Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- ارزش معاملات بورس کالای ایران از ابتدای سال تا پایان هفته اول آذرماه ۹۹ از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت تا رکورد ارزش سالانه معاملات بورس کالا از ابتدای تاسیس، در حدود ۹ ماهه امسال شکسته شود.

 ارزش معاملات بورس کالای ایران از ابتدای سال تا پایان هفته اول آذرماه 99 از مرز 200 هزار میلیارد تومان گذشت تا رکورد ارزش سالانه معاملات بورس کالا از ابتدای تاسیس، در حدود 9 ماهه امسال شکسته شود؛ پیش از این رکورد بالاترین ارزش معاملات به سال 97 با 177 هزار میلیارد تومان اختصاص داشت و سال گذشته نیز ارزش کل معاملات 170 هزار میلیارد تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آمار بورس کالای ایران بیانگر آن است که ارزش معاملات این بورس در سه بازار فیزیکی، مشتقه و مالی از ابتدای سال تا هفتم آذر ماه با رشد 90 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از 202 هزار و 146 میلیارد تومان رسیده است.

دادوستد 22 میلیون تن کالا

در این بین سهم بازار فیزیکی از کل ارزش معاملات بورس کالا بیش از 172 هزار و 548 میلیارد تومان برآورد شده که به لحاظ ارزش رشد 104 درصدی داشته است. حجم معاملات بازار فیزیکی نیز با رشد 35 درصدی از 16 میلیون و 320 هزار و 245 تن در سال گذشته به 22 میلیون و 115 هزار و 525 تن از ابتدای سال تا پایان هفتم آذر ماه رسید.

در بازار فیزیکی اگرچه بیشترین حجم معاملات مربوط به فرآورده های نفتی با معامله 10 میلیون و 53 هزار و 341 تن محصول بود اما محصولات صنعتی و معدنی بیشترین ارزش معاملات را با 91 هزار و 202 میلیارد تومان به خود اختصاص داده اند. حجم معامله محصولات صنعتی و معدنی در این مدت 8 میلیون و 389 هزار و 717 تن بوده است.

ارزش معاملات فرآورده های نفتی در مدت مذکور نیز در بورس کالا بالغ بر 32 هزار و 423 میلیارد تومان ثبت شد.

حجم معاملات محصولات پتروشیمی نیز در این مدت 3 میلیون و 597 هزار و 21 تن به ارزش 47 هزار و 873 میلیارد تومان اعلام شده است.

در بازار فرعی نیز 75 هزار و 431 تن محصول به ارزش 392 میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفته است که به ترتیب رشد حدود 24 درصد به لحاظ حجم و 25.8 درصد از نظر ارزش داشته است.

در تالار کشاورزی هم 15 تن محصول به ارزش 124 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته و فعالان بازار در این حوزه شاهد تمرکز بورس کالا در خصوص ورود محصولات کشاورزی به بازار مشتقه و مالی بودند.

رشد نماگرهای بازار فیزیکی

این گزارش می افزاید، در تالار محصولات صنعتی و معدنی رشد 43 درصدی حجم و 157 درصدی ارزش معاملات به ثبت رسیده و در تالار محصولات پتروشیمی رشد حجم معاملات 23 درصد و افزایش ارزش معاملات 79 درصد بوده است. تالار فرآورده های نفتی نیز در بورس کالا رشد 34 درصدی حجم و 48 درصدی ارزش را تجربه کرده است. در بازار فرعی نیز افزایش 24 درصدی حجم و 25 درصدی ارزش معاملات ثبت شد.

رشد حجم معاملات بازار مشتقه

به گزارش «کالاخبر» در بازار مشتقه بورس کالا نیز از ابتدای سال تا پایان هفته اول آذر ماه رشد 14 درصدی حجم معاملات به چشم خورد و مجموع قراردادهای مشتقه در این مدت 11 میلیون و 195 هزار و 982 قرارداد به ارزش 15 هزار و 233 میلیارد تومان گزارش شده است که از این میزان 11 میلیون و 171 هزار قرار مربوط به قراردادهای آتی و بیش از 24 هزار قرارداد مربوط به قرارداد اختیار معامله بوده است.

غوغای بازار مالی

در بازار ابزارهای مالی متشکل از سه بازار اوراق سلف موازی، گواهی سپرده کالایی و صندوق های کالایی، جمع تعداد قراردادها بیش از یک میلیارد و 87 میلیون و 63 هزار قرارداد به ارزش تقریبی 14 هزار و 364 میلیارد تومان بوده است که از این رقم بیش از 50 میلیون و 65 هزار قرارداد مربوط به اوراق سلف موازی استاندارد، 84 میلیون و 385 هزار قرارداد مربوط به گواهی سپرده کالایی و 952 میلیون قرارداد مربوط به صندوق های سرمایه گذاری کالایی بوده است. در این بین ارزش معاملات گواهی سپرده کالایی به 6 هزار و 74 میلیارد تومان، ارزش قراردادهای سلف موازی استاندارد به 3 هزار و 732 میلیارد تومان و ارزش معاملات صندوق سرمایه گذاری به 4 هزار و 556 میلیارد تومان رسید.

رشد متغییرهای بازار مالی بورس کالا بیانگر توسعه این بخش و اقبال مناسب فعالان بازار و سرمایه گذاران است چراکه حجم و ارزش معاملات اوراق سلف به ترتیب 133 و 425 درصد، حجم و ارزش معاملات گواهی سپرده 129 و 174 درصد و حجم و ارزش معاملات صندوق های کالایی 69 و 341 درصد افزایش یافته تا حجم و ارزش کلی بازار مالی بورس کالا در این مدت با رشد 75 و 263 درصدی روبه رو شود.

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارزش معاملات بورس کالا ابتدای سال تا پایان هزار میلیارد تومان قرارداد مربوط ارزش معاملات بازار فیزیکی هزار قرارداد گواهی سپرده حجم معاملات حجم و ارزش درصدی حجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۸۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار