Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@21:45:04 GMT

مزایای نمایشگاه فیزیکی کتاب چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۳۳۸۷

مزایای نمایشگاه فیزیکی کتاب چیست؟

مدیر نشر قو که از سال 71 وارد حوزه نشر شده معتقد است: نمایشگاه کتاب باید تخصصی باشد، به گونه‌ای که در آن ویراستاران، ناشران، تصویرگران و نویسندگان حضور داشته باشند.

به گزارش مشرق، قدرت‌الله نیک‌بخت سال ۱۳۷۱، به‌دلیل حرفه و اشتغال فرهنگی که در آن سال‌ها داشت به حوزه نشر وارد شد و فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آغاز، امتیاز نشر و فعالیت در شیراز و پس از چند سال، به تهران منتقل شد و نشر «قو» فعالیت خود را آغاز کرد.

از همان ابتدای تأسیس، همه ساله در نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور فعال داشت. البته در سال‌هایی که نمایشگاه به مصلا منتقل شد، به‌دلیل اعتراض به این جابه‌جایی دو سال شرکت نکرد.

آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی فارس با این ناشر است.

* در چه حوزه‌هایی فعالیت می‌کنید و چند اثر تاکنون منتشر کرده‌اید؟

حوزه فعالیت‌ نشر قو، به صورت تخصصی حوزه کودک و نوجوان است. اما چند سالی است که در حوزه ادبیات داستانی رمان و داستان کوتاه خصوصاً تألیف، به صورت حرفه‌ای وارد شده‌ایم. تا امروز بالغ بر ۳۷۰ اثر منتشر و وارد بازار کرده‌ایم. اکثر کارهای منتشرشده آثار تألیفی هستند و درصدی هم به کارهای ترجمه اختصاص دارد.

* آثار مهم و کارویژه نشر قو در سال ۹۹ چیست؟

یکی از آثار مهم و پرفروش ما، کتاب «قلندر و قلعه» است که با زبان روایت، به زندگی شیخ شهاب‌الدین سهروردی پرداخته و از آن استقبال خوبی شده است. این کتاب امسال تجدید چاپ شد و به چاپ نوزدهم رسید. موضوع این اثر در حوزه ادبیات عرفانی و زندگی‌نامه است. کتاب دیگری در همین موضوع و از نویسنده کتاب «قلندر و قلعه»، دکتر سیدیحیی یثربی در مرحله آماده‌سازی است و به زودی روانه بازار خواهد شد. این اثر «مطرب عشق» نام دارد و با قلمی شیوا و داستانی زندگی «رابعه عدویه»، اولین زنی که در وادی عرفان قدم گذاشته و کشف‌هایی در حوزه عرفان داشته را به تصویر کشیده است.

 مجموعه‌ای ارزشمند از داستان کوتاه برای نوجوانان تدارک دیده‌ایم با عنوان «قصه ‌قو» که به صورت فصلنامه منتشر خواهد شد. این مجموعه به‌دلیل خلأ موجود در حوزه داستان کوتاه در بازار برای نوجوانان تهیه شده و تقریباً ۱۰ مجموعه از آن آماده شده است. اولین شماره این مجموعه با عنوان «پسری با چشمان آبی براق» در پاییز روانه بازار خواهد شد. در این مجموعه آثاری از پیش‌کسوتان و نوقلمان یک‌جا گردآوری شده است.

* گویا در حوزه بزرگسال هم رمان منتشر کرده‌اید.

در حوزه ادبیات داستانی بزرگسال امسال چهار اثر منتشر شده است. یک رمان بزرگسال با نام «مشیانک» هم به تازگی روانه بازار شده است. مجموعه پنج جلدی «یک اژدهای امروزی» به قلم مرجان ظریفی و با تصویرسازی‌های زیبای مجید صابری‌نژاد در مرحله آماده‌سازی است و تا پایان سال منتشر خواهد شد. «مثنوی جوان» و «آتا یعنی پدر» برای نوجوانان و «غولی بالای ابرها» برای کودکان آثاری است که به تازگی روانه بازار کتاب شده است.

* کاغذ را برای انتشار آثار چطور تهیه می‌کنید؟

 به نظرم این مسئله بسیار خوب مدیریت شده است. برای هر کتاب در سامانه تقاضا داده‌ایم و کاغذ را در اختیارمان گذاشته‌اند. کتاب کودک و خردسال باید کاغذ گلاسه منتشر شود. از این رو بهتر است برای تأمین این کاغذ در حوزه نشر کودک تمهیداتی اندیشیده شود.

* آیا نمایشگاه مجازی کتاب می‌تواند خلأ نمایشگاه بین‌المللی کتاب را پر کند؟

به نظر من نمایشگاه مجازی نمی‌تواند این خلأ نمایشگاه مرسوم هرساله را پر کند. شاید فروش مجازی توانسته باشد خلأ فروش کتاب را به خصوص در دوران شیوع کرونا به نوعی جبران کند؛ اما نمایشگاه مجازی نه! یکی از ویژگی‌های نمایشگاه در این است که مخاطب با تنوع کتاب‌ها به‌طور ملموس روبه‌رو می‌شود و می‌تواند فیزیک کتاب را در دست بگیرد و کتاب را ببیند، ورق بزند و انتخاب کند. در نمایشگاه‌های کتاب، مخاطب و البته مخاطب‌های حرفه‌ای کتابخوان دوست دارند دیگر آثار ناشر را هم ببینند. البته مخاطب غیرحرفه‌ای هم دوست دارد در نمایشگاه کتاب همچون نمایشگاه‌های خرید فصلی حضور پیدا کند و کتاب‌هایی را بخرد که اسم یا موضوع آن او را جذب می‌کند. بارها گفته شده این شکل از نمایشگاهی که ما در این سال‌ها برگزار کرده‌ایم و کاملاً هم جا افتاده است، مطابق با نمایشگاه‌های مطلوب کتاب نیست. نواقصی دارد که باید جبران و تدارک شود یا یک نمایشگاه مستقل تخصصی در کنارش داشته باشد.

اساساً نمایشگاه باید این‌طور باشد که آدم‌های متخصص و مخاطبان خاص بیایند آثار جدید از همه جنبه‌ها را ببینند. حتی ممکن است خرید هم نکنند و فقط مطلع شوند که چه آثار جدیدی در حوزه نشر منتشر شده یا چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. ما به یک نمایشگاه تخصصی و حضور این‌چنینی با حضور ویراستاران و ناشران و تصویرگران، نویسندگان و ... نیاز داریم. من معتقدم نمایشگاه مجازی نمی‌تواند به این اهداف دست پیدا کند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده مشرق کتاب نمایشگاه کتاب نمایشگاه مجازی روانه بازار خواهد شد حوزه نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به مدیرمسئولی حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی، منتشر و در هفته جاری عرضه خواهد شد.

در این شماره خیمه، ۵ رویداد مهم ماه فروردین ۱۴۰۳ تحلیل شده‌اند:
اول: تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه.
دوم: بررسی ماجرای مسجدسازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق.
سوم: بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌لاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر(ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه.
چهارم: روایتی از اشعار روضه های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی.
پنجم: برگزاری محفل صدهزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه ای.

همچنین پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است؛ این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴مداحی آشنا می کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده اند.

این شماره به مناسبت نمایشگاه کتاب نیز، به موضوعات زیر پرداخته شده است:
کتابی کاملا کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»
مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه های مترسک.»
کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی
یادداشت های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

کیانوش رضایی کد خبر: 1228613 برچسب‌ها مجله اجتماعی

دیگر خبرها

  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • ‌ کتاب «طراحی مدارهای منطقی» در جهاددانشگاهی قزوین منتشر شد