Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش بینی می‌شود تولید محصولات سردسیری و خشک در سال جاری به بیش از 11.5 میلیون تن برسد.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارتخانه با اعلام این مطلب گفت: با پیش بینی تولید 24 میلیون و 750 هزار تن کل محصولات باغبانی در سال 99، محصولات سردسیری و خشک سهمی نزدیک به 50 درصد کل تولیدات باغی را به خود اختصاص می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داراب حسنی، سطح کل باغات میوه های سردسیری و خشک در کشور را بر اساس آمار سال 98 نزدیک به سه میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: از این سطح، دو میلیون و 573 هزار هکتار باغات بارور هستند.
وی برآورد کرد حدود 70 درصد باغات محصولات سردسیری و خشک اقتصادی و 30 درصد آن درجه 3 و نیازمند اصلاح یا جایگزینی هستند.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که باغات محصولات سردسیری و خشک 60 درصد کل سطح باغات کشور را تشکیل می دهند، اظهار داشت: بر اساس آمار سال 98 سطح باغات میوه های سردسیری در کشور 1.8 میلیون هکتار است که نزدیک به 1.6 میلیون هکتار آن بارور است.
حسنی با بیان این که میوه های دانه دار، هسته دار، ریز و میوه های خشک در زیر مجموعه دفتر میوه های سردسیری و خشک قرار دارند، گفت: میوه های خشک مانند گردو، پسته و بادام حدود 50 درصد سطح باغات سردسیری و خشک را تشکیل می دهند.
وی متوسط عملکرد باغات میوه های دانه دار را 17 تن در هکتار، باغات میوه های هسته دار و ریز میوه را حدود 11 تن در هکتار و باغات میوه های خشک را یک تن در هکتار عنوان کرد.
وی اصلاح و احیای باغات قدیمی را از مهمترین برنامه های این دفتر دانست و اذعان داشت: در این راستا سرشاخه کاری یکی از اقدامات ویژه در مورد گونه های خشک مانند گردو و پسته است و این برنامه در مورد محصولات سردسیری مانند انگور، سیب و گیلاس نیز در سال جاری در دست پی گیری است.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، امور به باغی یا فناوری تولید را از دیگر برنامه های حوزه میوه های سردسیری و خشک برشمرد و پیش بینی کرد: امسال در صورت تحقق کمک های فنی و اعتباری، سطحی نزدیک به 4 هزار هکتار پایلوت برای اقداماتی همچون تغذیه، هرس، اصلاح گرده افشانی، بهبود کیفیت انگور و کشمش، اصلاح شاخه بندی و کیفیت نهال در استان های مختلف کشور اجرا می شود. 
حسنی همچنین بررسی کارایی ارقام برتر در استان های مختلف را از برنامه های مهم در حوزه میوه های سردسیری و خشک عنوان کرد و اظهار داشت: ورود ارقام مختلف باغی با توجه به تغییرات اقلیمی مانند و تنش های زنده و غیر زنده، ضروری است.
وی به تنوع بخشی به ارقام درختان میوه نیز به گونه های بلوبری و تمشک اشاره و اعلام کرد: 11 رقم بلوبری وارد کشور شده که از امسال شروع به تکثیر می شوند و باغاتی از آن در کشور نیز در دست احداث است.
حسنی افزود: در مورد تمشک 18 رقم وارداتی تجاری در برنامه تکثیر قرار داده شده و در مورد پکان نیز تکثیر حدود 10 رقم تجاری آغاز و باغات آزمایشی در استان های کشور ایجاد شده است.
وی گفت: نهال ارقام پکان توسط بخش خصوصی وارد و در مرحله قرنطینه زیر نظر سازمان حفظ نباتات است.

برچسب ها: میوه ، میادین میوه و تره بار ، وزارت جهاد کشاورزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KtH

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میوه میادین میوه و تره بار وزارت جهاد کشاورزی میوه های سردسیری و خشک محصولات سردسیری و خشک باغات میوه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سید عماد شاهرخی، عصر امروز، در همایش روز مزرعه در سلسله، گفت: این شهرستان به‌عنوان قطب تولید دانه‌های روغنی در لرستان مطرح است.

او با اشاره به ضرورت امنیت غذایی و جهش تولید در محصولات کشاورزی، اضافه کرد: ما باید اصول علمی و فنی را به مزارع و بخش کشاورزی منتقل کنیم.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: حدود هزار و 700 هکتار  از سه هزار و 500 هکتار کلزای این استان در شهرستان سلسله کشت می‌شود.

شاهرخی با بیان اینکه چهار میلیون دلار ارز سالانه برای واردات روغن هزینه می‌شود، بیان کرد: ما باید کشور را از واردات روغن بی‌نیاز کنیم و در این راستا یکپارچه‌سازی اراضی بسیار مهم است.

او با اعلام اینکه میانگین تولید گندم آبی در اراضی کشور 4.5تن است، اضافه کرد: این آمار در لرستان 5.5تن در هر هکتار است و هزار کیلوگرم بالاتر از میانگین کشوری هستیم.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید