Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:23:32 GMT

دانشگاه نبض پویایی و نشاط سیاسی جامعه است

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۱۷۰۷

دانشگاه نبض پویایی و نشاط سیاسی جامعه است

به گزارش ایرنا، «حسین خوش اقبال» روز سه شنبه در نشست با اساتید دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه که به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد، با ابراز خرسندی از پیش قدمی دانشگاه‌ها در گرامیداشت سالروز ۱۶ آذر و روز دانشجو تاکید کرد: اهتمام به این مناسبت به تقویت روحیه نشاط و محرک فعل سیاسی در دانشگاه‌ها می انجامد.

وی به همراهی جنبش دانشجویی با قیام انقلاب اسلامی و پیش‌قدمی در دفاع از کشور در جنگ اشاره کرد و گفت: در دوران سازندگی و عرصه های مدیریتی نیز دانشجویان نقش موثری داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه «دانشگاه‌ها کارخانه های تولید فکر، نظریه و بلندگوهای مطالبه گری هستند»  افزود: غیبت دانشگاه‌ها و نخبگان دانشگاهی در عرصه های سیاسی و مطالبه گری منتج به یکنواختی و ناامیدی جامعه        می‌شود.

خوش اقبال با بیان اینکه توقع از اساتید و دانشجویان مشارکت فعالانه در روند توسعه ای استان و نقد و نظر تصمیمات و اقدامات است، افزود: از آنجایی که نقد دانشگاهیان با پشتوانه علمی و مطالبه گری صادقانه همراه است می تواند بسیار راهگشا و امیدبخش باشد.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر اهمیت برپایی کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها تصریح کرد: فضای گفت و گو، میزهای هم اندیشی و تریبون های مطالبه گری در دانشگاه‌ها باید احیا شود.

معاون استاندار کرمانشاه با اشاره به شاخص ها و اقدامات صورت گرفته در توسعه کرمانشاه اظهار داشت: از دانشگاه‌ها توقع می رود که دغدغه مندانه بنای گفت و گو بر سر موضوع توسعه پایدار را در استان بگذارند و با نتیجه گیری های علمی خود تصمیم گیران را از راه آزمون و خطا بازدارند.

خوش اقبال با تاکید بر اینکه هر پایان نامه، تحقیق علمی و پژوهشی باید راه حلی برای برداشتن موانع و مشکلات استان باشد،  افزود: توقع می‌رود میزهای گفت و گو و نشست های هم اندیشی مسوولان و مدیران با دانشگاهیان با موضوع توسعه استان بار دیگر احیا شود.
وی ادامه داد: می طلبد که جایگاه و نقش دانشگاه‌ها در عرصه های مدیریتی تقویت شود و رابطه میان آموزش و توسعه مستمر و هدفمند برقرار شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه همچنین با اشاره به ظرفیت کمی و کیفی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تاکید کرد: دانشگاه آزاد در کرمانشاه با دربرگیری ۳۲ درصد دانشجویان استان بیشترین دانشجو را دارد و از این ظرفیت باید برای مشارکت در توسعه و هم اندیشی در مسایل استان بهره برداری شود.

وی با اشاره به رقم خوردن اتفاقات مثبت در استان، کاهش بیکاری، رشد سرمایه گذاری به ویژه در بخش خارجی را از جمله آنها برشمرد و اضافه کرد: با تدوین سند اشتغال استان در سال گذشته سه درصد و برای سال ۹۹، ۵/۲ درصد کاهش بیکاری هدف گذاری شد که محقق شده است.

معاون استاندار کرمانشاه با اشاره به بحران کرونا تاکید کرد: با وجود این بیماری جهان شمول و تحریم های ظالمانه، دولت در استان برنامه های خود را پیش برده و تلاش می شود تا دقیقه آخر مسوولیت وظیفه خود را انجام دهیم.

خوش اقبال با اشاره به اجرای طرح ممنوعیت های ۲ هفته ای ستاد مدیریت کرونا از دانشجویان و اساتید درخواست کرد که برای رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی و حفظ سلامت جامعه، مشارکت علمی و پررنگی داشته باشند.

در این نشست که مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کرمانشاه نیز حضور داشت چند تن از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نقطه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی ارتباط با مدیران، استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی و چاره اندیشی برای مسایل استان را بیان داشتند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از یکصد هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی و خصوصی است.

برچسب‌ها استانداری کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه استانداری کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه اخبار کنکور دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها مطالبه گری خوش اقبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بافتار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هر جامعه‌ای، بستر ویژ‌ه‌ای برای فعالیت‌های علمی جامعه‌شناختی فراهم می‌سازد و این بافتار در سبک و رویکرد حاکم بر کار جامعه‌شناس و ماهیت فعالیت‌های جامعه‌شناختی بازتاب می‌یابد.

اصغر میرفردی (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه شیراز) در مقاله‌ای با عنوان «مروری بر مطالعات جامعه‌شناختی در زمینه آموزش، مهاجرت و
تحولات توسعه‌ای در ایران» به این موضوع اشاره می‌کند که کارل مانهایم (Karl Mannheim) معتقد است نظریه‌ها و فعالیت‌های جامعه‌شناختی از نظر شناخت‌شناسی، بازتاب زمانه و زمینە کنش‌گران این حوزه تخصصی است.

* سیر شکل‌گیری و فعالیت‌های رشته جامعه‌شناسی در ایران

این پژوهشگر می‌نویسد: رشته «جامعه‌شناسی» در ایران، همزمان با تأسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ خورشیدی مورد توجه قرار گرفت و با پیش‌گامی زنده‌یاد، غلام‌حسین صدیقی، مانند یک رشتە تخصصی بنیان نهاده شد.

او در ادامه می‌دهد که سیر شکل‌گیری و فعالیت‌های رشته جامعه‌شناسی در ایران را می‌توان در چند دوره گوناگون دسته‌بندی کرد:

 دوره پایه‌گذاری رشتۀ جامعه‌شناسی: از زمان تأسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ تا تأسیس مؤسسۀ تحقیقات و مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۷ خورشیدی را می‌توان جزء این دوره دانست. دوره تثبیت و گسترش: این دوره از تأسیس مؤسسه تحقیقات و مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران تا زمان انقلاب سال 57 را دربرمی‌گیرد.  دوره آموزش‌محور و تغییرات ساختاری: این دوره که از57 تا میانه دهه ۱۳۷۰ را در برمی‌گیرد، به پیروی از تغییرات انقلابی و برنامه انقلاب فرهنگی پس از انقلاب، با تغییر در نیروی انسانی، محتوای آموزشی و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی همراه بود. فعالیت‌های این دوره بیشتر آموزشی بود و از میزان فعالیت‌های پژوهشی سال‌های پیش از انقلاب، تا انداز‌ه‌ای کاسته شد.  دوره تشکل‌یابی دوباره و آموزش-پژوهش‌محوری: این دوره از میانه دهه ۱۳۷۰ تاکنون را در برمی‌گیرد و تفاوت‌هایی را در دولت‌های چهارگانه به خود دیده است، گاه فعالیت‌های جامعه-شناختی مورد اقبال واقع شده و گاه نیز با محدودیت‌ها و موانعی روبه‌رو بوده‌اند. رشته‌ها و گرایش‌های علوم اجتماعی و تحصیلات تکمیلی در این دوره گسترش یافتند. جابجایی محل زندگی فرد از یک منطقه به منطقه و یا سرزمین دیگر را مهاجرت می‌گویند

میرفردی توضیح می‌دهد که با گسترش واحد‌های دانشگاهی همچون دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام‌نور و دانشگاه علمی‌کاربردی، رشته‌های علوم اجتماعی نیز گسترش یافتند؛ اما چنین گسترشی در همۀ دانشگاه‌ها و مناطق کشور، کیفیت مطلوب و مورد انتظار را به همراه نداشته است.

* ‌تعریف مهاجرت از منظر جامعه شناسی

او در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که جابجایی محل زندگی فرد از یک منطقه به منطقه و یا سرزمین دیگر را مهاجرت میگویند. در تعریفی دیگر، بر پایە دانشنامە جمعیت‌شناسی مهاجرت، تغییر مکان افراد، یا گروه‌هایی از افراد، که با تغییر دائمی یا نیمه دائمی محل سکونت خود همراه است.

این نویسنده معتقد است که عامل مهمی که نقش مهاجرت را در پیوند با وضعیت توسعه تحلیل می‌کند، آموزش است. مهاجرت سرمایە انسانی یا جمعیت در سن فعال و ماهر و متخصص از یک منطقه به منطقه دیگر، می‌تواند توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون سازد.

* رابطه مهاجرت و توسعه جامعه

در این مقاله آمده است که مهاجرت سرمایه انسانی به خارج از کشور، نقش تعیین‌کنند‌ه‌ای در وضعیت توسعه‌ای کشور‌های جهان سومی دارد. رسالت جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسان در این فراگرد، مهم است و میزان توجه آنها به مهاجرت و زمینه‌ها و پیامد‌های آن، نقش مهمی در پویایی و توسعه جامعه دارد.
در ادامه می‌نویسد  با توجه به فعالیت ۹۰ سالۀ جامعه‌شناسی در ایران، این نوشتار در پی مرور مطالعات مهاجرت در ایران است و به این پرسش پاسخ دهد که جامعه‌شناسی ایران چه فعالیت‌هایی در زمینه مهاجرت، آموزش و توسعه داشته است؟

مهاجرت فزاینده موجب خالی شدن مناطق مهاجرفرست از سرمایه و نیروی انسانی فعال می‌شود و منجر به بازتولید عقب‌ماندگی در این مناطق شده است

* مطالعات مهاجرت و جامعه‌شناسی در ایران

به زعم میرفردی جامعه‌شناسی در ایران متناسب با تحولات اقتصادی و اجتماعی، تحولات چندگانه‌ای را به خود دیده است. در پی تغییرات در سبک و میزان مهاجرت در ایران، مطالعات علوم اجتماعی به ویژه جامعه‌شناختی در زمینه مهاجرت نیز دچار تحولات مرتبط با تغییر سبک مهاجرتی شدند.

مطالعات مهاجرت در ایران نشان داد که مهاجرت فزاینده موجب خالی شدن مناطق مهاجرفرست از سرمایه و نیروی انسانی فعال می‌شود و منجر به بازتولید عقب‌ماندگی در این مناطق شده است.

* تاثیرات مهاجرت سرمایه‌های انسانی به خارج از کشور

به گفته این پژوهشگر افراد جوان، تحصیلات و مهارت بیشترین سهم از مهاجران به شهر‌های بزرگ را دارند. مهاجرت این دسته از افراد موجب توسعۀ نابرابر مناطق کشور و بازتولید توسعه نیافتگی مناطق کم‌برخوردار می‌شود.

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهاجرت سرمایه‌های انسانی به خارج از کشور، گردانە بازتولید عقب ماندگی کشور را ایجاد می‌کند و با وجود گسترش آموزش تخصصی دانشگاهی و غیردانشگاهی در کشور، وضعیت نابسامان اشتغال در کشور، زمینۀ مهاجرت سرمایه‌های انسانی را فراهم می‌سازد.

او در انتها می‌نویسد مطالعات یک دهه اخیر نشانگر افزایش میل به مهاجرت به خارج از کشور است و میزان مهاجرت سرمایه‌های انسانی توانمند به خارج از کشور گسترش یافته است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • «مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد