Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر فکوهی انسان شناس، نویسنده و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به راه‌اندازی پروژه «چهره‌های زمان» توضیح داد: موسسه «انسان شناسی و فرهنگ» طی سال‌های اخیر پروژه معرفی تاریخ فرهنگی ایران را آغاز کرده و در این راستان هم دست به کارهای متفاوتی زده که در سامانه اینترنتی این پروژه قابل رویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه که عمده تمرکز خود را بر رویدادهای فرهنگی کشورمان بنا نهاده دربرگیرنده ابعاد مختلفی است که پیش از این هم درباره آن توضیحاتی داده شده است. در این چارچوب کتاب‌های ارزشمندی هم تولید شده که تعدادی از آن‌ها منتشر شده اما تعداد زیادی دیگر هم به دلیل کمبود بودجه منتظر انتشار هستند که متاسفانه هنوز موفق به تامین آن‌ها نشدیم.

وی ادامه داد: آنچه برای ما در این پروژه به شدت مورد توجه بوده و هست توجه به ارائه یک روایت پژوهشی و مستند از تاریخ ۱۰۰ ساله کشورمان در عرصه‌های فرهنگی است. تاریخ ۱۰۰ ساله‌ای که به نوعی تاریخ مدرنیته ایران زمین هم معرفی می‌شود. در این راستا همواره این دیدگاه‌های سیاسی و سیاستمدارانه بود که بیشتر از هر عبارت دیگری مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که به اعتقاد من این مساله اساسی نیست، بلکه مساله اساسی توجه به حوزه فرهنگی است. زیرا آن چیزی که جامعه را می‌سازد مردم و فرهنگ هستند. البته اگرچه همواره در این مقولات سیاست دخالت می‌کند اما لازم است در این چارچوب به مسائل فرهنگی توجه زیادی شود.

مدرس گروه انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بیان کرد: در این چارچوبی که به آن اشاره کردم ما تلاش کردیم تا با تمرکز بیشتری تاریخ فرهنگی ایران را بررسی کنیم. شرایطی که دربرگیرنده بررسی اجمالی حوزه سیاست نیز هست و می‌تواند علاوه بر مکتوباتی که به عنوان کتاب در این قالب معرفی می‌شود از تمام رسانه‌های دیگر به عنوان یک پروژه بینا رشته‌ای نیز پیش روی مخاطبان قرار گیرد. اتفاقاً ما در همین مسیر است که می‌توانیم علاوه بر معرفی تاریخ فرهنگی ایران معاصر در معرفی تاریخ فعالیت‌های هنری کشورمان نیز فضای متفاوتی را در شبکه‌های مجازی ایجاد کنیم. ما در این روند است که با استفاده از رسانه‌های جدید می‌توانیم حافظه تاریخی درباره کنشگران فرهنگی هنری را زنده کنیم. شرایطی که قطعاً ابزارهای هنری مانند عکاسی، سینما، موسیقی و هنرهای دیگر می‌توانست کمک دهنده خوبی در تاثیرگذاری مثبت این جریان باشد.

فکوهی با اشاره به جزییات دیگر پروژه «چهره‌های زمان» گفت: پیش از اجرایی شدن پروژه من به همراه همکارانم تلاش می‌کردیم تا با استفاده از تصاویر و آثار موسیقایی مندرج در گوگل که دارای حق رایت نبودند برای پروژه‌های این چنینی استفاده کنیم. یعنی تکیه ما در این دوران بیشتر روی متن با خوانش موسیقی همراه با عکس و تصویر بود. اما بعد از اینکه جدی تر شدن روند اجرایی پروژه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که ابتدا مهرداد اسکویی از کارگردانان شناخته شده مستند که آرشیو عکس‌های بسیار خوبی هم دارد وارد پروژه شد و من به دلیل آشنایی و اعتمادی که به او داشتم فضایی را فراهم کردم که بتوانیم استفاده بهتری از کارهای این هنرمند کنم. در پس این فعالیت متن خوانی همراه با نمایش عکس بود که بعدها مهرداد اسکویی پیشنهاد داد این فضا را با موسیقی پیش ببریم که در این چارچوب بردیا صدرنوری را به‌عنوان تک‌نواز پیشنهاد داد و من نیز استقبال کردم. تا جایی که فضا به سمت و سویی پیش رفت تمامی آنچه در پروژه «چهره‌های زمان» پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد کاملاً اورجینال و تولید شد.

وی در پایان ضمن معرفی عوامل پروژه «چهره‌های زمان» گفت: در این پروژه بنده به عنوان نویسنده متن، مهرداد اسکویی به عنوان عکاس و گوینده متن، بردیا صدرنوری موسیقی و حامد کلجه‌ای تنظیم ویدئو گروه اجرایی را تشکیل می‌دهند. به هر حال هدف ما از این پروژه علاوه بر معرفی تاریخ معاصر ایران زمین در عرصه‌های فرهنگی هنری قدردانی از چهره‌ها و شخصیت‌های شناخته شده فرهنگ و هنر کشورمان است. و امیدواریم این ویدیوهای یک دقیقه‌ای که در هرکدام با یک موسیقی که خاص هر کدام ساخته شده، با متنی ویژه که برای هر شخصیت نوشته شده و عکسی و کلامی زیبا همراه هستند، مورد توجه و علاقه دوستان قرار بگیرند و تا جایی که ممکن است آنها را به اشتراک بگذارند.

کد خبر 5085960 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: ناصر فکوهی موسیقی ایرانی مهرداد اسکویی بردیا صدرنوری سینمای مستند محسن فخری زاده تئاتر ایران فیلم کوتاه درگذشت چهره ها پرویز پورحسینی فیلم سینمایی آلبوم موسیقی ویروس کرونا شبکه اچ دی موسیقی ایرانی رادیو نمایش نمایش رادیویی حضور هنر ایران در جهان چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت تاریخ فرهنگی ایران چهره های زمان معرفی تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۰۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ساعتی پیش با حضور سید جواد موسوی، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی، محمد حسین زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر سعدخان رییس موسسه فرهنگی اکو در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

شالویی در ابتدای این نشست عنوان کرد: توجه به مفاخر، فرزانگان و فرهیختگان از برنامه‌های دولت مردمی است، چه آنها که ارامگاهشان در ایران است و چه آنها که در ایران آرامگاه ندارند، اما متعلق فرهنگ ما هستند. از بزرگترین مفاخر ما حکیم ابوالقاسم فردوسی است که نقش او بر کسی پوشیده نیست و شاهنامه هم گواه صادق ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه فردوسی بزرگترین حماسه سرای تاریخ ما و منادی صلح و وحدت و پیوند ملت‌های مختلف است، گفت: هر چه برای فردوسی آیین برگزار شود باز هم جا دارد که شخصیت، منش، روش، دانش و اثرش شناخته شود. وزارت فرهنگ و انجمن آثار برنامه هایشان را برای این مهم به یک هفته تا ده روز تسری دادند.

جزئیات برنامه‌های بزرگداشت حکیم طوس\ چاپ نسخه‌های ساده‌تر شاهنانه فردوسی برای نوجوانان و جوانان

شالویی با اشاره به دستگاه‌های همکار بزرگداشت فردوسی گفت: برنامه‌ها بیست و یکم اردیبهشت در مشهد آغاز و منادیان بزرگداشت فردوسی با اعلامی مردم را از آیین بزرگداشت مطلع می‌کنند، در ادامه هم در تهران بیست و چهارم اردیبهشت برنامه از سوی میراث فرهنگی و بیست و پنجم اردیبهشت هم برنامه در دانشگاه فردوسی مشهد و بیست و ششم همین ماه هم همایش علمی در این رابطه برپا می‌شود. جمع قابل توجه اندیشمندان بیش از چهل سخنران علمی در این برنامه‌ها سخنرانی خواهند داشت. بیست و هفتم اردیبهشت هم نشست بین المللی مجازی برپا خواهد شد.

وی توضیح داد: از ۲۵اردیبهشت تا سوم خرداد هم برنامه‌ها همزمان با فتح خرمشهر درباره بزرگداشت حکیم فردوسی ادامه خواهد داشت. امسال چاپ نسخه‌های شاهنامه را در دستور کار انجمن قرار دادیم و تلاش داریم با توضیحات اشعار و ابیات گرانسنگ زمینه استفاده ساده و روان را بویژه برای جوانان و نوجوانان هموار کنیم. برای درست انجام شدن برنامه‌ها کارگروه حکیم طوس را تشکیل دادیم که از همین امروز کارشان را شروع کردند که انشالا با پیگیری‌های وزارت فرهنگ به زودی بنیاد حکیم طوس در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد.

شالویی یادآور شد: برنامه بزرگداشت‌ها قرار نیست در مراسم‌ها محدود شود بلکه ساخت فیلم و سریال و مستند در دستور کار ما است و انشالا بزودی در یک نشست دیگر درباره ان صحبت می‌کنیم.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است