Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک روانپزشک، با بیان اینکه رفتار عاقلانه و آگاهانه در مقابل کرونا موجب می شود به این بیماری مبتلا نشویم، گفت: در شرایط فعلی، فکر کردن به اینکه کرونا نمی گیریم، از دست ما خارج است و اضطراب و استرس ایجاد می کند، اما فکر کردن به رعایت پروتکل های بهداشتی کاملا دست ماست و استرس را دور می کند.

دکتر فرحناز نوبخت راد در گفت وگو با ایسنا، اضطراب را یک اختلال روانی شایع هم در سنین کودکی و نوجوانی و هم در سنین بزرگسالی دانست و اظهار کرد: در این حالت فرد دچار استرس و تشویش و دلهره مفرط می شود؛ به طوری که در فرایندهای مختلف زندگی نمی تواند خودش را کنترل کند و اُفت عملکرد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اختلال اضطراب دارای علائم بالینی همچون تهوع، سردرد، درد معده، روده تحریک پذیر و... است، افزود: افزایش ضربان قلب، اختلال در تنفس، لرز و رعشه از دیگر مشکلات جسمانی فرد مضطرب است.

این متخصص اعصاب و روان، افکار و نگرش های افراد را موجب ایجاد اختلال اضطراب دانست و تصریح کرد: فردی که دچار اضطراب می شود در کنار علائم جسمی، با یکسری افکار و نگرش ها در خلقیات و روحیات و رفتارش مواجه است.

نوبخت راد، با بیان اینکه از هر چهار نفر یک نفر به اختلال اضطرابی مبتلاست، عنوان کرد: چنین افرادی همواره دچار نگرانی مفرط هستند و از طرد شدن، اشتباه کردن، نا تمام گذاشتن کارها و... می ترسند، حساس و زودرنج هستند و کابوس های شبانه دارند و گاها این اضطراب و نگرانی خودشان را با عصبانیت بروز می دهند.

وی پرخاشگری را از دیگر نشانه های اختلال اضطراب دانست و بیان کرد: افراد مضطرب به ویژه کودکان در فرایندها و فعالیت های گروهی شرکت نمی کنند و دیگران آنان را افراد ساکت و مودب می دانند، در حالی که این روحیه نشات گرفته از مشکلات اضطرابی است و چنین افرادی از انجام کارها هراس دارند.

این روانپزشک، با بیان اینکه شرایط شیوع ویروس کرونا موجب تشدید علائم و نشانه های اختلال اضطرابی در افراد شده است، خاطرنشان کرد: افراد مضطرب همواره احساس می کنند به کرونا مبتلا شده اند و افکار منفی درباره عاقبت بیماری خود دارند و بدترین نتیجه را می بینند لذا همین افکار موجب می شود عملکرد مثبتی در سطح خانواده و جامعه نشان ندهند.

وی اضطراب جدایی(به ویژه در کودکان)، اضطراب گنگی انتخابی، اضطراب منتشر، هراس(پانیک)، گذرهراسی و... را از جمله اختلالات اضطرابی دانست و یادآور شد: وسواس جبری افکار و اعمال تکرارشونده ای هستند که به ویژه در این روزهای همه گیری به صورت شست وشوی مکرر دست ها، چک کردن مداوم اخبار مربوط به کرونا، انجام آزمایشات مختلف کرونایی و... بروز می کند.

نوبخت راد، از افراد مضطرب دارای وسواس خواست به اخبار درست از منابع موثق تکیه کنند و گفت: باید یاد بگیریم به مسائلی که قابلیت کنترل دارند، بیاندیشیم، زیرا اگر به افکاری بپردازیم که قابل کنترل نیستند، دچار استرس می شویم. در شرایط فعلی، فکر کردن به اینکه کرونا نمی گیریم، از دست ما خارج است و اضطراب و استرس ایجاد می کند، اما فکر کردن به رعایت پروتکل های بهداشتی کاملا دست ماست و استرس را دور می کند.

وی اضافه کرد: در پروتکل های بهداشتی آمده که دست ها ۲۰ ثانیه شست وشو شود؛ نه بیشتر و دست های آلوده را نباید به صورت و دهان و بینی و چشم بزنیم لذا باید همین اندازه را رعایت کنیم تا دچار وسواس نشویم.

این متخصص اعصاب و روان، شست وشو را شایع ترین وسواس دانست و اضافه کرد: این نوع وسواس در برخی از افراد از گذشته وجود داشته و در حال طی مراحل درمان هستند، اما بروز کرونا موجب تشدید علائم وسواس آنان شده است لذا افراد وسواسی روند درمان خود را پیش ببرند و براساس پروتکل های بهداشتی عمل کنند.

وی همچنین از افراد مضطرب خواست در پایان روز فهرستی از افکار منفی خود تهیه و روزانه آن را مرور کنند و یادآور شد: افراد باید یک سنجش از میزان اثرگذاری افکار منفی بر روحیه و خلقیات خود داشته باشند و تفکرات مثبت را در فهرست مذکور بگنجانند.

نوبخت راد، به نقش والدین در ایجاد افکار منفی برای فرزندان اشاره کرد و ادامه داد: اگر والدین اضطراب و استرس و افسردگی داشته باشند، افکار منفی در فرزندان هم خودش را نشان می دهد لذا والدین براساس رده سنی فرزندان اطلاعات کافی، مناسب و درست درباره کرونا در اختیارشان قرار دهند.

این روانپزشک اظهار کرد: اگر خانواده ها در شرایط کرونایی توانایی مقابله با استرس خود را ندارند و نمی توانند اضطراب خودشان را مدیریت کنند، حتما از یک روانشناس یا روانپزشک مشورت بگیرند تا آرامششان بیشتر حفظ شود.

وی اضطراب و استرس را پیش درآمد بسیاری از بیماری های روانی دانست و تصریح کرد: رفتار عاقلانه و آگاهانه در مقابل کرونا موجب می شود که به این بیماری مبتلا نشویم لذا خانواده ها افکار خود را متوجه مسائل مثبت و لذت بخش و دوست داشتنی کنند و از فرصت پیش آمده قرنطینه برای تغذیه سالم و ورزش و ریلکسیشن و مرور افکار خوب استفاده کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی همه باهم علیه کرونا استرس اضطراب اضطراب و استرس اختلال اضطراب افراد مضطرب فکر کردن افکار منفی کرونا موجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است

به گزارش جماران؛ به نقل از مهر، وزیر کشور با حمایت از اجرای طرح نور توسط فراجا گفت: ایرانیان در طول زمان به رعایت حجاب و عفاف مشهور و معروف بوده اند.

احمد وحیدی ظهر سه شنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران حجاب و عفاف را از ارزش‌های اسلامی، دینی وملی یاد کرد و گفت: ایرانیان در طول زمان به رعایت عفاف و حجاب مشهور و معروف بوده‌اند.

وی با عنوان اینکه اجرای عفاف و حجاب یک دستور قانونی است و اکثر بانوان آن را اجرا می‌کنند، گفت: اندکی از بانوان ممکن است در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند و با تذکر باید به این ارزش ملی و قانونی و اسلامی احترام گذارند.

وزیر کشور با اظهار اینکه نیروی انتظامی با رعایت کرامت انسانی و اخلاقی در حال اجرای طرح است، گفت: قالب بانوان به این تذکر توجه دارند و اگر موارد معدودی توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود.

وحیدی از نیروی فراجا که با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است، تقدیر کرد و حمایت مردم از طرح فراجا را قابل تقدیر دانست.

وزیر کشور همچنین با اظهار اینکه برای دور دوم انتخابات نیز تمهیدات لازم اتخاذ شده است، گفت: در این دوره تمامی فرایندها به صورت الکترونیک صورت می‌گیرد و زیرساخت‌های لازم فراهم شده است.

وی همچنین با اشاره به تغییر استانداران لرستان و مازندران گفت: برنامه‌ای برای تغییر استانداران نداریم و با قوت به کار خود ادامه می‌دهند.

وحیدی با اشاره به اجرای طرح آزادسازی ساحل در استان‌های شمالی نظیر مازندران گفت: بهسازی نوار ساحلی آزادشده از سوی شهرداری‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • وزیر کشور: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • چرا باید حتما از پروتکل TLS (SSL سابق) استفاده کنیم؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است