Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@03:54:25 GMT

ورزش نکردن چه بلایی سرتان می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۵۰۴۰

ورزش نکردن چه بلایی سرتان می‌آورد؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بر کسی پوشیده نیست که ورزش کردن هم سختی‌های خود را دارد، به خصوص اگر عادت نداشته باشید. با این حال باید ورزش را در برنامه زندگی‌مان بگنجانیم، زیرا بدن انسان به تحرک را نیاز دارد. اما چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد اگر ورزش نکنیم؟ با هم در این مطلب می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. فقدان انگیزه

ممکن است تصور کنید برای شروع ورزش به انگیزه نیاز دارید، اما در حقیقت، ورزش نکردن منجر به فقدان انگیزه می‌شود. شما کم کم نسبت به بدن‌تان بی‌تفاوت می‌شوید و ممکن است قبل از اینکه خودتان متوجه شوید، احساس کنید که گویی شایسته نیستید که بهتر عمل کنید یا انگیزه داشته باشید. فعالیت بدنی کافی منجر به ایجاد انگیزه در زمینه‌های دیگر زندگی شما می‌شود.

۲. افسردگی و اضطراب

کمبود فعالیت بدنی بطور مستقیما باعث افسردگی و اضطراب نمی‌شود، اما در بروز افسردگی و اضطراب موثر است، بنابراین بدون فعالیت بدنی کافی، ممکن است در ناامیدی ذهنی فرو بروید. این پیامد محتمل است حتی اگر قبلاً مبتلا به این مشکل نبوده باشید. کمبود ورزش می‌تواند مقدمه‌ای برای این مشکلات روانی باشد.

۳. ضعف عملکرد شناختی

کمبود فعالیت بدنی می‌تواند به مرور زمان منجر به کاهش عملکرد شناختی شود. این کاهش می‌تواند در بیماری‌های روانی مانند آلزایمر یا زوال عقل در سنین بالاتر ظاهر شود. بسیاری از افراد هرگز به این فکر نمی‌کنند که کمبود ورزش چگونه می‌تواند بر ذهن آن‌ها تأثیر بگذارد، زیرا اثرات آن تا ۶۰ سالگی یا بالاتر مشهود نیست.

۴. ولع مصرف مواد غذایی به طور غیرقابل کنترل

ارتباط بین عدم فعالیت بدنی و ولع مصرف مواد غذایی ممکن است قابل مشاهده نباشد، اما از نظر علمی ثابت شده‌است. این ارتباط به دو شکل است.

قسمت اول این است که افزایش فعالیت بدنی باعث می‌شود فرد میل به غذای بیشتری برای جایگزینی انرژی از دست‌رفته داشته باشد. این نوع میل به خوردن اشتباه نیست فقط باید گزینه‌های غذایی سالم را انتخاب کنید. در غیر این صورت، افزایش فعالیت بدنی بی‌فایده خواهد بود.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ورزش درست قبل از غذا می‌تواند مقدار غذای مصرفی را کاهش دهد. این داده‌ها نشان می‌دهد اگرچه افزایش فعالیت بدنی باعث گرسنگی بیشتر شما می‌شود، اما در کل سبب کاهش حجم غذا می‌شود.

برعکس، کمبود فعالیت بدنی منجر به ولع مصرف مواد غذایی می‌شود. این میل به این دلیل است که با افزایش وزن، بدن کم کم اشتیاق بیشتری به خوردن غذا دارد.

۵. مشخص‌ترین پیامد ورزش نکردن: افزایش وزن

افزایش وزن نتیجه شماره یک عدم تحرک کافی بدن است. این یک فرمول ساده است. کمبود فعالیت بدنی به این معناست که کالری مصرفی‌تان پایین‌تر از کالری است که دریافت می‌کنید.

۶. بیماری قلبی

بیماری قلبی، یکی از بزرگ‌ترین قاتلان سلامتی است. افزایش سلول‌های چربی، به ویژه در ناحیه کمر، بیماری قلبی را بسیار بدتر می‌کند. نرخ مرگ و میر به دلیل بیماری قلبی بسیار نگران‌کننده است و جای تاسف دارد، زیرا با فعالیت بدنی منظم می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

۷. مشکلات مفاصل و استخوان‌ها

فعالیت بدنی بیش از آنچه تصور می‌کنید به سلامت مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند. بهبود تولید و توزیع مایع سینوویال یکی از مزایای ورزش است. این مایع را به عنوان ماده روان‌کننده مفاصل خود در نظر بگیرید، که باعث می‌شود آن‌ها سایش نداشته باشند یا دچار درد و تخریب نشوند.

فعالیت بدنی جریان خون را افزایش می‌دهد و سبب می‌شود که بهتر در مفاصل توزیع شود. اتوفاژی روندی است که هنگام انجام فعالیت بدنی منظم ایجاد می‌شود و طی آن سلول‌های آسیب‌دیده مفاصل از بین می‌رود تا سلول‌های جدید تولید شوند.

۸. آتروفی عضله

آتروفی عضله اختلالی است که در اثر کمبود فعالیت، عضلات شما از بین می‌روند. این امر معمولاً هنگامی اتفاق می‌افتد که افراد آسیب می‌بینند، فلج می‌شوند یا مشکلات دیگری دارند که از حرکت برخی از قسمت‌های بدن جلوگیری می‌کند. با این حال، اگر به طور منظم فعالیت بدنی انجام ندهید، ممکن است نسخه خفیف‌تری از این اختلال را تجربه کنید.

بیشتر بخوانید

اصلی‌ترین دلیل ناتوانی در کاهش وزن کشف شد چرا همیشه احساس خستگی می‌کنیم؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بدن انسان سیستم ایمنی بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۵۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

آفتاب‌‌نیوز :

تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آن‌ها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.

چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین 

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • کمبود اعتبارات عمرانی عامل پیشرفت نکردن شهرستان فلارد است
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • فیلسوفان بزرگ دربارۀ «ورزش» چه می‌گویند؟
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید