Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که بسیاری از مردم دنیا برای تصمیم گیری درباره امور روزانه خود، مانند رفتن به پیک نیک، ساحل، سفر و ... توصیه‌های هواشناسی را بسیار جدی می‌گیرند، برخی دیگر هم چندان به این توصیه‌ها اعتماد ندارند. نمونه آن گیر کردن مردم در جاده‌های شمالی کشور در برف و بورانی سنگین در زمستان گذشته بود.

به گزارش قدس آنلاین، واقعیت این است که هیچوقت هیچ پیشبینی هواشناسی در هیچ جای دنیا صد در صد درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اینطور بود، هیچ خسارتی ناشی از تغییر ناگهانی شرایط هوایی نباید وجود می‌داشت. پیش بینی صد در صدی حتی با پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها امکان پذیر نیست مگر اینکه دانش بشری به جایی برسد که بر جو احاطه کامل داشته باشد.

به گفته متخصصان میزان این خطا در فصول و ماه‌های مختلف سال متغییر است. مثلا در ایران بیشترین میزان خطا در مدل‌های هواشناسی در فصل تابستان و بهار اتفاق می‌افتد. این میزان خطا همچنین به ابعاد پدیده هم بستگی دارد و پدیده‎هایی که از لحاظ بعد زمانی و مکانی پدیده‌های کوچکی هستند احتمال خطای بیشتری نسبت به پدیده‌هایی که فراگیراند و منطقه وسیعی را درگیر می‌کنند، دارند.

پیش‌بینی کاملا دقیق، نیازمند ابررایانه‌ها و بسیاری از داده‌های مشاهده و جمع آوری شده از زمین، دریا و هواست که یک ایستگاه هواشناسی هرگز قادر به جمع آوری این همه اطلاعات نخواهد بود. در عوض، هزاران ایستگاه در سراسر جهان بهم پیوسته و داده‌های آنها جمع شده است. برخی از این ایستگاه‌ها از بادسنج‌ها، جمع کننده‌های باران و حسگرهای دما و ابزارهای دیگری استفاده می کنند. در مجموع، همه این سنسورها و اندازه گیری ها هر روز بیش از ۱ میلیون مشاهده مربوط به آب و هوا را تولید می کنند.

با این حال پیش بینی‌های هواشناسی طی ۲۰ سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته اند و امروزه همچنین برای ارائه هشدارهای پیشرفته در مورد شرایط شدید هوا بسیار مجهزتر هستند، تا جایی که قادرند با پیش‌بینی سریع گردبادهای ناگهانی زمان بیشتری برای فرار به مردم بدهند.

منبع: خبر آنلاین

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هواشناسی پیش بینی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۲۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان

آفتاب‌‌نیوز :

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، برخی مناطق سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان، ارتفاعات شرقی تهران رگبار و رعدوبرق روی می‌دهد.

فردا شنبه در برخی مناطق استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه ۹ اردیبهشت در جنوب کرمان و دوشنبه ارتفاعات مرکزی البرز و زاگرس در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، گاهی گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ پیش‌بینی شده است.

سه‌شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و بارش در این مناطق روی می‌دهد.

به گزارش تسنیم، طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. تا اواسط هفته آینده نیز روند افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی شده است.

توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان شروع: جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

زمان پایان: شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷: خراسان جنوبی، کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب خراسان رضوی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفر‌ها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت ۲۴ نات و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر (تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در تردد‌های دریایی شناور‌های سبک، احتمال اختلال در تردد شناور‌های مسافربری، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: جتناب از تردد‌های دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

دیگر خبرها

  • استقرار جوی پایدار و صاف تا اواسط هفته در گیلان
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • تداوم بارش‌ها در خراسان رضوی تا شنبه
  • پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف هرمزگان تا بعد از ظهر امروز
  • فیلم | جاری شدن سیلاب در شهداد کرمان
  • شدت وزش باد از امشب در ایلام کم می‌شود
  • آسمان صاف همراه با وزش باد در استان قزوین
  • آسمان صاف با وزش باد