ای مثبت تلقی می‌شود که سهامداران می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری اقدام به خرید سهام در بورس کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان‌کرد: بازارهای موازی با بازار سرمایه در وضعیت فعلی مورد اقبال سهامداران نیستند و نقدینگی چندانی وارد این بازارها نمی‌شود که این امر باعث رکود بازارهای رقیب، ورود نقدینگی و رشد بازار سهام شده است.

وی با بیان اینکه معاملات بورس اکنون در حال خروج از معاملات لیدر محوری است، افزود: تا چند وقت گذشته بازار فقط در برخی سهام‌ها تمرکز داشت اما اکنون نگاه بازار با توجه به گستردگی که پیدا کرده فقط به گروه پالایشی، خودرویی و بانکی نیست و معاملات بازار به صورت تحلیلی و تکنیکالی در حرکت است.

روحی با اشاره به تفکیک راه سهام از یکدیگر گفت: سهامی که به کف قیمتی رسیده‌اند با اقبال بیشتری نسبت به سهامی که به سقف قیمتی دست پیدا کرده‌اند مواجه خواهند شد که این موضوع باعث می‌شود تا بازار روند متعادلی را در پیش بگیرد.

وی با بیان اینکه بازار اکنون تحت کنترل قرار گرفته و به صورت منطقی در حال معامله است، اظهار داشت: ریسکی که می‌توان اکنون برای بازار متصور شد ریسک‌های درون سازمانی و برون سازمانی است که از لحاظ درون سازمان مشکلی را برای بازار متصور نیستیم.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه معاملات بازار معاملات بورس خرید سهام شاخص بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۳۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ۳ هزار و ۹۰۱ واحد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۲۴ واحدی قرار گرفت و برای چهارمین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس با رشد ۴۲ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات امروز بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۸۸ هزار و ۴۴۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، کچاد، فارس، کگل و شستا بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۹۳ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۹۰۸ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه فرابورس ایران ۳ همت و ۳۲۳ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۹۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های آریا، حسینا، ودی، هرمز، فجهان و کرمان بیشترین تاثیر بر رشد و نماد فزر بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار