Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احسان الله محمدی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قیام میرزا کوچک خان جنگلی بزرگ‌ترین قیام علیه وضعیت جامعه پس از انقلاب مشروطه بوده است، اظهار کرد: در دوران قاجار وضعیت فرهنگی و اقتصادی به‌شدت ضعیف بوده و مردم تحت‌فشار سنگینی بودند و در این شرایط بک جوان به نام میرزا کوچک خان جنگلی با قیام خود امید را در دل جامعه زنده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی میرزا کوچک خان جنگلی افزود: بصیرت، روحانی بودن، احساس مسئولیت نسبت به هم‌وطنان، دین و مذهب، آزاده بودن و عدم وابسته بودن به جناحی خاص ازجمله مهم‌ترین ویژگی‌های میرزا کوچک خان جنگلی می‌باشد که باید به آن توجه شود.

مسؤول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه قدس گیلان یکی از اهداف قیام میرزا کوچک خان جنگلی را پیاده‌سازی احکام دین در جامعه دانست و بیان کرد: میرزای جنگلی همواره به‌عنوان یک روحانی و طلبه دغدغه دین داشته و به دنبال پیاده‌سازی احکام و آشنایی بیشتر مردم با مبانی دینی بوده و در این راه حتی جان خود را هم فدا کرد.

محمدی با اذعان به اینکه درراه پیشرفت یک جامعه استقلال و خودکفایی در عرصه‌های مختلف است، تصریح کرد: در دوران قاجار خفگان داخلی توسط حکومت مرکزی در کشور حاکم و ایران تحت استعمار کشورهای خارجی بوده است لذا میرزا کوچک خان جنگلی با قیام خود سعی در از بین بردن این خفگان و استعمار داشته و تنها راه نجات کشور را خودکفایی می‌دانست.

وی با اشاره به دلایل ماندگاری قیام میرزا کوچک خان جنگلی گفت: قیام نهضت جنگل دارای دو ویژگی بسیار مهم ازجمله قیام درراه خدا و مردمی بودن بوده و همین امر این نهضت را در جامعه و در طول تاریخ ماندگار و جاویدان کرد.

دبیر یادواره شهید میرزا کوچک خان جنگلی با تأکید بر لزوم توجه به مذاکره سیاسی دیپلماسی خارجی اثرگذار در طراز ملی افزود: اسلام مذاکره با کشورهای دیگر را نفی نکرده و لذا تأکید بر جنگ‌طلب بودن ندارد ولی باید دید مذاکره برای چه و در بابی انجام می‌شود.

محمدی با اذعان به اینکه در انجام مذاکرات باید به عزت جامعه و ملت توجه شود، خاطرنشان کرد: میرزا کوچک خان جنگلی در نهضت جنگل خود با دولت مرکزی و حتی با انگلیس و روسیه مذاکره کرد ولی در مذاکرات خود هیچ‌گاه عزت و منفعت ملتش را فدای توافق با این کشورها نکرد.

وی میرزا کوچک خان جنگلی را شخصیت ملی و مذهبی گیلانی و ایرانی معرفی کرد و گفت: همگان میرزا را یک شخصیت انقلابی و مذهبی می‌شناسند ولی به دلایلی ازجمله نفوذ فتنه‌گر به داخل نهضت جنگل و عدم ایمان کامل برخی از افراد منجر به شکست نهضت جنگل در دودان قاجار شد.

مسؤول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه قدس گیلان با اشاره به تأثیر نهضت جنگل بر جامعه تصریح کرد: میرزای جنگلی در قیام خود به مبحث گسترش فرهنگ دینی و عدالت اجتماعی تأکید بسیار داشته با تأسیس مدارس و همچنین نشریه‌ای در رشت جامعه آن دوران ایران به از خفگان نجات و به سمت آگاهی‌بخش سوق داد.

محمدی با تأکید بر لزوم توجه به احیا ارزش‌های اسلامی و فرهنگ شهادت در جامعه در دوران تلاش برای نفوذ فرهنگی به کشور بیان کرد: استکبار با استفاده از تمامی حربه‌ها سعی در نفوذ فرهنگی به کشور داشته و در این مواقع نقش و میزان تأثیرگذاری مراسم و یادواره‌های شهدا بسیار مهم و کلیدی است.

وی نقش طلاب روحانی در دوران دفاع مقدس را مهم برشمرد و افزود: طلاب و جامعه روحانیت در دوران دفاع مقدس با نقش رزمندگی، فرماندهی و تزریق احادیث الهی به جبهه‌ها نقش مهمی در افزایش روحیه معنوی رزمنده‌ها داشتند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: مذاکره روسیه میرزا کوچک خان گیلان میرزا کوچک خان جنگلی نهضت جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به ایران قدیم؛ لشکر شاه با کوچکترین خط می‌توانست از هم بپاشد

سر هارفورد جونز بریجز (۱۱۴۲-۱۲۲۵) دیپلمات و نویسنده اهل انگلستان بود. او نخستین وزیرمختار دولت بریتانیا در ایران بود. هارفورد جونز در جوانی به کمپانی هند شرقی پیوست و در جایگاه نمایندهٔ این شرکت میان سال‌های ۱۱۶۱-۱۱۷۲ در بصره خدمت کرد.

همچنین از ۱۱۷۶-۱۱۸۴ را در بغداد سپری کرد. او که چیرگی بسیاری در زبان‌های شرقی یافته بود با پشتیبانی رابرت داندس در سمت نمایندهٔ فوق‌العادهٔ بریتانیا به ایران در دوره فتحعلیشاه فرستاده‌شد.

به گزارش انتخاب، وی در ۱۸۳۳ کتابی را به نام دودمان قاجار که ترجمه‌ای از کتابی دست‌نویس ایرانی بود را به چاپ‌رساند. در ۱۸۳۸ نیز جزوه‌ای را دربارهٔ علایق انگلستان در ایران منتشر کرد.

من کلمه «خطرناک» را برای این اردو زدن‌های شاه به کار بردم - خصوصاً در اوجان - زیرا مطمئنم که به خاطر نامناسب بودن و ضعف نگهبانی و اقدامات احتیاطی نظامی گروهی نسبتاً کوچک از نظامیان روس به راحتی می‌تواند شبانه به اردوی شاه در اوجان شبیخون بزند و آن را به هم بریزد و پراکنده سازد درست است که رود ارس مابین اردوی شاه و نیرو‌های روسی قرار داشت اما هیچ پست نگهبانی یا دیده بانی در سواحل آن رود مستقر نبود و محل‌های مختلفی از رود که به راحتی می‌شد از آنجا عبور کرد بدون نگهبان ر‌ها شده بود و با توجه به غنایم بسیاری که روس‌ها می‌توانستند از اردوی سلطنتی غارت کنند، برایم بسیار حیرت‌آور بود که چرا ژنرال توماسف هرگز اقدام به این کار نکرد.

از این گذشته هنگامی که در شورای وزیران و فرماندهان در خیمه شاه حضور داشتم دریافتم که اطلاعات وزیران ایرانی از کمیت و کیفیت واقعی نیرو‌های روسی در مرز‌هایشان و خصوصاً محل استقرار آن‌ها قدرت تحرکشان تجهیزات و امکاناتشان چقدر مبهم و ناقص و در بسیاری موارد مخالف با واقعیت است به طوری که نه فقط شدیداً باعث تعجبم، شد احساس خطر هم کردم که نتیجه نهایی این جهل و بی اطلاعی و این غفلت از بدیهی‌ترین قوانین نظامی چه خواهد بود.

من آشنایی زیادی با فنون نظامی ندارم اما فکر می‌کنم عقل سلیم می‌گوید هنگامی که حمله شبان‌های انجام شود و گروهی که به آن حمله می‌شود، قبلاً هیچ ترتیبی برای جمع‌آوری افراد و دفاع همه جانبه در نظر نگرفته، باشد آن وقت در میان آن آشفتگی و بی نظمی و در مقابل سربازان دشمن هیچ چاره‌ای ندارند جز این که طبق اصل اساسی جانت را نجات بده پا به فرار بگذارند.

من تا مدتی پس از ورود هیئت نمایندگی به اردوی سلطنتی در چمن اوجان وضعیت لشکر شاه را اینگونه می‌دیدم که حتی در مقابل کوچکترین، خطر می‌توانست از هم بپاشد و پراکنده شود؛ نه چون به اندازه کافی دل و جرئت نداشتند که هر کس ایرانیان را بشناسد می‌داند که در دلاوری و تهور، چیزی کم ندارند - بلکه چون آن چیزی را نداشتند که بدون آن دل و جرئت به کاری نمی‌آید نهایتاً توصیه‌ها و تذکرات مکرری که به وزیران ایرانی شد و آن‌ها هم به عرض شاه رساندند، تأثیر کرد و باعث شد اوضاع کمی بهتر شود.

قبلاً اشاره شد که نایب السلطنه و برادرش محمد علی میرزا در اغلب موارد با هم اختلاف نظر داشتند اما شاید اصلی‌ترین اختلافشان بر سر نیاز و ضرورت آشنایی ایرانیان با قواعد انضباطی و فنون نظام‌های اروپایی بود. عباس میرزا می‌گفت باید همه چیز را تا حد امکان به روش اروپایی ترتیب، داد ولی محمد علی میرزا با او مخالفت می‌کرد و می‌گفت روش‌های سنتی ایرانی کفایت می‌کند و باید از همان اسلحه‌های قدیمی استفاده کرد یعنی شمشیر، گرز، نیزه تفنگ‌های سرپر یا چخماقی و زنبورک یا توپ‌های کوچکی که بر پشت شتر قرار می‌دادند.

نیرو‌های تحت الامر هر یک از دو شاهزاده، قبل از خروجشان از اردو از طرف شاه مورد بازدید قرار گرفتند. پیاده نظام نایب السلطنه که از طرف افسران فرانسوی تعلیم دیده بود مرا به یاد گروه‌های شبه نظامی (میلیشیا) می‌انداخت که تازه تأسیس شده‌اند و می‌خواهند تعلیم ببینند و تمرین کنند؛ لباس بیشتر آن‌ها در وضعی بود که فکر می‌کنم یک افسر اروپایی خجالت بکشد که در رأس آن‌ها وارد یک شهر شود.

توپخانه او اگر نه مطلقا در مرحله نوزایی یا جنینی مطمئناً در مراحل اولیه کودکی بود و منظره صف جمع آن‌ها بدن مرا لرزاند که اگر این‌ها مجبور به مقابله با یک نیروی منظم روسی - حتی اگر تعدادشان خیلی کمتر و به نسبت یک به ده باشد - شوند، چه بر سر نایب السلطنه و کشورش خواهد آمد. سواره نظام نایب السلطنه که تقریباً هفتصد تا هزار نفر بودند نمایش جالبی از دلاوری و توانایی سواره نظام ایرانی اجرا کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • نتانیاهو از قیام دانشجویان آمریکا شوکه شده است
  • میرزا مهدی آشتیانی؛ جمع بین نبوغ و تبحر
  • میرزا زاده: انتخاب مردم قابل احترام است
  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  • اصلاح هندسی و تعریض باند جنوبی خیابان میرزاطاهر شرقی
  • آستیپالیا ؛ اینجا 3 هزار نفر جمعیت دارد و فوق العاده دیدنی است (+تصاویر)
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد
  • سفر به ایران قدیم؛ لشکر شاه با کوچکترین خط می‌توانست از هم بپاشد