Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@04:19:11 GMT

اچ آی وی مثبت‌ها به کرونا مبتلا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۰۱۶۰

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه تاکنون در استان هیچ موردی از ابتلای مبتلایان ویروس HIV به کرونا نداشتیم، گفت: درمان‌هایی که برای بیماران مبتلا به HIV انجام می‌گیرد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن آنها می‌شود و همین امر باعث شده که این افراد کمتر در معرض عفونت‌های فرصت‌طلب از جمله ویروس کرونا قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، فاطمه مجنونی اظهار کرد: HIV یک بیماری عفونی قابل‌ کنترل است که عامل آن ویروسی با نام نقص ایمنی انسانی است. این ویروس علاقه خاصی به سلول‌های سیستم ایمنی بدن دارد و به گلبول‌های سفید بدن آسیب می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: در جهان ۳۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در دنیا مبتلا به HIV داریم که فقط ۷۰ درصد آنها از بیماری خود آگاه هستند. از این میان ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مبتلایان را خانم‌ها و یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را کودکان تشکیل می‌دهند. در ایران تخمین زده شده که ۶۰ هزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به HIV در کشور داشته باشیم اما کل موارد شناسایی شده تا به امروز ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر است. از این میان ۲۲ هزار و ۴۰۶ بیمار زنده داریم و ۱۵ هزار و ۲۰۰ نفر تحت درمان قرار دارند.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه در کشور ۸۲ درصد موارد شناسایی شده HIV را مردان تشکیل می‌دهند، گفت: بررسی روند آماری مبتلایان به این بیماری در ایران طی چند ساله اخیر نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان زن نسبت به مرد در حال افزایش است. در شش‌ماهه اول امسال، ۳۰ درصد موارد شناسایی شده جدید را زنان تشکیل دادند.

وی خاطرنشان کرد: در گلستان ۲۵۴ بیمار مبتلا به HIV داریم که ۸۰ درصد آنها برای دریافت خدمات به مراکز ارائه خدمت به این بیماران مراجعه کردند و ۶۸ درصد تحت درمان قرار گرفتند.

مجنونی در ادامه با اشاره به اینکه الگوی انتقال HIV از طریق روابط جنسی محافظت نشده در حال افزایش است، گفت: علاوه بر این مورد، استفاده مشترک از سرنگ و وسایل تزریق آلوده، خون و فراورده‌های خونی، انتقال از مادر به کودک و استفاده از وسایل غیر استریل در انجام تاتو، خالکوبی و حجامت از دیگر راه‌های انتقال این ویروس است. عفونت HIV نمی‌تواند از طریق اشک، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به دیگران منتقل شود مگر اینکه این ترشحات آغشته به خون فرد مبتلا باشد.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان بیان کرد: خوشبختانه درمان‌های جدید علاوه بر افزایش طول عمر بیماران و کیفیت زندگی آنها شده است، باعث کاهش تولید ویروس در بدن آنها و کاهش دفع ویروس در مایعاتی مانند خون و مایعات جنسی می‌شود. افراد مبتلا به شرط اینکه تحت مشاوره و مراقبت باشند می‌توانند ازدواج کنند و بچه‌دار شوند.

مجنونی با تأکید بر اینکه شناسایی افراد مبتلا به HIV در جامعه اهمیت خیلی زیادی دارد، تصریح کرد: با تشخیص زودهنگام مبتلایان می‌توانیم آنها را سریع‌تر به خدمات درمان متصل کنیم و با این کار هم درمان بهتری را به آنها ارائه می‌کنیم و هم از انتقال بیماری به سایر افراد جامعه جلوگیری کنیم.

وی گفت: از زمان آلودگی فرد به ویروس HIV تا ابتلا به بیماری ایدز حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد. فرد آلوده به ویروس HIV اگر زود شناسایی شود، احتمال ابتلای او به بیماری ایدز خیلی کم است.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه تنها راه تشخیص HIV انجام آزمایش است، تصریح کرد: مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در تمامی شهرستان‌های استان فعالیت دارند و خدماتی از جمله مشاوره، آموزش، آزمایش و خدمات مراقبتی و درمانی در آنها ارائه می‌شود. تمامی خدمات در این مراکز کاملاً محرمانه و به‌صورت رایگان است.

مجنونی با بیان اینکه تاکنون در استان گلستان هیچ موردی از ابتلای مبتلایان HIV به ویروس کرونا نداشتیم، گفت: درمان بیماران HIV موجب تقویت سیستم ایمنی بدن آنها می‌شود. تنها مبتلایان HIV که شناسایی نشده‌اند، در معرض خطر هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده سید محمد علی شهیدی پروتکل الحاقی اچ آی وی مثبت کرونا مبتلا ویروس کرونا محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده سید محمد علی شهیدی پروتکل الحاقی مبتلا به HIV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟