Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس مجلس گفت: دولت در سقوط ارزش ریال، عدم تامین کالاهای اساسی و عدم بازگشت ارزهای صادراتی قصور کرده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی نیکزاد  نایب رییس مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز مجلس در برنامه سعادت آباد رادیو تهران حضور پیدا کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

نیکزاد ضمن گرامی داشتن یاد و خاطره شهید مدرس گفت: بیش  از 12 هزار قانون در دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است و در حال حاضر به نظر ما تقنین و نظارت از اختیارات مجلس است اما از ابتدای تشکیل مجلس یازدهم همه تلاش ما این است که بیش از آنکه دنبال تقنین و قانونگذاری باشیم اولاً  به سمت آن برویم که قبلاً بوده است و در راستای اصلاح قوانین گام برداریم و همان‌گونه که گفته شد ما در نظام پارلمانی‌مان بیش از 12000 قانون مصوب کرده این در حالی که کشوری مثل فرانسه با نظام پارلمانی بسیار قدیمی‌تر از ما تنها کمتر از دو هزار قانون به تصویب رسانده و کشورش هم اداره می‌شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه تلاش ما در این مجلس این است که مجلس کمیسیون‌محور و مسئله‌محور باشد و به نظر بنده ما بیش از آنکه به تقنین بپردازیم حتماباید  به نظارت روی بیاوریم. در نظارت بر اساس قوانین آنچه که نیاز است اصلاح شود مجلس باید این کار را انجام دهد  بنابراین مجلسی که ادعا دارد که نماینده همه مردم ایران است مجلسی که جای تلاش و برنامه‌ریزی و پیشرفت در نظام است نه بر نظام مجلسی که مظهر مردم سالاری دینی است و با رای مردم این مجلس شکل گرفته است اهمیت کشور به این قوانین زمانی مشخص میشود که کف جامعه از آحاد مردم که مجلس گذرانده است برای رفع مشکلات مردم اقتصاد و معیشت مردم با یک شرط که مجریان قانون به معنای واقعی به این قوانین  عمل نمایند. ضمن اینکه در این مدت جایی نبوده است که ما امکان ورود و نظارت نداشته باشیم.

نیکزاد در خصوص بسته‌های حمایتی و معیشتی برای مردم و اوضاع تورمی خاطرنشان کرد: اگر دولت و مجلس همگی دست به دست هم می‌دادند که فقط از سقوط آزاد قدرت پول ملی جلوگیری می‌کردیم دیگر نیازی نبود که به مردم بسته معیشتی اعطا شود. اما مجلس باید چه کار می‌کرد ؟ مجلس به اتفاق رئیس و اعضای هیئت رئیسه و دیگر دوستان  جلسه گذاشت و کسانی که ارز را گرفته و صادرات انجام دادند و آن را برنگرداند همچنین اشخاصی که تسهیلات را گرفته و صادرات را انجام دادند اما متاسفانه ارز را برنگرداند همچنین اشخاصی که تسهیلات را گرفتند و برنگرداند کسانی که چهار میلیارد و هفتصد و بیست و یک میلیون دلار را گرفتند و برنگرداند وقتی اینها مشخص شد و با قوه قضائیه هماهنگ کرد چه کسی باید میدان‌داری بکند و این ارزها را به کشور برمی‌گرداند تا سبب نشود کالاهای عمومی و نهاده‌های کشاورزی یا سیمان آهن میلگرد که نیاز ساخت مسکن است بالا نرود چرخ اقتصاد متوقف نشود و مردم نخواهند بسته معیشتی و یکصد هزار تومانی دریافت کنند. جلسات متعددی در این رابطه گذاشته شد اما کسی که باید به عنوان میدان‌دار عمل نماید دولت است و بدون تعارف دولت در این موارد قصور کرده است. همچنان که ما هنوز مستقر نشده بودیم اما رئیس دیوان محاسبات وقت به ما نوشت و مشخص بود که چه کسانی این ارزها را دریافت کرده‌اند بنابراین علت اینکه در حال حاضر در کف خیابان در جامعه مباحث اقتصادی به جای مباحث فرهنگی حرف اول شده است معیشت مردم حرف اول در جامعه شده است این است که دولت به وظایف اصلی خود عمل نکرده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اختیارات قانونی که مجلس دارد صرف نظر از تمامی تحریم‌ها و تهدیدهای ایالات متحده آمریکا متاسفانه در برخی از وزارتخانه‌ها آن چنان که باید و شاید پای‌کار نبوده‌اند این شاید باعث شده مشکلات عدیده‌ای در جامعه به وجود آید.

وی در خصوص درک مشترک بین دولت و مجلس در شرایط فعلی تاکید کرد‌:  این درک مشترک بین مجلس و دولت وجود دارد اما در برخی از وزارتخانه‌ها و کارها  همچون مباحثی مثل مسکن خودرو سیمان فولاد تامین مواد غذایی و کالاهای اساسی و ...  مجلس برای رسیدن به نتایج مطلوب پای‌کار ایستاده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر عزم راسخی می‌بود و پشتیبانی از طرف دولت بر وزارتخانه‌ها انجام می‌پذیرفت و این وزارتخانه‌ها با همدیگر ارتباط می‌داشتند کارها خیلی بهتر از این انجام می‌گرفت و در واقع مجلس در حال حاضر مصلحت‌اندیشی می‌کند که در بعضی از حوزه‌ها در خصوص استیضاح وزرا ورود نمی‌کند در حالی که در همین حال حاضر استیضاح سه وزیر به امضا رسیده اما اعلام وصول نشده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایندگان مجلس نمایندگان مجلس مجلس شورای اسلامی وزارتخانه ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»

به گزارش شفقنا، روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک‌ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.

به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند

وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بار‌ها هم گفتیم یک طرفه نمی‌توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می‌شود.

برخورد این دولت با بانک‌ها برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است

آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک‌ها می‌شود، ادامه داد: بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می‌دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت‌ها داده می‌شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک‌ها این است این منابع در کجا خرج می‌شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک‌ها مطلقا برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بار‌ها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک‌ها نمی‌رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار‌ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک‌ها را به خط خواهم کرد»، اما در عمل نشانه‌ای از این مساله نمی‌بینیم.

وی افزود: عده‌ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می‌کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک‌ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیرو‌های مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک‌ها را وارد کار کند.

نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام‌های خرد، گفت: بانک‌ها اصلا عمل نمی‌کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک‌ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام‌های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک‌ها رد می‌شود و یا چند ضامن از مردم می‌خواهند؛ لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • ‌قصور برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت ‌محرز شد
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود