Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، در حالی که بارندگی‌های اخیر شرایط خوبی برای کشت محصولات پاییزه فراهم آورده است اراضی آماده کشت در شهرستان اما در انتظار بذر مانده‌اند.

 نبود بذر کافی کشاورزان شهرستان را دچار سردرگمی کرده است و این ناهماهنگی‌ها مشکلاتی پیش روی انها باز کرده است.

تجمع کشاورزان برای تهیه بذر در تنها مرکز توزیع روزهای گذشته با حاشیه‌هایی همراه بود؛ شلوغی جمعیت بدون رعایت پروتکل بهداشتی در شرایطی که محدودیت‌های جدید کرونایی اعمال می‌شود نقدهایی را متوجه مدیریت جهاد کشاورزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراض کشاورزان پای امام جمعه و دیگر مسؤولان عضو ستاد مقابله با کرونا را به مرکز ترویج جهاد کشاورزی باز کرد و طی سرکشی هشدار دادند که ادامه توزیع بذر باید متوقف شود و برای توزیع با رعایت پروتکل بهداشتی در سریعترین زمان ممکن چاره اندیشی شود.

در حالی که انتظار می‌رفت جهاد کشاورزی با افزایش مراکز عرضه برای رفع مشکل تدبیری بیندیشد اما یک روز پس از آن بازدید نبود بذر برای توزیع خبرساز شد.

مشکلی که مدیر جهاد کشاورزی آن را محدود به کهگیلویه ندانسته و می‌گوید «مشکل کمبود بذر  تنها مربوط به شهرستان و استان ما نیست و در سایر استان‌های همجوار نیز این مشکل وجود دارد.»

 حکمت‌الله نریمانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کهگیلویه اظهار داشت: بارندگی‌های شدید سنوات گذشته و توسعه بیماری‌های قارچی در مزارع گندم و پایین آمدن کیفیت بذور تولیدی کشاورزان در سال گذشته نیز سبب شده تا کشاورزان که هر ساله از مزارع خود برای بذر  استفاده می‌کردند امسال برای تامین بذر خود به این مدیریت مراجعه کنند .

این مسؤول در عین حال از افزایش30 درصدی میزان بذر اصلاح شده در سال جاری خبر داد و افزود:در سال زراعی جاری بیشتر از هر سال دیگری  بذر توزیع شد که با  صدور بیش  از یکهزار و 500 تن حواله بذر گواهی شده نسبت به سال گذشته  افزایش ۳۰ درصدی داشته است.

نریمانی، توزیع بذر گندم در شهرستان کهگیلویه را انحصاری دانست و گفت که ایجاد یک مرکز توزیع در دستور کار قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه ادامه داد: از ابتدای آبان ماه اقدام به توزیع بذر  شده و هر روز تعداد معدودی تقاضا داشتیم و حتی نگران بودیم که ممکن است  نتوانیم امسال  سهمیه بذر را خرید کنیم ولی از ۲۰ آبان به تدریج نرخ آزاد گندم در کشور ایجاد و  تقاضاهای زیادی که   اکثراً صوری و دلال بازی بود خواهان دریافت بذر شدند که با برخی از این افراد نیز برخورد شد.

 وی گفت: بذر گندم تنها بر اساس زمین ثبت شده در سامانه پهنه بندی  توزیع گردیده که این روش بهترین شیوه توزیع بوده است.

انتهای پیام/82016
 

منبع: فارس

کلیدواژه: گندم کشاورزی کشاورزان توزیع بذر فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عطااللّه هاشمی، گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت ۷۵۰ هزارتن گندم با ارزش حدود ۱۴ همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: انتظار کشاورزان برای اعلام جایزه تحویل گندم چه زمانی به پایان می‌رسد؟

به گفته او، علی رغم گذشت بیش از یک ماه از فصل برداشت، ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است و کشاورزان کماکان چشم انتظار دریافت پول هستند.

هاشمی ادامه داد: براساس قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم به مراکز خرید، مطالبات کشاورزان باید پرداخت شود که متاسفانه این امر مورد بی توجهی قرار گرفته است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه دولتمردان نسبت به تخصیص جایزه گندم بی تفاوت هستند، افزود: علی رغم پیگیری های مکرر، خبری از تخصیص جایزه و اصلاح قیمت گندم نیست که استمرار این روند، خرید تضمینی را دچار چالش می کند.

او گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته تولید گندم بالای ۱۴ میلیون تن و حداقل خرید ۱۲ میلیون تن خواهد بود که در صورت بی تفاوتی به جایزه گندم و پرداخت مطالبات، محصول تولیدی صرف خوراک دام و طیور می شود و به نوعی هدر می رود.

کد خبر: 1228966 برچسب‌ها گندم

دیگر خبرها

  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • خریدبیش از ۷۷۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خوزستان
  • ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان