Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@22:43:36 GMT

آیا از خون می‌ترسید؟ شاید هِموفوبیا دارید

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۳۲۱۸

آیا از خون می‌ترسید؟ شاید هِموفوبیا دارید

همه ما ممکن است در شرایطی از دیدن خون احساس ناراحتی کنیم اما این حس را نباید با فوبیا اشتباه گرفت. هموفوبیا یک ترس شدید از دیدن خون یا انجام آزمایش یا دیدن تصاویر خون آلود است. این ترس می‌تواند تأثیر جدی بر زندگی فرد بگذارد، خصوصاً اگر تصمیم گرفته باشد به خاطر این ترس، هیچ گاه به انجام اقدامات پزشکی تن ندهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نشانه‌های خون هراسی چیست؟

اگرچه گفته می‌شود، انواع فوبیا علائم جسمی و عاطفی نسبتا مشابهی را در افراد ایجاد می‌کنند اما اگر به دنبال نشانه‌های جسمی ناشی از این فوبیا هستید، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

- مشکل تنفس

- ضربان شدید قلب

- تنگی یا درد در قفسه سینه

- لرزش

- سرگیجه

- احساس تهوع

- گرگرفتگی و تعریق

نشانه‌های احساسی خون هراسی نیز شامل این موارد است:

- احساس اضطراب یا وحشت شدید

- نیاز شدید به فرار از خون و محیطی که در آن خون وجود دارد

- جدا شدن از خود یا احساس "غیر واقعی" داشتن

- از دست دادن کنترل

- احساس ناتوانی نسبت به ترس

- احساس مرگ

کودکان مبتلا به هموفوبیا نیز این ترس را به این شکل تجربه می‌کنند:

- احساس خلسه

- چسبنده شدن

- گریه کردن

-پنهان شدن

 

 

عوامل خطر چیست؟

فوبیا اغلب از کودکی شروع می‌شود. این هراس در بچه‌های زیر ۷ سال معمولاً حول چیزهایی مانند ترس از تاریکی، غریبه‌ها، صداهای بلند یا هیولاها می‌چرخد و در سنین ۷ تا ۱۶ سالگی، آسیب‌های جسمی و روحی شدیدتری را با خود همراه می‌آورد. خون هراسی نیز یکی از همین ترس‌هاست که به طور متوسط، در مردان در سن ۹.۳ سالگی و در زنان ۷.۵ سالگی بروز می‌کند. اما چه عواملی در بروز این ترس دخیل هستند؟

 

ژنتیک: برخی از افراد نسبت به دیگران بیشتر دچار فوبیا می شوند. ممکن است یک پیوند ژنتیکی عامل ایجاد این ترس در این افراد شود.

والد یا مراقب مضطرب: فردی که با الگوی ترس آشنا شود، ممکن است یاد بگیرد که از چیزی بترسد. به عنوان مثال، اگر کودک ببیند مادرش از خون می‌ترسد، ممکن است او نیز با دیدن خون دچار هراس شود.

والد یا مراقب بیش از حد محافظ: برخی افراد دچار اضطراب تعمیم یافته‌تری می‌شوند. این ممکن است ناشی از قرار گرفتن در محیطی باشد که والدین بیش از حد از آنها محافظت می‌کنید.

ضربه: حوادث استرس‌زا یا آسیب‌زا ممکن است منجر به هراس شود.

 

اگر مشکوک هستید،‌ چه کنید؟

اگر مشکوک به خون هراسی هستید، با پزشک خود مشورت کنید. در این جلسه مشاوره قرار نیست آزمایش یا سوزنی به شما زده شود و شما فقط درمورد علائم و مدت زمانی که آنها را تجربه کرده‌اید با پزشک خود صحبت می‌کنید. کمک گرفتن هر چه سریع‌تر، روند درمان را برای شما آسان‌تر می‌کند.

اگرچه مطمئناً یک عامل ژنتیکی این هراس را در شما و همه افراد مبتلا به آن، ایجاد کرده است اما قرار گرفتن در مسیر بهبود و مقابله با این هراس عذاب‌آور، نه تنها شما را به روند عادی زندگی برمی‌گرداند، بلکه این روبه‌رویی با ترس، می‌تواند از ابتلای فرزاندان شما به خون هراسی تا حدی جلوگیری کند.

 

گزینه‌های مداوا چیست؟

اگرچه برخی از هراس‌ها ممکن است تاثیر زیادی در زندگی ما نداشته باشند و نادیده گرفتن آنها، زندگی ما را مختل نکن اما برخی از این هراس‌ها با روزمره ما در ارتباط هستند و نمی‌شود از آنها گذشت. ترس از خون اگر حملات هراس یا اضطراب شدید یا ناتوان کننده‌ای را به همراه داشته باشد و به قیمت اجتناب از هرگونه درمان و اقدامات پزشکی باشد، یک خطر جدی است باید مداوا شود.

 

پزشک متخصص بسته به نوع و شدت هراس، ممکن است روش‌های مختلفی را پیشنهاد دهد. درمان از طریق مواجهه یکی از آنهاست. در این روش درمانی، شما در معرض ترس خود قرار می‌گیرید، روشی که ممکن است به شکل باورنکردنی در یک جلسه نتیجه‌بخش باشد. درمان شناختی، مدیتیشن، یوگا و البته دارو می‌تواند از دیگر روش‌های درمانی پیشنهادی باشد.

 

منبع:ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خون فوبیا خون هراسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۳۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید

آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا معتمد بیان کرد: هر نوع التهاب و فشاری که در ساختمان‌های نواحی سر و گردن وجود داشته باشد، می‌تواند باعث سردرد شود، برای مثال درد‌های ناحیه گوش و حلق و بینی باعث سردرد می‌شوند، امروزه با روش‌های تشخیصی پیشرفته‌ای که وجود دارد، تعداد موارد ناشناخته سردرد، بسیار اندک است.

دکتر معتمد گفت: شایعترین سردردها، سردرد‌های اولیه هستند، سردرد‌های میگرنی و استرسی جزو این دسته از سردرد‌ها هستند. سردرد‌های میگرنی شایع‌ترین نوع سردرد هاست و سردرد‌های تنشی، با شیوع کمتر، در رتبه دوم شیوع سردرد‌های اولیه قرار دارند. استرس و تنش در سردرد‌های میگرنی موثر هستند، با اینکه سردرد‌های میگرنی و تنشی دو نوع سر درد شایع هستند، اما متاسفانه در بعضی افراد هر دو نوع سردرد میگرنی و تنشی وجود دارد، در این موارد حتما درمان هر دو نوع بیماری باید انجام گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که تفاوت سردرد میگرنی و سردرد تنشی چیست، گفت: تفاوت‌های این دو نوع سر درد معمولاً در علائم آنهاست، سردرد‌های میگرنی غالبا ضربان دار و یکطرفه هستند و با علائمی مانند تهوع، استفراغ و همچنین با حالت گریز از نور و بوی تند همراهند و فعالیت روزمره فرد را دچار اشکال می‌کنند، اما سردرد‌های تنشی غالباً با استرس و عصبانیت ایجاد می‌شوند، حالت فشارنده و منگنه‌ای دارند و اغلب فعالیت روزمره فرد را دچار اشکال نمی‌کنند.

وی گفت: در بعضی از انواع میگرن، قبل از بروز سردرد، بیمار علائمی مانند خواب رفتگی صورت، دیدن تصاویری در میدان بینایی، حالت انحنای تصاویر و یا حتی درجاتی از اشکال در میدان بینایی را احساس می‌کنند، در بیماری میگرن، به این علائم اورا می‌گویند، بیماران میگرنی همراه با علائم اورا، این شانس را دارند که به محض بروز این علائم، از دارو‌هایی که مانع از پیشرفت سردرد می‌شود استفاده کنند.

دکتر معتمد در پاسخ به این سوال، که چه سردرد‌های باید جدی گرفته شوند، گفت: سردرد‌هایی که با کاهش سطح هوشیاری، تشنج، تب و عدم تعادل همراه هستند، نیاز به بررسی دارند در افرادی که به دنبال فعالیت‌های سنگین دچار سردرد شدید می‌شوند، باید مشکوک به پارگی آنوریسم شویم، سردرد شدید و ناگهانی که کمتر از یک دقیقه به اوج می‌رسد معمولاً با پاره شدن آنوریسم مغزی همراه است و باید سریعاً تحت بررسی قرار گیرد.

هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مصرف مسکن‌ها زمانی توصیه می‌شود که علت سردرد مشخص شده باشد، در غیر این صورت، مصرف مسکن می‌تواند تابلوی بالینی سر درد را تغییر دهد و تشخیص سر درد را با مشکل روبرو کند. اگر بیمار تا ۴ نوبت سردرد در ماه داشته باشد، بهترین روش درمان توقف سردرد است، مصرف ضعیف‌ترین مسکن در زمان مناسب (به محض شروع سر درد) بسیار موثرتر از شروع دیر وقت قویترین مسکن هاست، اما اگر تعداد سردرد‌ها از چهار نوبت در ماه بیشتر باشد، بیمار باید با مصرف دارو‌های پیشگیری کننده همراه با رعایت سبک زندگی سالم، به کاهش تعداد و زمان سردرد‌ها کمک کند.

وی گفت از بهترین راه‌های کاهش سردرد، می‌توان به سبک زندگی سالم، خواب خوب و مناسب، غذای با کیفیت و سالم و پرهیز از عادات ناسالم (الکل و سیگار) اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • تمام چیزهایی که برای سفر با موتور سیکلت نیاز دارید.
  • نکات ایمنی مهم برای شارژ کردن گوشی های هوشمند؛ اگر موبایل دارید، بخوانید
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • هراس نتانیاهو از صدور حکم بازداشت/ اسرائیل منتظر تحولات در جبهه‌های همزمان است
  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی