Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@09:18:36 GMT

ساخت «هفت باغ» در بیغوله معتادان

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۷۲۹۹

ساخت «هفت باغ» در بیغوله معتادان

در شهر سنندج واقع در استان کردستان، محدوده ای در مجاورت محله تاریخی چهارباغ قرار دارد. این محدوده با احتساب ۴۵۰۰ هکتار مساحت مصوب طرح تفصیلی سنندج قریب به هفتاد و پنج صدم درصد مساحت شهر سنندج را تشکیل می دهد و از این رهگذر می تواند بسیاری از کمبودهای خدمات عمومی شهر را جبران کند.

در روزهای اخیر برای ساماندهی این محدوده، پیگیری مصوبات پنجاه و سومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با موضوع تعیین تکلیف پروژه شارستان سنندج (هفت باغ) با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، مهدی عبوری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، بهمن مرادنیا استاندار کردستان، نماینده وزارت صمت و نیز سازمان اوقاف برگزار شد که اعضای جلسه با اجرای فاز نخست پروژه هفت باغ سنندج به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی غرب کشور موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص با بیان اینکه این پروژه با مهمترین عناصر تاریخی شهر سنندج همپوشانی دارد، گفت: برای مثال در این محدوده انبارهای غله وجود دارد که این انبارها به نوعی اولین بنای صنعتی ارزشمند کشور به شمار می روند.

وی افزود: وجود برخی معضلات در این محدوده منجر به کاهش کیفیت زندگی ساکنان شده است. از جمله محدوده سایت قبرستان تاریخی تایله و فضاهای پیرامونی آن به دلیل عدم بهره‌برداری مستمر در طول شبانه روز و تخلیه شبانگاهی، وجود کاربری‌های درشت دانه خدماتی و همچنین نبود خدمات شهری دارای مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی و البته کالبدی و کارکردی را به وجود آورده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: به طور کلی می توان مشکلات این منطقه را این گونه برشمرد: محل تجمع معتادان متجاهر، وجود گره ترافیکی شدید در محدوده به دلیل عبور و مرور ماشین آلات سنگین و تخلیه بار، آلودگی زیست محیطی ناشی از وجود گورستان تایله و تخلیه زباله دراین مکان، تخلیه شبانگاهی و تبدیل آن به فضای بی دفاع شهری به دلیل کاربری‌های غیرعمومی و عمدتا اداری و کارگاهی و پایش اجتماعی بسیار ضعیف. این وضعیت سبب کاهش شدید کیفیت زندگی ساکنان و بهره برداران شده است و به لحاظ آسیب‌های اجتماعی جزوه یکی از نقاط آلوده به شمار می‌رود.

او با اشاره به اینکه پروژه هفت باغ را برای اجرا در این منطقه فازبندی کرده‌ایم توضیح داد: باغ‌های مختلفی در این پروژه تعریف شده است که عبارتند از باغ هنر، باغ نوا، باغ سینما و تئاتر، باغ مجسمه، مجموعه اقامتی تاریخی باغ آیین و باغ معماری. در حال حاضر تصمیم بر این است تا ابتدا باغ کتاب را اجرایی کنیم زیرا محدوده در نظر گرفته شده برای آن شامل ساختمان‌ها و سوله‌های تاریخی انبار غله و اراضی رها شده است و امکان تغییر کاربری آن ها راحت‌تر است. در این خصوص سازمان مسکن و شهرسازی زمینی را شناسایی کرده که موردتایید مدیریت محلی استان نیز واقع شده و قرار است سایت اداری شرکت بازرگانی ایران در قالب شرکت غله به این مکان منتقل شود.

بنابراین گزارش، این جلسه که نخستین جلسه هماهنگی جهت اجرای بزرگترین پروژه بازآفرینی غرب کشور بود، هفت مصوبه دیگر نیز داشت و مقرر شد، در مدت یک هفته تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرکت بازرگانی دولتی ایران و سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی در خصوص نحوه توزیع کار جهت احداث مجموع انبارهای جدید در مجاورت خط ریلی همدان- سنندج منعقد شود. این تفاهم نامه ملاک توافق و واگذاری عرصه و اعیان املاک متعلق به شرکت بازرگانی ایران به شرکت بازآفرینی شهری ایران خواهد بود.

همچنین شرکت بازآفرینی شهری ایران مکلف شد بعد از انعقاد تفاهمنامه با شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران و دریافت املاک ضلع جنوبی خیابان اکباتان، ضمن تکمیل فاز مطالعاتی، عملیات اجرایی پروژه را آغاز کند.

قرار شد با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران، استانداری کردستان، اداره کل راه و شهرسازی استان و مهندسان مشاور طراح پروژه با هماهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه‌ای ارایه شود که سازمان مذکور در چارچوب حقوقات شرعی، از منافع طرح برخوردار شود.

اداره کل راه و شهرسازی استان نیز مکلف شد همزمان با تکمیل مراحل مطالعات پروژه و به منظور پیشبرد هر چه بهتر طرح و ارتقای کیفیت بهره‌برداری، نسبت به انجام مطالعات ترافیکی اقدام کند.  علاوه بر این قرار شد در راستای تحقق فازهای بعدی این طرح، استانداری کردستان با دستگاه‌های متولی (قریب به ۱۶ دستگاه اجرایی) دارای مالکیت در محدوده مذاکره و نتیجه را  به ستاد عملیاتی و اجرایی پروژه منعکس کند.

بر اساس این گزارش شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز موظف شد با هماهنگی معاونت شهرسازی و معماری طرح جابه جایی ایستگاه صلوات آباد به داخل شهر سنندج تهیه و مسیر عبوری خط ریلی همدان - سنندج - باشماق از داخل شهر سنندج  را در اسرع وقت تعیین تکلیف کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سنندج وزیر راه و شهرسازی مسکن وزیر راه و شهرسازی سنندج مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران راه و شهرسازی شهر سنندج هفت باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلندترین برج آمریکا در قلب گردبادها / عکس

غزال زیاری: مقامات آمریکایی بالاخره اجازه ساخت بلندترین آسمان‌خراش تاریخ آمریکا را تائید کردند. نکته جالب‌توجه اینجاست که این ساختمان بلند در نیویورک سیتی یا شیکاگو ساخته نخواهد شد؛ بلکه قرار است در اوکلاهاما سیتی ساخته شود، منطقه‌ای با فقط ۷۰۰هزار نفر جمعیت که مستعد گردبادهای شدید است.

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدا این پروژه، به عنوان دومین آسمان‌خراش بلند آمریکا ارائه شده بود؛ اما طراحان مجددا دست به کار شدند و تصمیم گرفتند تا طرح بهتری را ارائه کنند و برنامه‌هایشان را به نحوی تغییر دادند که این برج، بلندترین برج آمریکا لقب بگیرد؛ بدین‌ترتیب جزئیات بیشتری از این طرح ارائه شد.

بلندترین آسمان‌خراش آمریکا، «برج لجندز» (Legends Tower) نام خواهد گرفت و در محل یک پارکینگ قدیمی در نزدیکی مسیر راه آهن و تاسیسات انبارداری U-Haul ساخته خواهد شد. ارتفاع این برج ۱۹۰۷ فوت معادل ۵۸۱ متر خواهد بود که عدد نمادینی برای اوکلاهاما به حساب می‌آید؛ چرا که در سال ۱۹۰۷ بود که اوکلاهاما به عنوان چهل‌وششمین ایالت به ایالات متحده آمریکا پیوست.

برای آنکه بهتر بتوانید ارتفاع این برج را تصور کنید، باید بدانید که برج لجندز ۱۳۰ فوت (۳۹ متر) بلندتر از مرتفع‌ترین آسمان‌خراش فعلی آمریکا یعنی مرکز تجارت جهانی وان در نیویورک خواهد بود و بعد از ساخت، ششمین برج بلند دنیا بعد از مرکز مالی Ping An چین لقب خواهد گرفت. ارتفاع این برج، ۳۳درصد بیشتر از برج میلاد در تهران خواهد بود.

در کنار آسمان‌خراش اصلی، سه برج کوچک‌تر هر یک با ارتفاع ۳۴۵ فوت (۱۰۵ متر) ساخته خواهد شد و این ۴ ساختمان، مجموعا دارای ۱۷۷۶ واحد مسکونی و یک هتل مجلل خواهد بود.

عنوان دغدغه‌ها و نگرانی‌های موجود

در این بین نگرانی‌هایی نیز وجود دارد. ساخت سازه‌ای با این ارتفاع، در شهری با جمعیت زیر یک میلیون نفر ( در صورتی که کل منطقه شهری اوکلاهاما سیتی را در نظر بگیریم، جمعیتش به حدود ۱٫۴ میلیون نفر خواهد رسید)، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

این در حالی است که اسکات متسون، یکی از توسعه‌دهندگان این پروژه اخیرا اعلام کرده که بودجه ۱٫۶ میلیارد دلاری برای ساخت این پروژه تامین شده است و درنتیجه به نظر می‌رسد که این پروژه، از نظر مسئولان، منطقی خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

چین F_22 آمریکا را فلج کرد!/ آیا فناوری جدید در اختیار ایران قرار می‌گیرد؟ تنها زدودن گرد و غبار نیست، پلک‌ها کار مهمی انجام می‌دهند که از آن بی‌خبریم!

روزنامه وال‌استریت ژورنال اخیرا در گزارشی به این نکته اشاره کرد که در جلسه اخیر برنامه‌ریزی شهری اوکلاهاما، دغدغه‌های مهم‌تری از جمله شرایط آب‌وهوایی منطقه نیز مطرح شده است؛ چرا که اوکلاهاما به خاطر گردبادهای شدیدش معروف است و بحث درباره ساخت چنین سازه بلندی، سناریوهای کابوس‌واری را به ذهن افراد متبادر می‌کند.

در این میان، راب بودتی، یکی از مقامات استودیو کالیفرنیا AO که طراحی برج لجندز را عهده‌دار است، در این باره اطمینان خاطر داده است که مهندسان برای افزایش پایداری این آسمان‌خراش، هسته بتنی بزرگ و محکمی را در اطراف شفت آسانسور تعبیه خواهند کرد و پنجره‌های آسمان‌خراش هم مقاومت بالایی در برابر نیروی ناشی از گردبادها بدون هیچ‌گونه آسیب‌دیدگی خواهند داشت. این معمار سرشناس حتی تاکید دارد که حتی در صورت وقوع گردباد نیز این آسمان‌خراش یکی از امن‌ترین مکان‌ها در اوکلاهاما خواهد بود.

بعد از ارائه طرح‌ها و انجام بررسی‌های لازم، کمیسیون برنامه‌ریزی اوکلاهاما ساخت این آسمان‌خراش را تائید کرد و بنابر گزارش منتشره در روزنامه محلی The Oklahoman، هنوز چند مانع بالقوه برای آغاز به کار وجود دارد که یکی از آنها جلسه شهری برای بحث در مورد تغییر منطقه ساخت این برج است که حدود دو ماه دیگر برگزار خواهد شد.

متسون امیدوار است که در صورتی که همه چیز خوب و طبق برنامه پیش برود، از سه ماه دیگر، ساخت این پروژه حیرت‌انگیز استارت بخورد.

منبع: newatlas

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898475

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب پروژه شاخص در حوزه بازآفرینی شهری است
  • بلندترین برج آمریکا در قلب گردبادها / عکس
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است