Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:26:10 GMT

کرونا و بیم عادی انگاری شرایط در استان فارس

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۱۵۹۷

کرونا و بیم عادی انگاری شرایط در استان فارس

مشاهدات خبرنگاران ایرنا از سطح شهرهای فارس بیانگر آن است که مرزبندی ها و محدودیت ها همچنان کجدار و مریز دنبال می شود ، بسیاری از مراکز فروش و مغازه ها این مرزبندی ها را رعایت کرده اند ، برخی به فروش اینترنتی روی آورده اند و البته بعضی از فروشندگان نیز پشت کرکره های نیمه باز، کار مشتریان را راه می اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۰ روز از اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی دو هفته ای صنوف در شیراز  و سایر شهرهای استان فارس که وضعیت آنها قرمز گزارش شده است، می گذرد و این هفته نیز با تعطیلی واحدهای صنفی یاد شده آغازشده است اما این تعطیلی با نظارت شدیدی همراه نیست و با مغازه دارانی که با کرکره نیمه باز فعالیت می کنند برخورد قانونی نمی شود. 

بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا باید مشاغل گروه ۳ و ۴ به مدت ۲ هفته تعطیل شوند، اما برخی از این واحدهای صنفی این مصوبه ستاد ملی کرونا را با کرکره های نیمه باز نادیده گرفته اند، نیمه باز بودن کرکره های این مراکز فروش میتواند ناشی از همان خطر عادی انگاری شرایط کرونایی باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز  هم روز دوشنبه در دویست و پانزدهمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه، از مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی و پایبندی به محدودیت ها قدردانی کرد و نسبت به عادی انگاری شرایط هشدار داد.

 مهرزاد لطفی  اقدامات مجموعه سلامت فارس در راستای مدیریت و کنترل بیماری کووید ۱۹ نسبت به دیگر استان های کشور را بی نظیر خواند و گفت: آمارها نشان می دهد که از آغاز شیوع کرونا تا کنون، فارس عملکرد مناسبی را در راستای مدیریت این بحران داشته است.

وی با اشاره به همکاری و همدلی مردم و مسوولان ارشد دستگاه های اجرایی استان، از کاهش آمار مبتلایان و جانباختگان در شبانه روز گذشته خبر داد و افزود: این همکاری سبب کاهش محسوس تعداد آمار مراجعان به مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا و بیمارستان ها شده است.

 لطفی ابراز امیدواری کرد تا با رعایت جدی اصول بهداشتی از سوی مردم و همکاری دستگاه های اجرایی استان، شاهد ادامه کاهش آمارهای مبتلایان و جانباختگان این بحران باشیم.

او با اعلام اینکه ظرف سه هفته گذشته، ۷۰۰ تخت به ظرفیت بیمارستان ها و مراکز درمانی به پذیرش بیماران کرونا اختصاص یافته است، اظهار کرد: در بیمارستان های استان فارس، ۱۰ هزار تخت وجود دارد که ۲۵ درصد آن مربوط به بیماران کرونا اختصاص یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از انجام روزانه پنج هزار تست تشخیصی کروناویروس در استان خبر داد و اضافه کرد: طرح شهید قاسم سلیمانی به شکل دیگری در فارس با همکاری سپاه فجر استان آغاز شده و هم اکنون نیز این طرح در سراسر فارس در حال اجراست.

لطفی با اشاره به افزایش مراکز و ظرفیت های آزمایشگاه های استان در راستای شناسایی و کنترل این بحران، از فعالیت ۱۶ مرکز آزمایشگاهی تشخیص کووید۱۹ در استان فارس خبر داد.

رئیس دانشگاه همچنین در رابطه با تامین اکسیژن و اکسیژن ساز در بیمارستان های استان اعلام کرد: در حال حاضر هیچ کمبودی در راستای تامین اکسیژن در مراکز درمانی استان وجود ندارد و هیچ بیمار نیازمند بستری در فهرست انتظار نیست. 

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اعلام آمار مبتلایان و افراد بستری در مراکز درمانی و بیمارستان‌های فارس، اعمال محدودیت ها و رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم را در کاهش آمار مراجعان به بیمارستان ها بسیار موثر دانست.

 علی اکبری افزود: آمار مراجعان به مراکز درمانی کاهش یافته است، اما متاسفانه هنوز آمار افراد بستری در بخش های مرافبت های ویژه در بیمارستان ها بالاست.

وی با اعلام اینکه در پذیرش بیماران در بیمارستان های استان مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد:  آمار افراد در انتظار بستری به صفر رسیده و هیچ نیازمندی به خاطر نبود تخت خالی معطل نمی ماند و وضعیت بیمارستان ها نسبت به هفته گذشته بهتر شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز  از افزایش نمونه گیری های تشخیصی به بیش از ۴۹۵هزار مورد از ابتدای شیوع بیماری تا امروز، دهم آذر خبر داد و گفت: با بررسی نمونه های انجام شده، تاکنون ۱۴۶ هزار و ۶۷۰ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

عبدالرسول همتی  با اشاره به کاهش نسبی آمار جانباختگان این بیماری در مقایسه با هفته گذشته، از جان باختن ۲۵ هم استانی مبتلا به این بیماری طی روز گذشته تا کنون خبر داد و  مجموع آمار جانباختگان کرونا در استان فارس را از ابتدای شیوع تاکنون، دو هزار و ۴۹۳ نفر اعلام کرد.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، با   همکاری مردم با نیروهای بهداشتی درمانی، همچنین با توجه به اعمال برخی محدودیت ها، در آمار بستری بیماران مثبت قطعی و مشکوک و دارای علامت این بیماری نیز با کاهش نسبی مواجه بوده ایم و هم اکنون از مجموع هزار و ۸۹۷ بیمار بستری در بیمارستان های استان، ۳۴۴ نفر به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU بستری بوده و مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

همتی همچنین از بهبودی ۱۳۴ هزار و ۲۰۱ مبتلا از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اگرچه آمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته منتخب درمان سرپایی کروناویروس و بیمارستان ها طی هفته جاری کاهش داشته است، اما استمرار شرایط کنونی به تداوم همدلی و همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی نیاز دارد.

او با یادآوری اینکه کرونا قاتلی بی رحم است، از مردم خواست تا با پرهیز از شرکت در دورهمی های خانوادگی، خود را در برابر این بیماری مصون دارند.

معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه بکوشیم تاوان سهل انگاری ما، گریبانگیر دیگران نشود، گفت: برای شکست این بیماری، تمامی تیم های بهداشتی درمانی همه توان خود را به کار بسته اند و از مردم نیز می خواهیم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

از دیروز شنبه تا امروز یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۶۲ هزار و ۷۰ نفر رسیده است، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۷۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۲۴۶ نفر رسید.

برچسب‌ها ویروس کرونا شیراز بهداشت و سلامت فارس محدودیت های کرونا پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا شیراز بهداشت و سلامت فارس محدودیت های کرونا ویروس کرونا شیراز بهداشت و سلامت فارس محدودیت های کرونا اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیمارستان های استان بیمارستان ها مراکز درمانی استان فارس محدودیت ها نیمه باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۱۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، به همین بهانه و در راستای بیست و هشتمین سالگرد تأسیس بنیاد امور بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج با فاطمه هاشمی رفسنجانی، رئیس این بنیاد، گفتگو کردیم و مسائل و مشکلاتی که بیماران خاص با آن‌ها مواجه هستند را جویا شدیم.

او می‌گوید: «تعریف سرفصلِ «بیماری‌های خاص»، به دوران دولتِ سازندگی برمی‌گردد؛ ما در سال ۱۳۷۵ سه گروه مبتلا به «تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی» را به دولت پیشنهاد دادیم که به‌عنوان بیماران خاص شناخته شوند. در نهایت، طرح پیشنهادی در هیئت دولت آقای هاشمی تصویب شد؛ که این بیماران هم رایگان بیمه شوند و هم خدمات درمانی را به طور رایگان دریافت کنند.»

*آمار مشخصی از تعداد بیماران خاص در کشور داریم؟

بله. اطلاعات بیماران خاص به دلیل اینکه تحت پوشش بیمه‌ها هستند، در سامانه‌های مربوطه ثبت می‌شود. البته در آغاز فعالیت بنیاد، آمار دقیقی از بیماران وجود نداشت، ولی ما به مرور یک واحد آمار ایجاد کردیم تا بر اساس اطلاعات و شمار بیماران برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم. تا چندین سال، خودِ بنیاد این وظیفه را به عهده داشت و با هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه‌ها کار را پیش می‌برد. پس از اینکه تمام اقدامات، اعم از خدمات درمانی و پرداخت هزینه‌ها، به سازمان‌های بیمه محول شد، مقرر گشت که آمار بیماران هم در سیستم این سازمان‌‎ها ثبت شود.

*آمار مبتلایان به هر یک از بیماری‌های خاص به چه صورت است؟

تا کنون حدود ۱۹ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی، حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی و ۹۰ هزار بیمار ام‌اس در سطح کشور داریم. در خصوص بیماری سرطان نیز، طبق گزارش وزارت بهداشت در سال گذشته، حدود ۱۲۰ هزار بیمار جدید ثبت و اضافه شده است. هم‌چنین شمار بیماران دیالیزی نیز به حدود ۴۲ الی ۴۳ هزار نفر می‌رسد. البته از زمانی که پیوند کلیه به‌طور جدی در کشور انجام گرفت، تا کنون بیش از ۵۰ هزار مورد پیوند زده شده؛ اما نمی‌دانیم چند نفر از این تعداد هنوز زنده هستند یا چه تعداد پیوند را پس زده‌اند.

*چرا نمی‌دانید؟

ما در گذشته آمار‌های مرگ و میر بیماران را از واحد‌های مختلف می‌گرفتیم، اما از چندین سال قبل، بخشنامه‌ای صادر شد با این مضمون که آمار مرگ و میر بیماران خاص دیگر منتشر نشود یا به دست ما نرسد؛ که به دنبال آن، وزارت بهداشت نیز دیگر این آمار‌ها را در اختیار ما نگذاشت.

*علت این تصمیم چه بود؟

دلیل این تصمیم به طور واضح برای ما مشخص نیست؛ صرفاً طی پیگیری‌هایی که از مراکز درمانی استان‌ها برای دریافت آمار مرگ و میر بیماران خاص داشتیم، اعلام کردند که اجازه این کار سلب شده است و دیگر آماری را به ما ندادند.

*بخشنامه مذکور در دوران کدام دولت صادر شد؟

این اتفاق در دو سال گذشته رخ داد.

*کدام بیماری‌ها در ایران به طور رسمی ذیل بیماری‌های خاص طبقه‌بندی می‌شوند؟ گفته می‎‌شود بیماری‌هایی نظیر «سرطان» و «ام‌اس» در رَسته بیماری‌های خاص طبقه‌بندی نمی‌شوند؛ این حرف صحت دارد؟

زمانی که سرفصلی تحت عنوان «بیماری‌های خاص» مطرح شد، به دوران سازندگی برمی‌گردد؛ در سال ۱۳۷۵ سه گروه مبتلا به «تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی» را به دولت پیشنهاد دادیم که به‌عنوان بیماران خاص شناخته شوند. تعریف ما از بیمار خاص، بیماری است که مادام‌العمر و به طور مستمر به درمان نیاز دارد. بر همین اساس، طرح پیشنهادی در هیئت دولت آقای هاشمی تصویب شد که این بیماران هم رایگان بیمه شوند و هم خدمات درمانی را به طور رایگان دریافت کنند. چندین سال بعد نیز در آغاز هر دوره ریاست جمهوری، از سوی بنیاد نامه‌ای در خصوص به رسمیت شناختن بیماری‌های سرطان و ام‌اس ذیل سرفصل بیماری‌های خاص به دولت ارسال می‌شد، اما هیچ‌یک از دولت‌ها حاضر به قبول این پیشنهاد نشدند.

*چرا با این درخواست موافقت نشد؟

در صورت پذیرش سرطان و ام‌اس در دسته بیماری‎‌های خاص، حتی فرانشیز دارویی (آن بخش از هزینه درمان که توسط خودِ بیمه‌شونده پرداخت می‌شود، فرانشیز نام دارد) نیز نباید از سوی بیمار پرداخت می‌شد و ملزم بود دارو به طور کاملاً رایگان در اختیار بیمار قرار بگیرد. اما تا کنون وزارت بهداشت و دولت‌ها این درخواست را نپذیرفته‌اند و بیماران ام‌اس و سرطان، در پروسه درمان خود می‌بایست فرانشیزی را پرداخت کنند.

*با این تفاسیر یعنی هزینه دارو و درمان فقط برای سه گروه از بیماران خاص رایگان است؟

بله، بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی روند درمان خود را به طور رایگان سپری می‌کنند. هرچند بیماران تالاسمی چند سالی است که با برخی مشکلات در این زمینه مواجه هستند؛ به طور مثال این بیماران اخیراً برای داروی «دسفرال» [که پیش‌تر به طور رایگان در اختیارشان قرار می‌گرفت]، موظفند هزینه پرداخت کنند؛ که این خلاف مصوبات است.

*موجودی بانک دارویی کشور تا چه حد پاسخگوی نیاز بیماران است؟ در این میان چقدر با کمبود دارویی روبه‎‌رو هستیم؟

در خصوص بیماران دیالیزی، خوشبختانه با مشکل کمبود دارو به صورت جدی مواجه نیستیم. اما در رابطه با بیماران مبتلا به سرطان، مشکل قدری جدی‌تر است؛ دارو‌ها مقطعی کمیاب می‌شوند و ممکن است تأمین آن‌ها برای مدت طولانی میسّر نشود. هم‌‎چنین برخی مواقع در تهیه دارو برای بیماران تالاسمی، هموفیلی و ام‌اس نیز با این مشکلات مواجه هستیم.

در بخشی از گفتگو اشاره کردید هزینه‌های دارو و درمان برای مبتلایان به سرطان، تمام و کمال رایگان نیست؛ سطح قیمت این دارو‌ها چگونه است؟ آیا بیماران مبتلا به سرطان در تهیه دارو با مشکل مواجه نمی‌شوند؟

متأسفانه برخی دارو‌های بیماری سرطان، که تحت پوشش بیمه نیستند، برای یک دوره مصرف ماهانه قیمتی بالغ بر ۵۰ الی ۶۰ میلیون تومان دارند. مشکل اساسی برای بیماران شیمی‌درمانی، علاوه بر پرداخت هزینه، این است که این گروه برای تأمین دارو ابتدا باید به داروخانه مراجعه کنند، سپس تأیید سازمان‌های بیمه‌گر را اخذ کنند تا بتوانند از سایر خدمات بهره‌مند شوند. در صورتی که در کشور‌های توسعه‌یافته معمولاً دارو‌های شیمی‌درمانی در داخل بیمارستان‌ها وجود دارند و بیمار شخصاً به دنبال خرید دارو نمی‎‌رود؛ بلکه با مراجعه به بیمارستان، تزریق خود را انجام می‌دهد. دارو‌های تزریقیِ شیمی‌درمانی قابل استفاده شخصی در منزل نیست که بیمار خودش آن را تهیه کند، بلکه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مربوطه باید از این نظر تأمین باشند.

*با توجه به اینکه خاص بودن این بیماری‌ها توجه و رسیدگیِ ویژه‌ای را از سوی دولت و نهاد‌های ذیربط می‌طلبد، شما میزان حمایت و رسیدگی دولت را در این زمینه چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا در مقایسه با دُوَلِ قبل، پیشرفت بخصوصی حاصل شده؟

خیر، در مقایسه با دولت‌های قبل پیشرفت بخصوصی حاصل نشده است. با اینکه بودجه‌ای هم به این امر اختصاص داده شده، اما امروزه تعداد بیماران و بیماری‌ها بیشتر شده؛ که همین موضوع تاحدودی ممکن است کیفیت رسیدگی را تحت تأثیر قرار دهد و این خارج از کنترل ما و دولت است.

پیش‌تر اشاره کردم؛ پیشنهادی که ما به دولتِ سازندگی دادیم و آن‌ها پذیرفتند، این بود که تمام مراحل درمان بیماران خاص رایگان انجام شود. اما متأسفانه الآن ما شاهد این رَویه نیستیم. با توجه به اینکه هر دولتی هم ضمن روی کار آمدن، مدعی می‌شود که درمان بیماری‌های خاص را رایگان خواهد کرد، اما در واقعیت این اتفاق نمی‌افتد.

*صرف نظر از مطالبات دارویی و درمانی، بیماران خاص دغدغه دیگری هم دارند؟

بله، فراوان. به طور مثال، «اشتغال» یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این بیماران است. این افراد به دلیل ابتلا به یک بیماری خاص معمولاً از سوی کارفرمایان، بنا به دلایل گوناگون، برای استخدام در مشاغل تأیید نمی‌شوند. در مراتب بعدی، مانند تمام جامعه، مشکلات مسکن و معیشت نیز برای این گروه مطرح است و مطالبات آن‌ها صرفاً در خدمات درمانی خلاصه نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • ببینید | حال بد آرمین زارعی روی تخت بیمارستان؛ بیماری آقای خواننده چیست؟
  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • با سهل انگاری مدیران برخورد می‌شود
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال