Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-عضو اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: افزایش ۲۵ درصدی صادرات ایران در ماه گذشته به عراق باعث شده این کشور به عنوان اصلی‌ترین وارد کننده کالاهای غیرنفتی از ایران شناخته شود.

علی شریعتی  اظهار کرد: در سال‌های گذشته همواره چین به عنوان اصلی‌ترین وارد کننده کالا از ایران مطرح شد بخش مهمی از صادرات ما به چین کالاهای پتروشیمی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو باید کارشناسان این حوزه نظر بدهند که دلیل پایین آمدن صادرات به چین چه بوده است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت صادرات کالاهای ایرانی به عراق توضیح داد: در ماه‌های ابتدایی سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا مرزهای مشترک میان دو کشور برای مدتی بسته شد که همین مساله به کاهش صادرات ایران به عراق منجر شد. در ماه‌های بعد اما فعالیت‌های مرزها از سر گرفته شد و حتی ما شاهد رشد صادرات در بعضی ماه‌ها بودیم.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در کنار آن بخش مهمی از تقاضا در جامعه عراق وابسته به حقوقی است که دولت برای مردم این کشور می‌ریزد این حقوق در ماه‌های گذشته تاخیر داشت اما اخیرا بهبودی نسبی در مسیر اجرای آن دیده می‌شود که این مساله نیز ظرفیت‌های صادراتی ایران را افزایش می‌دهد.

شریعتی با اشاره به ظرفیت بالای بازار عراق برای کالاهای ایرانی بیان کرد: اگر صادرات ما در ماه‌های گذشته افزایش یافته به دلیل یک برنامه ریزی مدون یا تغییر جدی در فرآیند صادرات نبوده است بلکه عوامل دیگری در این موضوع دست داشته‌اند ما هنوز در زمینه‌هایی مانند بسته‌ بندی یا نحوه‌ی توزیع کالا با مشکلاتی مواجه هستیم که در صورت برطرف کردن آنها امکان افزایش درآمدهای صادراتی در این حوزه وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از صادرات ایران به عراق به شکل ریالی انجام می‌شود، توضیح داد: نظر شخصی من این است که صادرات ریالی اساسا صادرات به شمار نمی‌آید و ما اگر قصد افزایش درآمد داریم باید به صادرات ارزی فکر کنیم. این‌که یک ایرانی محصول خود را در مرز به شکل ریالی به طرف عراقی بفروشد عملا صادراتی انجام نشده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: آنچه که صادرکنندگان در بازار عراق از دولت خواسته‌اند تسهیل در شرایط بازگشت ارز و درک موقعیت آنها در بازار کشوری مانند عراق است. در صورتی که این تسهیلات در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد می‌توان امیدوار بود که در بازار عراق و کردستان عراق حضور تجار ایرانی قدرت بیشتری پیدا کند.

به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که در هفت ماهه ابتدایی سال جاری عراق با واردات بیش از ۲۵ درصد از کل کالاهای صادراتی ایران به نخستین مقصد تجاری کشور تبدیل شده است. در سال‌های قبل چین این جایگاه را در اختیار داشت.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: صادرات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۴۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد