Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@03:32:26 GMT

نگاهی به یک قبرستان غیرعادی

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۵۴۱۶

نگاهی به یک قبرستان غیرعادی

منتهی الیه جنوب شرقی کشور یک روستا را در خود جا داده است که سنگ قبرهای بزرگ و عجیب آن بسیاری از نگاه ها را به خود خیره کرده است.

به گزارش برنا؛ روستای تیس واقع در شهرستان چابهار به واسطه یک اثر تاریخی منحصربفرد شناخته شده تر از سایر مناطق این محدوده است. این منطقه با 7 هزار نفر جمعیت، پیشینه تاریخی طولانی دارد و یکی از بنادر مهم ایران در دریای عمان در زمان هخامنشیان بوده‌ است که اسم آن با عنوان تیز در مناطق تاریخی ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن دوران تیس بندر اصلی این منطقه بوده است و نقشی را که امروز چابهار ایفا می کند، آن دوران برعهده داشته است. تیس پس از ورود اسلام به ایران نیز بندری مهم بوده‌ و در منابع تاریخی مورخ سده چهارم هجری از رونق این بندر سخن رانده‌ است.

نام این بندر حتی در شاهنامه نیز آمده است هنگامی که فرمانده جنگ با توران، همراه با قوم بلوچ به توران حمله می‌کند و  در برگشت به مکران می‌رود، اینگونه می آید که: چو آگاه شد اشکش آمد براه/ ابا لشکری ساخته پیش شاه/  همه تیز و مکران بیاراستنند/زهرجای رامشگران خواستند

در حوالی این روستا یک قبرستان وجود دارد که به قبرستان تیس معروف است اما محلی ها آن را جن سنط به معنای قبرستان جن صدا می کنند. این منطقه سنگ قبرهای بزرگ و عجیبی دارد و محلی‌ ها را به این باور رسانده که این گورها محل دفن انسان نیست. در این گورستان قبرها کنار هم روی سطحی صخره ‌ای حفر شده‌ اند که این شیوه‌ی حفاری پرسش‌های زیادی را بوجود آورده و در نهایت پاسخ را به جهان ماورا رسانده است.

برخی بر این باور هستند که این منطقه قدمتی 20 هزار ساله دارد اما بررسی های اولیه و رسمی قدمت سکونت در این منطقه را 2400 سال برآورد کرده اند.  نام این شهر در آثار مدون مربوط به فتح ایران توسط اسکند آمده است و نخستین بار در آن تاریخ از آن نام برده شده است.

محققین بر این باور هستند که گذشتگان برای در امان ماندن اجساد خود از گزند جانوران رنج حفر چنین قبرهایی را به خود داده اند. مقبره هایی که بشر امروزی به دشواری توانایی حفر آن ها را دارد. شاید به همین دلیل است که مردم محلی حفر این گورها را به نیرویی مافوق بشر نسبت می دهند و بر این باور هستند که در شب ها نباید از این منطقه عبور کرد و از این اقدام پرهیز می کنند.

این اثر در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۱۹۷۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. منطقه ای که پس از ورود پرتغالی ها به جنوب کشور و سپس تصرف این منطقه توسط دولت مرکزی صفویان بار دیگر رونق گرفت و امروز زیر نام بندر بزرگ چابهار کم تر توجهی به آن می شود.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان میراث فرهنگی قبرستان روستای تیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۵۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غول‌های آهنی در مزارع: نگاهی به فرآیند تولید تراکتورهای غول پیکر (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم) مراحل تولید ساعت‌های لوکس در کارخانه (فیلم) فرآیند تولید هواپیمای ترابری غول پیکر «ایلیوشین ایل-۷۶» (فیلم)

دیگر خبرها

  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • غول‌های آهنی در مزارع: نگاهی به فرآیند تولید تراکتورهای غول پیکر (فیلم)
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • سفر به گورستان باستانی خالد نبی (عکس)
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • رسانه‌های آمریکایی: نمایش نسخه جدید باور-373 از توسعه صنایع دفاعی ایران حکایت دارد
  • نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟
  • (تصاویر) عجیب‌ترین گورستان ایران
  • مدرس حوزه علمیه قم : اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است/ «هیچ توصیه‌ای نداریم که فرد خودکشی‌کننده در قبرستان عمومی دفن نشود»